Dr.Vladimir Borisov , Dr. Andrej Kotov
Spoštovani dr. Fedorov!
Stara sem 50 let. Pesti me precej zdravstvenih težav in vseh ne bom naštevala.
Imam bolečine v hrbtenici, ki se počasi stopnjujejo. Pred 8 leti sem sicer imela stabilen zlom. Sedaj me boli v križu in na mestu te poškodbe 12-13 vretence. Občasno imam vrat nekako trd, poklja vedno, ko vrtim glavo. Zdi se mi, da mi to sproži glavobol.
Moja velika težava so tudi migrene, bolečine trajajo 3 do 4 dni- večinoma ob menstruaciji, izven tega pa običajno 1 dan.
K vam bi prišla predvsem zaradi hrbtenice, zanima pa me kako zdravite hrbtenico (masaža itd…) in koliko obiskov približno je potrebno.
Sicer mi je znanka priporočila dr.Krylova, vendar je njej pomagal pri glavobolih, ki jih odslej še nima.
Mislim, da imam zelo krhko hrbtenico, v kar slabem stanju in se kar bojim terapije, da ne bi bilo kaj še bolj narobe.
Zanima me tudi kako zdravite migreno. Bila sem že na akupunkturi in ni nič pomagalo.
Za odgovor se lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
Pri vas verjetno ne gre za migreno. Migreno, ki se običajno začne v starosti 16-25 let je z manualno terapijo težko pozdraviti, več rezultatov je z navadmo masažo in akupunkturo.
Vaši glavoboli pa so verjetno povzročeni v vratnem delu hrbtenice, verjetno gre za t.im. cervicobranhialgijo, ki pa jo z manualno terapijo lahko uspešno zdravimo. Prijemi so seveda različni, vendar v nobenem primeru niso nevarni, saj uporabljamo prijeme mehkih tehnik manualne terapije, ki je ne smete menjati s kiropraktiko. Konec koncev, v podjetju MO-GY zdravniki delamo že več kot 15 let na treh lokacijah in nismu še nikomur naredili kaj slabega, čeprav imamo veliko problemov podobnih vašemu.
Če imate morda izvid meritve kostne gostote, ga prinesite s seboj na pregled, prav tako izvide in slike po poškodbi.
Lep pozdrav,
Spoštovani,
moja mami je psihični bolnik (shizofrenija). Kot pravijo zdravniki naj bi se to pojavilo (verjetno je zdraven še kakšen drug razlog) iz borelijoze, ki jo je dobila že vrsto let nazaj.
Tako se na Vas obračan s prošnjo in vprašanjem, ali manualna medicina lahko pomaga tudi psihičnim bolnikom. Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav. M
Žal manualna terapija v takih primerih ni učinkovita.
Lep pozdrav,
Običajno, vsaj v ordinacijah MO-GY, zdravnik po zadnji terapiji pove katere vaje izvajati, kako in kdaj z njimi začeti, kako jih intenzivirati, ob kontrolnem pregledu, ki je 3 do 4 tedne kasneje, pa se ukvarja posebej z vajami.
Vsak pacient je specifičen, dinamika vaj je zato različna, večinoma pa se z vajami ne prične takoj ampak cca 7 dni po zadnji terapiji.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni
Zanima me, če bi bila v mojem primeru manualna terapija uspešna. Imam za moje pojme zelo nenavaden primer. pred približno 14dnevi sem se zjutraj zbudila in leva noga ni bila več kot je bila. Ponoči sem v predelu trebuha občutila nek krč oz. pekočo bolečino. Na levi nogi nimam bolečin, lahko se premikam, le občutka mraza oz. vročine ne občutim. Vseskozi imam občutek da je noga topla, ob dotiku je ta vročina še večja oz. že kar pekoča. Osebna zdravnica mi je rekla, da je to neka predstopnja oz. začetek išijasa. Ali se da z manualno terapijo to popraviti ker je tovrsten občutek zelo strašljiv? Oz. kaj mi svetujete. Stara sem 25let.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor, LP
Spoštovani dr. Fedorov
Imam težave s pogostimi glavoboli. Migrene imam od 15. leta in kljub starosti 65 let še niso minile.Zdravila sem se že z akupunkturo. Druga vrsta glavobolov, ki so zadnje čase pogostejši in se pojavljajo tudi ponoči,izvirajo najbrž iz hrbtenice. Zadnja diagnoza rtg vratne hrbtenice: izravnana vratna lordoza; foramen arcuale atlasa; spondiloza z venterolateralnimi in dorzalnimi sponilofiti na vseh nivojih; IV foramen na nivoju C3-C4 desno je zožen z dorzalne strani zaradi degenarivnih sprememb malih sklepov. Ali bi mi manualna terapija pomagala in ali so pozitivni rezultati relativno trajni?
