DRAGI FORUMCI
Zadnje čase je na našem forumu veliko žaljivih besed. In ponavadi, če se kdo z kakšnim mnenjem ni strinjal, se takoj »udaril« ne le po mnenju, temveč se je vse sprevrglo v žaljenje.
Spoštujmo pa, da ima vsaka mama (in oče) otroka s PP ima pravico do svojega mišljenja in da ima vsak starš pa ima tudi pravico imeti do tujega mišljenja (v končni fazi tudi do mojega ali Franckinega) svoje stališče. Vaša svobodna volja je, ali se boste iz izkušenj drugih kaj naučili ali ne; ali boste dvomili v njih ali jim pritrdili.
Prav kako je vaša pravico, da na to tudi napišete
AMPAK NA PRIMEREN IN NE ŽALJIV NAČIN!!!
Jaz in Francka si forum zamišljava ne samo kot izmenjavo mnenje ali v smislu vi vprašate – midve odgovoriva – ampak tudi kot način spoznavanja in uvidenja s kakšnimi težavami, zmotami, streotipi okolja se srečujemo in kakšne težave lahko imajo različni otroci s PP. Je tudi priložnost, da izmenjamo izkušnje, znanja, načine in se medsebojno spoznavamo. Kar pomeni, da uvidimo tudi, da obstajajo različne kategorije otrok s PP, različne težave staršev itd.
Želimo, da bi bili otroci s PP sprejeti v družbi – le , kako če (starši sami) različne sloje PP delimo na boljše, slabše? Želimo, da se bo družba do naših otrok obnašala enakopravno, LE KAKO, ČE SAMI NISMO ZMOŽNI TORELIRATI, SPREJETI, RAZUMETI….SE VŽIVETI V DRUGEGA STARŠA OTROKA S PP?
Skupaj bomo močnejši.
Zato PROSIM – NE ŽALITE DRUG DRUGEGA – ker to ne vodi nikamor.
Lep pozdrav, Petra
Petra
Prepričana sem, da ne bo nič narobe, če vam bom v tej temi, ki ste jo sedaj odprla povedala, da se naš “strokovni tim”, ki se dobiva na jutranji kavici v celoti pridružuje mnenju Hrčka, glede vašega načina. In žal to ni bilo prvič, da ste se tako odzvala. In to, kot ste sama napisala seveda ni prav. Najbolj elegantna poteza pa je seveda, da potem forum zaprete. ???
Jaz osebno in vsi moji kolegi smo bili tudi enotni, da tako žaljivega pisma gospe Vesne, Tomaževe mame , kot moderatorka tega foruma sploh ne bi smela objaviti. Vesnino pismo smo skopirali in bomo povprašali še druge, kaj menijo o tem. Več glav pač več ve.
Uporabila bom tudi vaš izraz. Pa brez zamere.
Silva
Silva,
veste izgleda, da ne izkušnje niso naučile. Mogoče sem preveč naivno pričakovala, da bo komunikacija, kljub nasprotnim mnenjam, potekala v primernem tonu.
In če vprašanje spet odprem…. kaj bo potem, komunikacija bo potekala na enak način kot je do sedaj ali bi bilo kaj drugače?
Mogoče res ne bi smela objaviti nekaterih pisem, pa ne samo dotične osebe o kateri pa danes več ne bi izgubljala besed.
Bom pa vesela vsakega predloga, mnenja, kako forum narediti boljši. In če bom kdaj naredila napako – bom vesela, če me nanjo opozorite.
Pa kdaj me povabite na kavo… po takšnem dopoldnemu bi je bila prav vesela.
Lep pozdrav, Petra
Pošlji oblikovano (17-11-05 14:33)
Večkrat prelitim ta forum, ker imam v sorodu otroka s pp. včasih zvem kaj zanimivega.
res je, da je včasih veliko hudih besed – pa čisto po nepotrebnem. zanimivo je, da se oglašajo vedno iste osebe – če imava v mislih isto – ga. sliva – o njej ni potrebno dodati kaj drugega- že njeni posti govorijo o njej. zakaj bi se še obremenjevali še mi zaradi nje?
ga. petraT – mislim pa, da boste morali sedaj bolj paziti na to, kaj objavite ali odobrite. vem, da vsak dela napake in da se bomo (boste) iz tega kaj naučili
no, če ste imeli slab dopoldan, pa vam želim lep popoldan.
lp, miška
Spoštovana ga. Petra!
Namenoma sem se odločila, da bom svoje mnenje izrazila tukaj “IN NE NA TEMO RITALIN JE KOKAIN, ker se ne želim ponovno izpostavljati in ……..
Vendar kot ste sama napisala
Vas bom kar citirala
“Zadnje čase je na našem forumu veliko žaljivih besed. In ponavadi, če se kdo z kakšnim mnenjem ni strinjal, se takoj »udaril« ne le po mnenju, temveč se je vse sprevrglo v žaljenje.
Spoštujmo pa, da ima vsaka mama (in oče) otroka s PP ima pravico do svojega mišljenja in da ima vsak starš pa ima tudi pravico imeti do tujega mišljenja (v končni fazi tudi do mojega ali Franckinega) svoje stališče. Vaša svobodna volja je, ali se boste iz izkušenj drugih kaj naučili ali ne; ali boste dvomili v njih ali jim pritrdili.
