Najdi forum

dr.sentočnik

Morebitne izkušnje?

Za druge ne vem, lahko pa ti povem svoje izkušnje !
Že ob prvem obisku, ko ti tako ali tako vse izračunajo s pomočjo računalnika. Kljub prijaznim pomočnicam, ki tvojo postavo ocenijo – kje imaš preveč- imaš občutek rahlega prezira v smislu manjvrednega.
Vsak pregled pri dr. Sentočnikovi plačaš, takrat cca. 7000 SIT. Pregled izgleda takole:
– čakaš, čakaš in čakaš, čeprav si naročen ob uri
– končno vstopiš, si preboden z očmi dr. Sentočnikove
– se stehtaš, te krega, čeprav se držiš pravil, vsi pač nimamo enake presnove
– z neko električno naprava izvaja točno eno minuto akupresuro

in potem greš.
V roke ti potisnejo dieto, ki jo najdeš v vaski knjigi.
Motivacijo moraš najti tako ali tako sam, da pa te bo tam nekdo bodril – tega ne pričakuj, ravno obratno. Vedno znova odhajaš z občutkom krivde, da ne obvladuješ niti svojega telesa.

Kar se mene tiče – KOMA !
Dopuščam možnost, da obstajajo tudi drugačne zgodbe !

lp, mimi

Zgodba ni moja, mi je pa ženska dovolj blizu, da lahko vsaj približno povem:
njena želja je bila shujšati dobrih 30 kg-jev, njen cilj je bil zgubiti jih v pol leta (mislim, da dejansko še malo manj, če upoštevamo, da se pri dr. Sentočnikovi hujša po min. kilo in pol). Njena želja se je tudi zgodila, ampak…telo se je prehitremu hujšanju uprlo…več kot tri leta so že mimo, ona pa se še vedno bori s težavami, povezanimi z želodcem. Želodčna zaklopka (pri njej samo to, kolikor vem) se ni krčila tako hitro kot ostalo telo…posledica: želodčna kislina se ji dviguje v požiralnik, kaj pa kislina naredi, vemo bolj ali manj vsi. Toliko čisto medicinskih posledic.
Poleg tega je dejansko vztrajala na dieti in le na dieti (brez gibanja), kjer je še danes. Načeloma vztraja vsaj približno na zgubljenih kilogramih, nekaj jih je seveda pridobila nazaj v tem času. Postava je pa pač taka, kakršna je pri tem načinu hujšanja lahko: problematični deli telesa so še vedno problematični, zamaščeni, polni celulita…
Torej…mit o hitri dieti in hitro izgubljenih kilogramih je le mit. Ker izgubljene kilograme lahko obdržiš le tako, da se prehranskega načrta držiš bolj ali manj še naprej. Kar te pripelje do tisočkrat povedanega ne teh straneh: spremeniti je potrebno način življenja!
Težko, a ne…vem, ker sem sama na tem: vsa rejena, okrogla in okorna. Brez volje za začeti z gibanjem in bolj zdravim prehranjevanjem. No ja, začela sem že: šteti stopnice na delovnem mestu vsakič, ko je treba kamorkoli v stavbi, če sem dovolj zgodna, grem nekaj postaj prej z busa pa hajdi peš do službe, jem večkrat na dan po malo, če se le da…nek začetek je, ni pa še tisto. Raste v moji glavi in prepričana sem, da je blizu dan, ko bom spet polno migala in delala na svojem zdravju tako, kot sem že. Ampak definitivno ne s pomočjo dr. Sentočnikove, dr. Pirnata in podobnih, kvečjemu s pomočjo nasvetov in idej ljudi tukaj s foruma (Vrhovnik, Kolesar, kiki, …) in podobno mislečih.
Zdaj sem ti odpredavala, čisto za konec in na hitro pa: sprijazni se z dejstvom, da je bolj zdravo in bolj smiselno lotiti se debelosti počasi pa sigurno kot hiteti in se zaplesti v tok dogajanj in frustracij, kot ga nudijo razni ekspres ponudniki.
Aja, pa še tole: nekateri vztrajno ponavljajo, da jim je motivacija gledati svoje “zašpehano” telo takrat, kadar jih grize želja po nezdravem prehranjevanju. Mene to frustrira. Ugotovila sem, da mi je večja motivacija na hladilniku (ali v svoji glavi) imeti sliko nekoga (lahko tudi sebe v boljših časih), ki ima postavo, kakršno sem si zamislila zase v bodočnosti: vitko, čvrsto, skratka zdravo.
Lp,
Andreja

