Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Drage punce!

Drage punce!

Odločila sem se, da se ponovno malo oglasim. Sicer vas berem skoraj vsak dan, nikakor pa ne spremljam foruma več tako obsedeno kot prej. Razlogi? Ja, ne vem pravzaprav… Po moje, ker sem bila že povsem obupana nad vsem (nad našim zdravstvom, zavarovalnicami, vsem mojim življenjem…)
Že v prejšnjem ciklusu bi se morala naročiti na HSG pa je bilo prezasedeno, v tem ciklusu pa sem polna upanja (ker se je končno začelo premikati tudi nekaj zame) spet poklicala v bolnico, kjer so mi rekli: nič ne naročamo, niso nam dobavili katetrov. Kaj? Meni je vse “dol padlo”…V jok, kaj zdaj?! Veste, kaj mi je sestra rekla? “Gospa, ne bi bilo slabo, če bi kakšno pritožbo napisali!” Pa sem jo, iz vse tiste jeze in razočaranja, ker me že leto in pol filajo s klomifenom pa mi sploh niso naredili do zdaj nobene preiskave razen UZ.
Šla sem tudi do ginekologa, h kateremu hodim občasno na preglede (je privat pa si ga ne morem vedno privoščit-za vse preiskave). In me je potolažil, češ da HSG-ja v razvitem svetu ne delajo že več let; da me bo on poslal kar na laparoskopijo, s katero bodo preverili vse (ali so jajcevodi prehodni, če so kje kakšne zarastline, ciste…). In tako sem šla – v tujino. Ne bom pisala kam v tujino, saj razumete?!
V petek sem prišla domov z razlago: prehodni jajcevodi, levi jajčnik prepleten s črevesjem – niso ga mogli rešit, desni pa obdan s porcelanasto skorjo – tega so napikali z eno električno iglo (mislim, da se temu reče elektrokoagulacija) tako, da naj bi bil zdaj v redu (laično razloženo). Doktor mi je dal za domov celo videokaseto z mojo operacijo… Da sploh ne govorim o neskončno prijaznem osebju bolnišnice… Pri nas pa srečuješ same mrke face!
U, madona, zdaj pa sem se razpisala… Sem pa še nekaj pozabila: od predstojnika oddelka ginekologije v naši bolnišnici sem dobila pisno opravičilo, kar me je zelo presenetilo. Kdo ve, mogoče pa se bodo tudi pri nas začele stvari kmalu premikati na bolje (vsaj glede odnosov)!
LP, Jasna

Dobra poteza in močno držim pesti za tvoj uspeh.
Eva*

Jasna te čisto razumem in se tudi sama čudim temu sistemu in organiziranosti naših “zdravstvenih ustanov”. Mene je gin. takoj poslala na Hsg in ko smo bile tam v čakalnici so ženske razlagale, da so prej šle dati kri cca 5-7 dan ciklusa (mislim zaradi hormonov). Ampak kar se mojega HSG-ja tiče je bila tehnično neuspešna, tako, da ne bi komentirala ali je potreben ali ne. Res je mogoče bolje, da si šla kar na laparoskopijo, ker je takrat potem, ker se pri meni ni nič videlo (?) tudi mene hotela poslati na laparo. Pa sem zanosila in spontano splavila zaradi septuma. Zdaj pa čakam na HSC- histeroskopsko operacijo septuma in kličem že 3 mesece pa nič.
Od gin. sem dobila napotke, ko sem bila pri njej septembra, da ko dobim M. pokličem na tel in se naročim ter začnem jemati stediril tablete.
Jaz sem poklicala nakar dobim št. 953 in pravi, da naj pokličem, ko dobim naslednji ciklus. No ravno danes je ta ciklus in sem poklicala, pa so mi rekli, da zdaj sprejemajo št. od 500-600 in naj polkičem naslednji ciklus, ki bo novembra.
Jaz sem mislila, da se bom kar zjokala. Pa to ni normalno, pa kaj naj naredim.
Tok sem že mislila, zdaj pa bo in bo tudi treba čakati še 3 mesece, da sluznica prekrije rano in pol še vrašanje, kdaj in če se bo prijelo.

Res danes sem bila res na tleh in sploh ne vem kaj naj.

Lp Ema

Hvala za vzpodbudo! Verjamem, da nam bo enkrat uspelo. Upam samo, da bo ta enkrat kmalu…
Ema; tebi pa še sporočam: ne obupaj!!! Tudi jaz se ne bom pustila!
LP, Jasna

Hvala Jasna za spodbudne besede. Pa naj že posije ta sonček, da nas spravi v dobro voljo.

Lp Ema

New Report

Close