Za ivoS
Zelo sem vesela, da si se oglasila in povedala, da napreduješ. Hoja v breg 3 x tedensko! čestitam. V jeseni bomo plesale roken-rol, da nas noben mož ne bo mogel dohajati. Naj ti povem, da tudi jaz vztrajam – pri počasnem hujšanju.
Pri meni je pa tako, da mi teža nekaj časa stoji nato se kakšen dan dvigne, potem pa zopet na hitro pade – v povprečju za kak kg ali dva v minus. Po dveh mesecih in pol sem na ta način zgubila že 5-6 kg. Počasi pa bo.
Moj cilj je 1 kg na mesec, kar pa se mi zdi, da je realen in uresničljiv.
Ideja o prisanju pregreh se mi zdno o.k. Tudi sama sem si ta teden z druščino privoščila pečenega odojka, piščanca pa še kakšen kozarček dobre kapljice zraven. Pa ne mislite, da imam zaradi tega slabo vest. Ne !To je nagrada za pretekla dva meseca bolj ali manj držanja spremembe življenskega ritma s prehrano vred. Pa ne mislite, da bomo vse debeluške pustile prijateljska srečanja in zabave samo zato ker hujšamo. NE! Danes se pregrešimo, potem pa zopet stopimo na začrtano pot.
NAGRADA PA MORA BITI, SAJ TO DELAMO SAMO ZASE IN SI JO ZASE TUDI PRIVOŠČIMO, mar ne?
Tudi vsem ostalim nam forum pomeni olajšanje, da nismo sami in da je to prostor drage dame v katerem ne lažemo sebi in drugim (o kg, prekrških…).
sedaj pa nadaljujmo in se še slišimo.
Seveda, saj je bilo o tem že veliko napisanega. Vsepovsod
Obroki 5x dnevno, vsak dan 2 l vode. Pestra prehrana, nemastna in nizko kalorična. In pravilno kombinirana. Aha, pa nič kruha, testenin, riža, itd. Pa redna vadba. Je pa res, da je program hranjenja za vsakega človeka malo drugačen, saj tudi hujša ne vsak enako. In mu tudi niso všeč enake zadeve. Sem se pa tedaj navadila na Enemon in krispy, ki jih tudi danes precej pojem. Tudi danes izjemno redkokdaj izpuščam obroke in zelo zelo redkokdaj se nažrem (potem se nikoli ne počutim dobro, da ne govorim o tem, da se ne da telovaditi). Fino je, da imaš določen ritem, tako za rekreacijo kot za prehrano. Bo dovolj?
Veliko sreče in uspehov!
Tina
Zdej pa ne razumem več. Preverjeno se pri dr. Sentočnikovi hujša za okoli 2 kg na teden. In to ni dieta na hitro???
Res se drži sistema prehranjevanja s 5 obroki dnevno in to ob istih urah. In res je, tudi to predlaga, da se giblješ. Ampak dejstvo je, da je vse, kar preverjajo na tedenskih obiskih, kilaža. In če ta ne pade dovolj, ženska nori. Pa z dobrim al s slabim namenom.
Iz primera, ki ga poznam osebno, vam lahko povem še to o zdravniški kontroli: ženska je šla in hujšala po njeni metodi, v glavnem dosegala vsaj približno zastavljene cilje (po 2 kili in več na teden!!!), ker je imela ob začetku hujšanja skoraj 100 kg-jev, in je v nekih treh mesecih shujšala za 36 kg!!! Telo, ki je bilo leta in leta vajeno konkretne kilaže, se je uprlo. Zaklopka na požiralniku se ni krčila tako hitro, kot so kopnele njene kilce, in zdaj ima že tri leta težave z želodcem in požiralnikom. Ful učinkovito, a ne. Da ne govorim o tem, da so njeni najbolj problematični deli še vedno DEBELI, v pasu je skoraj nič ni, prsni del je ko od fantka, rit in stegna ima pa še vedno taka, da ni res. Polna špeha, celulita, skratka, nikakršnega izgleda. Da o viseči koži in prsih sploh ne govorim. Tisti nič od prsi, ki ga še ima je povešen, razvlečen, skratka, prav nelep. Da ne govorim, da vsakikrat, ko začne malo kršit tisto klasiko od prehrane, kilce takoj letijo gor. Cela grozljivka.
Drugo pa je, če se poleg tistih tolarjev, ki jih odštejete za osnovno dieto, odločite še za telovadbo pri njej in najboljše še za anticelulitni program pa za skupinsko hujšanje. Seveda, potem je boljše. Potem bo šlo tudi težje nazaj. Ampak tudi tolarčkov je treba odšteti neprimerno več.