Mimi kar precej let je kar sem tudi jaz bila tam. Vidim, da je tudi danes popolnoma enak sistem. Veliko denarja za eno dieto, kjer v bistvu ješ cel dan samo zeleno solato brez olja in pol hrenovke. Pa tisti električni impulzi, ki sploh niso imeli nobenega učinka. V tednu dni stradanja po njihovi dieti sem shujšala pet kil pol pa več nisem zdržala. Slabo mi je bilo in vrtelo se mi je. Ogromno denarja sem plačala že takrat za en obisk in na srečo sem se spametovala in ne nosim več denarja nekakšnim “čudodelcem”. Samo sama si lahko pomagam samo v glavi je potrebno narediti en klik pa je. Je pa res, da je take korenite spremembe potrebno delati počasi in ne vseh naenkrat. Ta prvo sem se odpovedala sladkani kavi. Tako pijem že dve leti in sem se je tako navadila, da mi je sladkana postala popolnoma neokusna. S kavo je tudi polnomastno mleko zamenjalo tisto z 1,4% maščobe in tako dalje. Uf, sem že zašla s teme.

moni

Sinoci je bila neka serija na tv (fat friends?)… No, govori veliko o debelosti in hujsanju – bolj ali manj te po moje spravi v depresijo, a ena stvar mi je prav pozvonila, ko sem jo slisala. Ko te prime, da bi se nazrl, pomisli na to, kako dobro se pocutis takrat, ko shujsas (objektivno se ti morda ne pozna (ali pa tudi), ampak ko pri sebi ves, se pocutis lazjega)… Ko sem o tem razmisljala, sem ugotovila, da se kako drzi. Moj “spomin” na tiste dni, ko sem bila najbolj suha in ko sem se zaradi tega zelo dobro pocutila, je dobra motivacija v tistih trenutkih, ko bi se sla nazret sladoleda 🙂

Ni lahko, ampak a je kdo kdaj rekel, da je motivacija en sam uzitek? 🙂 Pomagala naj bi nam pri stvareh, ki se nam brez nje upirajo, kajne?

cao, sama sem hodila k senetocnikovi dva meseca in dobesedno bankrotirala. enkrat na teden sem bila na pregledu (7000) sit 3 na teden na telovadbi (en obisk 1500 sit) in na elektro terapiji okrog 50000. ce sestejes te skoraj kap. saj ne recem, da ni koristno, samo tako dieto si lahko poisces v vsaki knjig. da pa je narejena za vsakega posebej, kakor trdijo, pa ni res, saj imajo ze pripravljene menije, napisejo ti le koliko smes pojesti. vse temelji na 5 obrokih, vecinoma zelenjavi in sadju. meni osebno ni bilo vsec, da sem placala ogromno vsoto, vse skupaj pa je bilo kot po tekocem traku. nobene podpore, nic, le ogromno denarja zapravis. nobenega cudeza ne pricakuj, poisci si raje primerno dieto, jej res 5 krat na dan, poskusi s sadjem in zelenjavo, ogromno pij. kar pa se miganja tice, pa si izberi nek sport, ki te bo zabaval in ogromno hodi. veliko uspeha na cenejsi nacin kot pri senetocnikovi ti zeli anja. ce ne verjames, se sprehodi do rozne in si poglej parkirisce pri senetocnikovi, sami avdiji in bmw. hisa pa je od znotraj vsa v marmorju.