Hvala in lep pozdrav
Iz izvida so vidni znaki akutnih težav, zožen je tudi izstop živca na nivoju C3-C4.
Manualna terapija bo v vašem primeru gotovo pomagala, koliko časa pa bo stanje v redu, težko rečem. Običajno taki pacienti po končani terapiji za vzdrževanje stanja prihajajo k nam na kontrolo enkrat na dva do tri mesece, kjer ocenimo situacijo, prilagodimo vaje itd, eventuelno naredimo še kakšno dodatno terapijo.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
Star sem 27 let. Veliko se ukvarjam s športom, poklic pa od mene zahteva delo za računalnikom.
S hrbetnico sem imel nekaj težav že prej, pred kakšnim letom pa sem začutil tople stistakujče bolečine v levem predelu obraza, ki so segale vse do očesa. Bolečina se seli od očesa, do ramena ter vse do mazinca. Na desni strani imam bolečine v medeničnem delu ter občutek “neenakih nog”, v levem kolenu pa imam tudi občasne bolečine. Imam občutek, kakor da »sem zasukan« v eno stran. Bolečine pridejo najbol do izraza, ko sem v sedečem položaju ter izginejo med športnimi dejavnostmi, ko je telo ogreto.
Zanima me, ali bi mi v tem primeru svetovali manualno medicino.
Težko je brez pregleda in klinične slike reči, kaj bi bil vzrok vaših težav. Del simptomov je lahko povezan z vratnim delom hrbtenice, drugi z obrabo v ledvenem delu hrbtenice, lahko gre za tretji vzrok, ki bi ga ugotovil le na osnovi nevrološkega in manualnega pregleda, zato bi bilo najbolje, če bi se lahko oglasili na pregled.
Lep pozdrav,
Hernija disci na segmentu L1-L2 je dokaj redka, običajno se pojavi kot posledica poškodbe. Je pa o herniji napisano premalo, potreben je natančen pregled in klinična slika, da ugotovimo kam hernija sega, ali vpliva na hrbtenjačo in kakšne so možnosti zdravljenja, zato vam svetujem, da se s slikami in izvidi oglasite v vam najbližji ordinaciji MO-GY[/url].
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
Imam težave z bolečo hrbtenico ( zgornji in ledveni del) in bolečine v dimljah, zato sem odšla po pomoč k vašemu kolegu v Lj. RTG ledvenega delu hrbtenice je vredu. Tako sem pred 14 dnevi zaključila terapijo(5X) pri Dr.Andreju. Dejal je, da je gibljivost kar v redu in da ni išias, dal mi je tudi vaje, ki jih delam (telovadba mi pomaga). Problem je v tem, da me še po tem času, kar bolu v dimljah in imam mravljince v levi roku. Dejal je da po teh 14 dneh bi morale bolečine popolnoma izginit, pa niso.
Pričakovala sem, da se bo to res zgodilo, glede nato, da so storitve samoplačniške.
Kaj svetujete?
Dr Kotovu popolnoma zaupam, zato vam svetujem, da se pri njem oglasite na kontrolni pregled, on vam bo lažje odgovoril na vaša vprašanja.
Vsekakor pa je pozitivno, če bolečine pojenjujejo.