Mislim, da kaka posebna kalkulacija ni potrebna. Dieta, ki jo predpiše Sentočnikova, je dostopna vsem, če se je pač želijo držat, z bičem za vami ne stojijo tudi oni ne, da bi se rekreirali, o zdravniški kontroli pa niti ne velja zgubljati besed (pa ne samo zaradi zgoraj opisanega primera). Pri vse navodilih, ki se jih da prebrati na tem forumu, in pri vsemu, kar se najde še na mojTrener.com, se da prav učinkovito hujšat. ČE je volja, seveda. Saj poznate tisto: kjer je volja, je tudi pot.
Pozdravček vsem in veliko uspehov pri TRAJNEM in POČEM topljenju maščob s telesa!
Andreja
Prebiram tele vaše poste, pa ne morem kaj, da se ne oglasim in povem še sama svoje izkušnje.
Pred približno 12 leti sem bila tudi sama zelo okrogla(89kg). Saj veste nosečnost, pa tako naprej. Pa sem se odločla za hujšanje po TOČKAH. Saj veste brez OH.(PROSIM TEGA NE POKUŠAJTE). V dobrih dveh mesecih sem shujšala skoraj 20 kg.Oh, takrat sem bila vsa presrečna. Ampak zadovoljstvo ni trajalo dolgo.Kaj kmalu so bile kileeee nazaj. Vse tiste in še več. Potem življenje teče naprej po starih tirnicah, z kar visoko kilažo. Saj veste, življenje prinese marsikaj, meni je naprimer to, da sem zbolela. In takrat sem zopet shujšala, v treh mesecih za 25 kg. Ne morem povedat kako sem bila slabotna, in nisem vedela kako hudo je jest po sili, če nimaš teka. Prej sem se prej ubadala z drugačnimi problemi, saj veste preveč apetita..Samo špeh na trebuhu je pa vseeno ostal.(Verjetno se mi je zgodilo to, kar sem prebrala v enem drugem postu. Če ne hujšaš pravilno lahko izgubiš mišično maso, ne pa maščob.Bila sem tako slaba, da nisem zmogla niti najmajnših naporov, in to pri 27 letih).Potem je trajalo leta, da sem prišla malo k sebi. Sedaj pa se z kilogrami ne obremenjujem več. Nimam idealne teže(168/70), vendar pravim, kakšna kila kar naj bo v rezervi, za hude čase, če me spet doleti kaj takšnega kot pred leti.Imaš saj kam shujšat , če zboliš. Sedaj pač gledam , da se čimbolj zdravo prhranjujem. Vsakega malo, veliko zelenjave, pa malo olja in maščob. pa gre. Pa vsak dan sprehod in malo telovadbe. Vzamte si čas zase, dokler še imate zdravje, ker tiste ki ga skoz imate, ne veste kaj imate. Nikar ne črtajte čisto OH,ali karkoli drugega.Pa če vam ni treba nujno hujšat zaradi zdravja, se s kakšnim odvečnim kilogramom res ne obremenjujte preveč. Upam, da nisem preveč zatežila. Upam, da odvrnem katero od nespametnega hujšanja. Vse v mejah normale. LP
PS. Imam hčer , ki trenutno hujša, pa tud pod zdravniškim nadzorom. Vendar vseeno je kruh. Seveda malo in polnozrnatega, ki ga spečemo doma. Pa tudi testenine, krompir, riž,….
Da se še jaz oglasim. Pred pribljižno 13 leti sem bila pri dr.Sentočnik. Imela sem 105 kg in shujšati sem morala zaradi visokega pritiska. Po pravici povedano se nisem počutila debela, čeprav na svojo velikost 174 sem bila. no obiskovala sem jo od septembra do januarja in izgubila 36 kg. Poleg tedenskih obiskov, sem hodila še na elektrostimulacijo in aromaterapijo (2x). Izgubljala sem kg točno tam kjer je bilo potrebno. Zapravila sem pri njej cca. 500.000 SIT. Takrat sem bila pripravljena dati še 4x toliko, samo da se mi zdravje izboljša. Kilograme sem obdržala celih 8 let, dokler pač nisem zanosila in kg nisem dobila dol (tiste, ki so prišli ob nosečnosti). Ponovno imam le teh preveč in spet se bom oglasila pri dr.Sentočnikovi. Za mene ima ona super metodo hujšanja, sicer res da drago, ampak očitno jaz potrebujem POLICAJA. Edina napaka pri meni je bila pri tej dieti, da pred njo nisem bila ljubiteljica sladkega, po dieti pa mi je dišalo le sladko. Ampak z gibanjem smo tudi te pregrehe uničili 🙂
Vsak, ki se s tem prefesionalno ukvarja sodeluje s psihoterapevti in fizioterapevti ter merijo hormone. Vendar se to dela po potrebi. Pri vsej stvari je še vedno najbolj pomembno spremeniti življenjske navade. Največ težav pa ponavadi predstavlja vadba ter konsistenca.