Dr. Uršula Reš Muravec – Vaše izkušnje
Bila dvakrat pri dr. Reš. Zenska je hladnejsa k ledena doba. Eno je povedati strokovno mnenje, drugo pa povedati strokovno mnenje na nek prijazen cloveski nacin. Vsako odgovarjanje na vprasanja ji je odvec, glih komaj odgovori. Pricakuje da bos ze ob prvem obisku vedel vse. Njen odnos do tebe je odvisen od tega kje si zaposlen, kaj imas obleceno, … Boljsi polozaj imas, drazje ko imas cunje na sebi, bolj bo prijazna in ustrezljiva do tebe. Sicer pa te bo na brzino v 5 min odpikala iz ordinacije. Vsi laboratorijski izvidi pri njej so placljivi kljub napotnici!!!Identicni ki drugje niso placljivi!! Vzvisana, neprijazna in hladna. In to po 2 obiskih pri njej. Razmisljam ce bi se sploh se vrnila k njej pa tut ce je se nevem kaksna strokovnjakinja!? Odnosa glih nima primernega za delo z ljudmi!
Z mozem sva bila v postopku pri njej, delala mi je HSG, nuhalno in morfologijo ter se brezplacno meritev MV saj sem se odpravljala v 24.tednu na daljso pot,pa je bila mnenja da raje se enkrat preverimo ce je vse ok. Vedno smo sprosceno debatirali,celo o privat zadevah je razlagala in mi ni delovala niti najmaj hladna. Na koncu me je se cisto presenetila ko je rekla da bodo veseli ce pridemo na obisk “v troje”. Ne vem pa kako je glede bolniske ipd…njen oce vem da je ne zagovarja tako da verjamem da je zlepa ne da.
Jaz imam z gospo Uršulo Reš zelo slabe izkušnje. Ne vem, mogoče imate dobre izkušnje z njo tisti, pri katerih je vse potekalo brez zapletov. Pri njej sem imela le en postopek IVF/ICSI, neuspešen. Postopek hladen, punkcijo opravljal Primož Reš v PO, zelo boleče, brez anestezije … Zelo hladno. Brez odobravanja bolniške. Vmes sem imela torzijo jajčnika, kar je pogost pojav pri stimulacijah, Uršula Reš pa tega ni priznala. Trdila je, da je prišlo do tega zaradi sunkovitega giba. Čudno: ravno v času stimulacij in nikoli prej. (Kasneje mi je osebni zdravnik potrdil, da je torzija pogost pojav umetnih oploditev.) Zataknilo se je čez tri mesece, ko smo se dogovarjali za nov poskus. Bil je junij, dogovarjali smo se, da začnemo konec meseca. Nakar ji sporočim, ko pride menstruacija, da lahko začnemo in mi pove, da se poleti stimulacije zaradi dopustov ne delajo. Zakaj mi tega ni prej povedala???? Ne pa da se z mano dogovarja točno za to obdobje. Kar me je še bolj zmotilo, je bilo to, da mi nihče (ona niti sestre v ambulanti) ni znal povedati, kdaj bo konec dopustov. Halo?? A se temu reče organiziranost? Problem je bil tudi moja ščitnica. Tirolog mi je pregledal kri in zapisal v poročilu, da je moja ščitnica OK in da ne potrebujem zdravljenja. Gospa Reš se pa s tem ni strinjala (sicer ne vem, zakaj ne, saj na tem področju sploh ni strokovnjakinja) in je zahtevala, naj si ščitnico uredim. V bistvu je nisem mogla, ker mi je tirologi niso hoteli. Pač temu sem rekla neusklajenost. S tem sem se ukvarjala 4 mesece; klicala tirologa, njo, nobena stran ni popustila. Reš je rekla, naj rešim, kakor znam, in se oglasim, ko bo moja ščitnica v ‘mejah normale’. Če mi pa kaj ne paše, grem pa lahko komot drugam. Kdo sem jaz, da bom to urejala, če se še vi ne morete zmeniti, kaj je normalno??? Klicala sem na vse možne strani, nihče mi ni znal svetovati. Vsa obupana sem šla do osebnega zdravnika, mu razložila situacijo in ga prosila za nasvet. Gospod je bil zgrožen. Rekel mi je, zakaj sploh sem pri Uršuli Reš, da ima zdravstvo z njo zelo slabe izkušnje, da dela kar malo po svoje, naj grem čim prej stran … Prikipelo mi je, prestavila sva se v MB. V bistvu sem 1 leto vrgla stran. Zdaj mi je super, stvari se odvijajo, zelo so prijazni.
