dr.Šušteršič-RA in priporočilo
naslednji mesec konec februarja se mi izteče porodniška,ker z mojo malo Ano hodiva k dr.Šušteršičevi v Domžale -razvojna ambulanta,me zanima ali ona napiše priporočilo za podaljšanje porodniške,namreč pediatrinja Kunaverjeva je rekla da s tem ona nima nič,ne fizeoterapevzka—-kdo torej je zadolžen da piše ta priporočila
Upam, da ti bom kaj pomagala. Tudi sama sem bila nedavno na tem, da sem podala vlogo za podaljšanje porodniške in sem z mojim malim hodila v RA. Pediatrinja v RA je napisala izvid (tako kot ob vsakem pregledu), ki ga je poslala h pediatru v ZD, kamor sicer hodiva. V ZD sem nato dvignila vse te izvide, napisala še svoje “mnenje” in vse skupaj nesla na CSD, ki so nato poslali vse skupaj na komisijo. No, naj omenim, da mi porodniške niso podaljšali. Več uspeha tebi in ostalim.
Tanja
Priporočil ne piše več noben zdravnik. Zbereš vse izvide, na osnovi katerih meniš, da ti podaljšanje pripada, napišeš kratko prošnjo, kjer Z DEJSTVI (ne s svojim mnenjem) opišeš razlog za podaljšanje in to pošlješ. Glede na to, da komisija odgovarja 3 tedne, moraš vlogo poslati pravočasno, se pravi vsaj kak mesec in pol pred iztekom porodniške, če se misliš pritoževat, pa še prej. Sicer se ti lahko zgodi, da moraš vmes že v službo, če ti pa podaljšanje odobrijo, si v precejšnji zmedi.
Tudi meni je niso podaljšali, v RA sva hodila zaradi močno povišanega tonusa, asimetrije, v 11. mes pa je prebolel virusno pljučnico, rota virus, škrlatinko, adena virus, šesto bolezen, (vmesnih viroz sploh ne štejem)shujšal na kritično mejo, pa kljub temu podaljšanja ni bilo.