Lep pozdrav,
prosu bi za odgovor.diagnozaRTG-FIZIOLOŠKA LORDOZA JE IZRAVNANA.DISKRETNO JE ZAČETNO V ZADNJEM DELU ZOŽEN I.V.PROSTOR MED VRETENCAMA C5 -C6. DISKRETNE SPREMEMBE SO VIDNE V PODROČJU MALEGA SKLEPA MED VRETENCAMA C5-C6 Z DESNE STRANI
DIAGNOZA ORTOPEDA–GRE ZA CERVIKOBRAHIALGIJO DESNO OB RADIKULOPATIJI C6
DIAGNOZA EMG–UGOTAVLJAM LAŽJE DO ZMERNO IZRAŽENO SUBKRONIČNO RADIKULOPATIJO NA NIVOJU C6 DESNO .
STAR SEM 30 LET 8 MESECOV NAZAJ SEM PRI SKAKANJU NA TRAMPOLINU GRDO SKOČIL IN ME JE TRZNULO NA VRATU NAZAJ .DRUG DAN NISEM SE MOGEL USTATI .ČEZ EN TEDEN SO BOLEČINE IZGINILE .PO 3-4 MESECIH SE JE BOLEČINA POSTOPOMA OJAČALA IN NE PONEHA .BOLEČINE SO OD VRATA DO MEZINCA Z MRAVLJINČENJEM HODIM KIROPRAKTIKU AMPAK NIČ NE POMAGA JE MOŽNA ODPRAVA Z MANUALNO TERAPIJO KER SEM ZELO OBUPAN Z ZDRAVLJENJEM KLJUB VAJ KI JIH OPRAVLJAM .PROSIM ZA ODGOVOR
Ne gre za preprost izvid. Opažena je hernija na segmentu C5-C6, lordoza kaže na akutne bolečine, Korenina C6 je vkleščena, kar potrjuje tudi EMG.
Če gre za kiropraktika, ki nima medicinske izobrazbe, ste bili kar hrabri in imeli kar nekaj sreče.
Pri nas načeloma ne sprejemamo pacientov, ki so bili prej na terapiji pri kiropraktiku (vsaj 6 tednov od zadnjega obiska), saj imajo precej drugačno tehniko zdravljenja, za katero se bojimo, da v tem času lahko pusti tudi negativne posledice.
Če po 6 tednih od zadnjega obiska stanje ne bo slabše, se lahko oglasite v naši ordinaciji.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Kmalu po rojstvu hčerkice se mi je na križu pojavila oteklina, velika za dlan, ki je po 10. mesecih še vedno prisotna. Bila sem pri zdravnici, pa mi je svetovala fizioterapijo, na katero sem naročena julija. Pri poskokih me zelo začne boleti okoli trebuha, prav tako težko vstajam…nekateri pravijo, da je to posledica poroda in da je verjetno sklep? med križnico in medenico skočil ven?? Bila sem pri enem gospou, ki se ukvarja z masažo, pa je rekel, da je začetna hernija disci. Zdaj pa ne vem več, kaj naj…
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Marta
Oteklina je verjetno posledica poroda. Medenični sklepi se namreč ob porodu razširijo in lahko kot posledica pride do kroničnega vnetja t.im. artritisa medenično križnega sklepa.
Ne dovolite, da vam diagnoze dajejo nestrokovne osebe, prišlo je že do mnogih zapletov.
Ne gre za hudo težavo, ki je ne i mogli sanirati, oglasite se na pregledu.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni
Imam bolečine v levi ritnici ob kolku.Bolečina se prenaša tudi na mečo in ne v stegno.Hkrati me mravljinči po nogi.Bolečina je v zadnjem tednu neznosna.Predpisane imam protibolečinske terapije(infuzija)Lanko leto sem bolečo nogo zelo obremenjevala,saj sem imela desno nogo zlomljeno in sem težo prenašala na to levo nogo.Pri sedenju in ležanju ni bolečin.Najhuje je ko stojim in hodim.
Izvid emg je naslednji
Manjša levo paracentralna protruzija i.v.diska L4-L5,ki lahko utesnjuje spinalno korenino L4 levo.Izravnana ledvena lordozaVsi i.v.disci ledvene krbtenice so desicirani,najizrazitejše C3-C4
Ali imam pri vas kaj uspeha pri ozdravitvi.Še nikoli do sedaj nisem imela teh problemov.
Bojim se kaj bo,saj se čez 10 odpravljam na morje.Ali mi lahko svetujete kako naj preživim kakovostni dopust s tako dijagnozo.
Hvala