Draga tašča
Draga tašča!
Hvala ti,ker si me sprejela v svoj dom kot svojo hčer.Hvala ti,ker imaš tako rada svoje štiri vnuke.Hvala ti,ker nam vsak dan,ko si doma,skuhaš kosilo in se ubadaš z jedilnikom,saj znamo biti včasih izbirčni.Hvala ti,ker mi svetuješ in tudi upoštevaš moje mnenje.Hvala ti,ker me ubogaš in greš vsake toliko na izlet ali na dopust.Hvala ti,ker poleti vzameš na dopust starejša dva otroka.Hvala ti,ker si čuvala starejša dva,ko sem bila v službi in ker boš čuvala mlajši dve,ko se jeseni vrnem v službo.Hvala ti,ker si mi v korita zasadila rože,ker jaz nisem imela časa.Hvala ti,ker obdeluješ vrt sama,ko jaz ne morem pomagati.Hvala ti,ker razvajaš najine otroke.Hvala ti,ker se dobro razumeš z mojo mamo.Hvala ti,ker se ne vtikuješ v moje in moževe zadeve,če se ti zdi tako prav.Hvala ti,ker čuvaš otroke enkrat mesečno zvečer,ko greva z možem ven.Hvala ti,ker ne kompliciraš in si preprosta ter prijazna.Hvala ti,ker mi zaupaš in veš,da se lahko razjočeš na moji rami.Hvala ti,ker zbudiš mojega moža,ko enkrat letno zaspi za v službo in ga zbudiš tudi takrat,ko ti pozabiva povedati,da je prost.Hvala ti,ker pospravljaš stvari,ki jih otroci puščajo zunaj.Hvala ti,ker si mi bila v veliko pomoč pri vseh štirih nosečnostih in po porodih.Hvala ti,ker greš z mano po nakupih.Hvala ti,ker se spomniš na vsak rojstni dan.Hvala ti,ker mi ničesar ne zameriš.Hvala ti,ker si taka kot si.
Spoštovana mama3x,
hvala vam za tako pozitivno sporočilo in pozitiven pogled na odnos s taščo.
O hvaležnosti pa tale misel:
“Zahvala poraja ljubezen. Je razumevanje, da nas ima nekdo rad, da nam iz obilja svojega duha podarja nekaj, kar potrebujemo, da smo počaščeni, ker nas jasno zaznava.” (Daphne Rose Kingma)
Vsak od nas ima nekaj zaradi česar je lahko hvaležen. Spomnimo se na to in izrazimo svojo hvaležnost.
Lep dan želim in še veliko lepega v vaših odnosih.
Melita Kramar, spec. zdt
Zakonski in družinski inštitut
www.zdi-nm.si
facebook