Prav kako je vaša pravico, da na to tudi napišete
AMPAK NA PRIMEREN IN NE ŽALJIV NAČIN!!! “
Zakaj potem dovoljujete, da gospa Vesna obvladuje celoten forum na skrajno žaljiv in primitiven način, kot je to razbrati iz njenih odgovorov in tudi iz njenega zadnjega odgovora na temo RITALIN JE KOKAIN.
Ko sem začela sodelovati na tem forumu sem bila resnično prepričana, da je to forum kjer se bomo pogovarjali tako kot starši, strokovnjaki, si delili svoje izkušnje in znanje, se pogovarjali, mogoče potolažili, svetovali eden drugemu,………vendar temu še zdaleč ni tako.
Velika večina razpravljalcev kot vidim se že naprej boji, da bo napadena in popljuvana in se zato že večkrat naprej opravičuje. Zakaj bi se opravičeval, če nekaj napišeš in nikogar ne žališ.
To je moje mnenje o tem forumu.
Pa brez zamere, lep pozdrav in veliko prijetnih trenutkov še naprej ob urejanju foruma.
Silva
Starši,
vsakima pravico do svojega mnenja in res ni potrebno, da se na forumu mnenja zaostrujejo.
Bodimo veseli, da imamo možnost preveriti svoja mnenja, postavljati vprašanja, se pogovoriti,… Dobro veste kako včasih sam pogovor in razmišljanje pomaga. Saj včasih v svojem obupu in drugih mnenjih (strokovnih in laičnih) ne veš več koga bi poslušal in kaj je res.
PREPRIČANA PA SEM, DA VSI PO NAJBOLJŠIH MOČEH DELAMO V DOBRO SVOJEGA OTROKA KAR SE NAM TRENUTNO ZDI NAJBOLJŠE.
Zato si na forumu pač izmenjujemo mnenja in ni potrebno, da se strinjamo z vsakim. Vsak ima pač svoje poglede. Pomembni pa so naši otroci.
lp,
Sasi
Spoštovani uporabniki foruma Otroci s posebnimi potrebami!
Nas forum deluje od 11. 1. 2004. Ves čas sem bila zelo rada (in sem še) z vami. Vedela sem, da lahko mnogim staršem otrok s PP pomagam premagati mnoge
težave z nasvetom ali namigom kam naj se obrnejo, kako naj ravnajo, nenazadnje kje naj iščejo notranje moči, potrpežljivost, samozaupanje, veselje ob majhnih korakih spreminjanja sebe in svojega življenjskega položaja.Razveselila sem se vsake vase zahvale, povratne informacije,
vsakega novega upanja in našega medsebojnega zaupanja.Resnično sem in še vedno rada klepetam z vami.
Nas forum je namenjen pogovorom, ki vlivajo moči, volje in zaupanja vase tistim staršem, ki se jih polaščajo dvomi, bojazni, včasih brezup ali pa jih tarejo različne drobne, velike, dolgotrajne in – ne vem kakšne še- skrbi.
Iz svojih vsakdanjih izkušenj vem, kako pomembno je vedeti, da je tam nekje nekdo, ki me bo, ko bom v stiski, poslušal, potolažil, podprl,
mi dal nasvet, me skratka dvignil in zaupal svojo (tudi osebno)izkušnjo, mi nakazal smer, kjer naj tipam, kam naj se obrnem. V stiski potrebujemo nekoga, ki nas bo na tak ali drugačen način podprl in ne ljudi, ki v trenutku stiske moralizirajo, pridigajo, se čudijo,kažejo naše zmote in napake – saj ravno zato, ker jih že sama vem sem “na tleh”. Prav občutek, da sem vreden-a, močan-močna, pogumen – pogumna, četudi so se mi stvari “zapletle” je najdragocenejše pomagalo, da začnem stvari reševati, sprejemati, se soočati z njimi in podobno.
Zadnje čase se nas forum spreminja.
S kakovostjo življenja otrok in njihovih staršev, ki se znajdejo v stiski, se vedno manj ukvarjamo. Več se ukvarjamo drug z drugim in s vprašanji – kdo ima bolj prav, kdo narobe.To pa nikoli ni bila filozofija našega foruma.
S Francko želiva ohraniti cilj, ki sva mu sledili, ko sva se odločili, da bova sodelovali.
Najina naloga je, da usklajujeva pogovore med vami, da vzdržujeva dobro medsebojno komunikacijo, skrbiva, da je vsakdo dobrodošel in spoštovan. Da je naš forum »zatočišče«, mesto za premišljevanje, izmenjavo izkušenj in spodbujanje k dejavnemu pristopu in soočanju z vsakdanjimi izzivi, ki nam jih prinaša življenje.
Po temeljitem premisleku sva se odločila, da bova vsa pisma, ki niso v
skladu z načinom našega sodelovanja brisali in to v celoti.
Lepo pozdravljeni
Petra in Francka
Pošlji oblikovano (19-01-06 15:49)