pred dolgimi leti sem bila tud jaz tam pri njej, pa sem že takrat dobila tako dieto, kot zdaj berem, da jo dobijo. Tako da, se tud meni zdi da je to samo razmetavanje denarja! Diet je po raznih časopisih malo morje, čeprav take brzinske diete ponavadi niso ravne zdrave, ker se ponavadi nazaj zrediš al pa kaj je najhujše, dobiš še kakšen kilogram več kot pred dieto. Mogoče za, začetek, ni slabo prebrati tisto knjigo od Montignaca Jem,torej hujšam. Ni slaba!
Ker nas je veliko takih, ki imamo probleme s težo, mogoče ne bi bilo slabo, če bi takole malo izmenjavali svoje izkušnje s hujšanjem, pa mogoče še kakšno dieto, ki jo sami izvajate? Tako bo prišparali denar, pa bi ga raje porabili za novo garderobo, ko bomo vsi vitki ? kaj pravite?

Če ste pripravljeni dat toliko denarja za eno brezvezno dieto, ki by the way sploh ne deluje, zakaj si rajši ne omislite osebnega trenerja, ali pa greš v en malo boljši fitness, kjer majo trenerje, ki ti sestavijo dieto in trening?
In dieta je za vsakega drugačna, ni ene univerzalne, ki bi delovala pri vseh. Sej pa tudi nismo vsi enako težki, in še tisti ki so med seboj enako težki ima nekdo več mišic kot drugi recimo. Treba je samo jest manj kot porabiš. In izvajat cik-cak dieto, to pomeni da potem kak dan pa ješ normalno ali celo mal več (brez retiravanj).

Ne vem, kako je s to doktorico Sentočnik, dejstvo je, da moraš shujšati sam, namesto tebe ne more nihče. Kako pa se tega lotiš, je pa drugo vprašanje. Lahko se lotiš zlepa ali zgrda. Pod zgrda bi po vsej verjetnosti šla množica izkušenj, ki jih imajo ljudje po obisku dr. Sentočnik. Ne bom si drznila izjave, da je hujšanje pri njej slabo ali škodljivo ali nepravilno ali … Dejstvo je, da veliko ljudi tudi na tem forumu piše, kako so razočarani, ker so slišali toliko dobrega o njej in njenem načinu hujšanja.
Pa vendar, tudi tu na forumu bi bilo dobro poiskati stare teme na to temo in prebereš lahko od zelo pozitivnih odzivov do takih neumnosti doktorice, kot je pisala neka bralka – obiskovalka strani, da jo je Sentočnikova silila v dieto enemon + jabolko ali nekaj podobnega temu, preberi in preveri sam.
Če želiš oz. moraš shujšati, se tega loti zdravo, predvsem pa trajajoče. Najhujša stvar, ki se lahko zgodi, je, da po končanem hujšanju navadno dobiš vsaj toliko, kot si izgubil, če ne več, nazaj. Edini odgovor na to je, da si nepravilno hujšal.
Tvoje hujšanje je imelo pomanjkljivost, da je bilo nepravilno, še hujše pa je, da boš po tem res izgubil upanje in se prepričal, da “ti pa res ne moreš shujšati”. Neumnost.
Veliko nasvetov, zdravih, pametnih predlogov je tudi na spletu. Pozanimaj se malo na http://www.mojtrener.com > hujšanje, http://www.maxximum-portal.com ipd. Tu boš prebral več pametnih nasvetov, za vse, kar želiš dodatno vedeti, pa lahko vprašaš urednike oz. moderatorje portalov.

To je najboljši način za hujšanje, je zdrav, preverjen, svetovali ti bodo po svojem znanju in izkušnjah, še vedno pa lahko izbereš le tisto, kar meniš, da ti ustreza. In najpomembnejše – nasveti so brezplačni. Vsi ti svetovalci strokovnjaki tako na mojtrener kot na maximum portalu ti ne bodo računali prav nič za svoje nasvete.

Še vedno pa lahko greš k Sentočnikovi, odhajaš od nje z grozo v mislih in za to – plačaš …
Odločitev je tvoja.
Lp in srečno, predvsem pa uspešno.

New Report

Close