Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika drage leče

drage leče

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam vprašanje v zvezi z lečami. Pred letom sem nehala nositi leče – prej sem jih nosila 2 leti – ker se mi je zdelo bolje vzeti pavzo in spočiti oči. Tako sem ves ta čas nosila samo očala. Prejšnji teden pa sem šla k optiku na pregled, da bi ponovno vzela leče. Na pregledu so mi ugotovili lažje vnetje na spodnji veki, ampak nič hujšega. Za eno uro so mi dali leče, da bi videli, če se bo oko dobro odzvalo, da jih ne bi zastonj naročala. Vse je bilo v redu, ampak so mi rekli (kot že pri prvih lečah), da imam -če se ne motim – preveč strmo roženico in da mi mesečne leče ne odgovarjajo. Pred leti na prvem pregledu mi je mesečna leča takoj padla ven. Tako sem se ponovno odločila za letne.

Meni se zdi za par letnih leč, sicer naj bi bil tak material, da ne vpija toliko solz, predrag. Stale naj bi 64.000 sit z davkom. 2 leti nazaj pa sem dala tam okrog 20.000. Dioptrijo imam 6,50 in 7,00. Kljub kar visoki dioptriji se mi zdijo res drage. Sem morda naletela na zelo dragega optika ali pa je taka cena normalna?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Če bi mi povedali znamko in tip leč bi vam lahko pomagal, tako pa imam premalo podatkov.

Lp.

lp!

Od prijatelja sem slišala da je v Lj nekje blizu gimnazije moste neka ordinacija, kjer dobiš leče zaston( povrne zavarovalnica ) če je dioptrija več kot -4!

Anja

Žal to ne bo držalo, saj preko zakona ne sme nobeden. Po zakonu, dobiš sofinancirane kontaktne leče od socialnega, če je dioptrija očesa več kot 9,00.

Lp.

New Report

Close