dr. Weibl
Ne vem, če katera pozna to zdravnico – vendar, če jo, ji bo mogoče hudo, kot je meni… Dr. Barbara Weibl je bila zdravnica v ZD Rudnik in sicer za šolske otroke. Ker sem bila z njo zelo zadovoljna, sem ostala pri njej tudi po tem obdobju. Danes pa – ŠOK… ni je več. Odšla je delati na Rakitno…
Vem, da bo tam naredila marsikaj dobrega, vem, da bo otročkom zares koristna, toda jaz jo pogrešam že sedaj… Pogrešam njene nasvete in toplo besedo. Ker ona je zdravnica, ki si za človeka vzame čas…
Marsikdaj so se ljudje pritoževali zaradi čakanja, ko pa so prišli ven iz ordinacije so se opravičevali, češ, da si niso predstavljali, kako se človeku (otroku) zares posveti…
Noro, pogrešam svojo zdravnico… In me je strah, kje bom našla drugega zdravnika…. Noro…
Ubistvu sem rabila, da se malo potožim, da dam ven iz sebe…
Ja, Katja, ampak, ko bi tvojemu otroku kaj manjkalo (bog ne daj) – bi bil bolan, bi je bila pa zelo vesela, verjemi mi. Ne bi te izpustila iz rok, dokler se ne bi popolnoma prepričala, kaj ne štima… Vem iz lastnih izkušenj, kako so ravnali nekateri drugi zdravniki, ki te kar odpravijo – “ah, to ni nič”, ONA pa si je vzela čas, da se je potrudila in prišla stvarem do dna… Zaradi tega moja sestra danes lahko hodi…
In ne glede na to, kako ljudem zaradi čakanja ni všeč, je meni še vedno hudo, ker ne bo več splošna zdravnica – ker si za svojega sinčka želim ravno tako zdravnico (ki pa je verjetno ne bom kar tako našla)… Pa brez zamere – nekomu je všeš pač kvantiteta, drugemu pa kvaliteta…
To pa je žalostna novica.
Tudi mojo hčerko je imela vsa leta osnovne šole. Včeraj je hčerka postala dijakinja in ne morem si predstavljati kako bo ko ni na Rudniku dr. Weiblove.
Sicer pa težko najdeš takšne zdravnike kot je bila ona..Žal. Upravičeno nam je zelooooo hudo.
Želim ji prijetno in uspešno nadaljevanje dela.