Če bi vedela prej kakšna je, gotovo ne bi šla k njej, tudi če ima najkrajšo čakalno vrsto.
Takšna je moja izkušnja, ki sem jo hotela deliti … Upam, da komu koristi.
Vem, da je tema zelo stara 14let nazaj ampak vseeno, če bo katera rabila svežo informacijo iz 2020 😊…. ČIM DLJE STRAN. Pri njej sem imela nuhalno svetlino, katastrofa. Z otrokom hvala bogu vse ok ampak, ko je razlagala rezultate je bilo slišati kakor, da je kakor toliko ok.. V resnici so pa rezultati več kot odlicni. Pri ultrazvoku se ni potrudila niti najmanj!! Tako je hitro vse preletela, da nisem imela niti časa slediti. S partnerjem sva odšla izredno slabe volje iz ordinacije. Katastrofa odnos!! Sam, da oni štepajo ljudi čim hitreje. Groza!!!
Še izkušnja (moja in mojih znank) iz leta 2021: čim dlje stran! Tako strahovito nečloveška je in arogantna, da sem odšla iz njene ordinacije v solzah. Bo kar držalo, da je odvisno od tega, kakšen dan ima, kako izgledaš, kaj imaš oblečeno in koliko si pripravljen plačati, pa še to ni garancija. Tisti dan, ki si ga bom zapomnila do konca življenja, pač nisem bila dovolj dobro naštimana, da bi kazalo, da imam dovolj pod palcem. Pa sem bila pripravljena plačati, vse. Ko prideš h ginekologu po nasvet in podporo v najbolj ranljivih trenutkih, dobiš pa njo v “vsej svoji veličini”, ki jo očitno veliko njenih pacientk na žalost pozna… fuj! Počutila sem se posiljeno, fizično in čustveno. Sem prepričana, da če tema ne bi bila tako zelo občutljiva, da bi marsikatera njena pacientka imela marsikaj za povedati. Marsikatero njeno diagnozo povozi vsaka dodatna preiskava. Če se le da, se je ognite v velikem loku. Če bo treba, bom plačala vse, kar se v teh čudnih časih ne da preko zdravstva. Njej pa zagotovo enega evra več ne dam!
Pozdravljene!
Bi se jaz pristavila update na dr. Res Muravec (od moje nosecnosti iz druge polovice 2019 do zacetka 2020).
Na kratko: stran od nje. Ali pa kar od Zdravstvenega centra Dravlje😉
Na dolgo: Ko sem poleti 2019 zvedla, da sem noseca, sem se odlocila zamenjat gin, ker sem jo do takrat imela v studentskem ZD in se mi je pac zdelo, da bom boljso in kvalitetnejso obravnavo in spremljanje nosecnosti dobila nekje, kjer so specializirani za neplodnost, nosecnost in pac temu dajejo poudarek. Sem imela “sreco”, da je imela dr. Res Muravec se prosto in se presedlala k njej. Moj prvi pregled (potrditev nosecnosti) je potekal tako, da je z UZ pogledala kaj se dogaja in rekla, da nic ne vidi. S partnerjem nisva razumela, kaj zeli povedat, 3x sem jo vprasala kaj to pomeni, a sem noseca ali ne. Njen odgovor: “Vidim samo gestacijsko vrecko, ploda ne.” Valda, oba sokirana, sprasujeva a to pomeni, da ni nosecnosti ali je plodek samo se premajhen, da bi ga videli. Odgovori (mrtvo hladno, vzviseno): “Ne vem, bomo dali ponovni pregled naslednji teden pa bomo takrat videli.”
No, na tistem pregledu je nosecnost potrdila, ampak meni se je tako odtisnil ta prvi pregled, enostavno ji nisem zaupala. Ob njej sem se pocutila kot da sem odvec, ne vem. Zenski, ki je prvic noseca, hormonska, custvena, po mojem mnenju na pregledu za potrditev nosecnosti pac ne reces mrtvo hladno, da vidis samo vrecko brez ploda in potem, ko panicno sprasuje kaj se dogaja, namesto da jo pomiris, da je mogoce samo se prezgodaj in bomo vec videli na naslednjem pregledu, pac samo mrtvo hladno ponavljas, da ne ves in da bomo videli.
In tak odnos je bil na vseh pregledih kasneje. Hladen, kratki in odrezavi odgovori brez pojasnil. Na nuhalno, nifty in morfologijo sem sla kar samoplacnisko k dr. Strah v Domzale, ker tej zenski pac nisem zaupala. V mojih oceh je bila od prvega srecanja nestrokovna in necloveska. In se zmotila se nisem. Proti koncu nosecnosti na enem od rutinskih pregledov sem ji povedala, da imam nenavadne bolecine v spodnjem delu trebuha. Pa me je pregledala in rekla, da se mi odpira maternicni vrat in naj malo vec pocivam. Sem jo prosila za dodatna pojasnila – zakaj, kaj to pomeni. Mi je na list papirja narisala crko T in crko Y in rekla, da bi moral zgledat kot T, ampak moj zgleda kot Y in naj malo vec pocivam?🤨 Jaz ne vem, a sem jaz nora, ampak tole zame ni nobeno pojasnilo. Sem vprasala, ce na jogo se lahko hodim, je rekla da jogo komot.
Mi ni dalo miru in sem sla se do dr. Strah. No, ta cudovita, srcna, profesionalna zdravnica pa mi je rekla, da na tej tocki oznacuje mojo nosecnost kot rizicno. Da me posilja na pocitek do poroda. Nikakrsnih naporov, tudi joge ne, ker se mi prehitro odpira maternicni vrat in lahko pride do prezgodnjega poroda. Mislim, da sem bila takrat v 7. mesecu nosecnosti.
No, najin zadnji stik z dr. Res Muravec cisto na koncu nosecnosti je bil pa tak, da je gledala mojo knjizico in se malo razjezila, ker je opazila, da sem vse “glavne” preglede opravila samoplacnisko pri dr. Strah. Me je vprasala zakaj in sem ji lepo odgovorila, da njej ne zaupam zaradi njenega katastrofalnega odnosa na prvem pregledu. Pa je rekla, da ce ji ne zaupam, bova tezko sodelovali. Sem rekla, da vsekakor ne bova sodelovali, da se mi ni dalo iskat novega ginekologa po mojem prvem pregledu pri njej in sem sprejela najboljso odlocitev in pomembne preglede opravila pri dr. Strah, ko rodim pa jo vsekakor zamenjam. Sem vzela knjizico in sla iz ambulante.
No, za prvi pregled po porodu pa sem imela potem tezave zamenjat gin, zaradi situacije z novim virusom. In sem klicala na Dravlje in rekla, da zelim pregled pri katerikoli drugi zdravnici, samo dr. Res Muravec ne. So me dali k eni drugi, pa ni nic kaj dosti boljse. Ne dolgo nazaj sla na pregled, ker sem imela celo zivljenje normalne menstruacije, brez ali z blagimi bolecinami. Potem pa kar naenkrat take bolecine, da se jih ne da opisat, iz nic. Njen prvi stavek: “Bova pogledali, mogoce bo pa vesela novicka.” Ceprav sem ji rekla, da je nemogoce, da bi zanosila in da trenutno niti ne zelim zanosit. In po pregledu mi rece, da ne vidi nic posebnega. Jo vprasam za mnenje, zakaj bi kar naenkrat imela tako hude bolecine prvi dan menstruacije. Mi rece: “Bodite vesela, zdrava in plodna ste.”😐 Na tej tocki sem pac samo zakljucila z njimi.
Najti drugega ginekologa v Ljubljani danes je pa misija nemogoce. Nikjer ne sprejemajo.
Anyways, ce kateri tole pomaga pri odlocitvi, super.
veste ženske en nasvet: vem de je problem dobit ginekologa ko ga rabiš ker sem bla sama na istem. ampak ne se tko zanašat na mnenja drugih žensk. seveda nekaj malega štejejo, ne morš se pa skos sam s tem ukvarjat. ne. jz sem sicer brala mnenja na to temo, ampak sčasoma sem mela dost. ker, se je treba čist realno odločit, a boš pri kom poskusila priti zraven de te bo vzel, al pa boš raje brala mnenja drugih žensk. pomembno je de ginekologa sploh dobiš. to je glavno. jz nisem mela pojma kam bi se dala pa sem se naučila ko sem razmišljala de bi šla h dr. kurentovi v kamnik ( pa pol se nisem odločla zanjo) kako preverit kdo sploh sprejema nove pacientke in kdo ne. obstaja ena aplikacija k to pokaže. meni je zlo pomagala. in ko sem na podlagi tega vidla de dr. al-dhagistani v zd ljubljana-fužine še sprejema nov folk sem prek maila probala priti h njemu sam de bi nekam pršla de se ne bi rabla več s tem ukvarjat. in je uspelo. ženske se čist preveč ukvarjate z osebnostjo ginekologov. to je dejstvo. seveda ni vseeno koga dobiš ampak dons je bl pomembno de sploh prideš kam zraven. moja frendica ma ginekologinjo tud na eni od izpostav zd ljubljana, pa je pri njej probala tko kot jz: gledala je kdo sploh še sprejema nove pacientke in je probala.
moj nasvet je: bolj preverjajte kdo še sprejema nove pacientke ker se to da in ne se tok ukvarjat z osebnostmi ginekologov. če z njim nisi zadovoljna pač zamenjaš če maš kam iti in to je to.
jz sem recimo o al-dhagistaniju brala de je to en najboljših ginekologov v sloveniji, takoj za dr. pušenjakom. de je kot oseba sicer malo hecne narave sicer pa prijazen in so ženske z njim zelo zadovoljne. drage moje sej gre za pregled ( če ženska ni noseča) k je enkrat na 4-leta zato ne vem zakva delate iz muhe slona.
jz sem prej mela ginekologinjo v domžalah, v mojem mestu, sam je dala odpoved, zaposlili niso nobene zato sem urgirala drugje de sem sploh koga dobila.
Še kar pomembno je kakšne sorte zdravnik te pregleduje. Meni je na primer ginekologinja stalno težila, kdaj nameravam imet otroke. Taki ginekologi, ki se vtikajo v tvoje življenje so zelo moteči, ravno zato, ker pri njih ne gre samo za pregled, ampak za vsiljevanje na podlagi njihovih strahov, mnenj ali česarkoli že. Obstajajo tudi taki, ki jih je treba prosjačiti za kontracepcijske tablete. Prijateljici je rekla, da je mlada in zdrava in lahko ima otroke. Halooo. Take in podobne neumnosti se dogajajo. Da o nadomestni hormonski terapiji v času menopavze sploh ne govorim. Eni zgleda nehajo brat strokovne članke, ko končajo specializacijo.
Tudi pri drugih specialnostih ti včasih napišejo izvid s slabo razlago ali brez. Potem ljudje prestrašeno študirajo Google in zapravljajo za druga mnenja. Ne, niti najmanj ni vseeno kakšnega zdravnika imaš.
Midva sva imela pri Dr. Uršula Reš Muravec katastrofalno izkušnjo.
Ne vem, kako ta center sploh ima dovoljenje za obratovanje. Nama je lagala, naju zavajala, ni hotela dati informacij. Kljub temu da imajo zdravniki dolžnost predat informacije! Ženska je hladna in kruta, da bi ji človek predlagal naj gre delat v mesarijo.
Njen oče, Dr. Reš pa je tudi zrel za odvzem licence. Prenos zarodka mi je naredil brez rokavic in maske, za nohti črno kot da bi prej popravljal avto. Na svojih intimnih predelih sem čutila, kako pljuva po meni medtem ko govori.
Naredite si uslugo, pojdite kam drugam.