Najdi forum

Pozdravljeni!

Priporočali so mi obravnavo (depresija) pri Dr. Dragici Resman v Begunjah, pa sem bil bridko razočaran.

Po poslušanju življenske zgodbe je pač dejala, kot že trije psiho. pred njo:

– da imam probleme na vseh področjih življenja
– da moram imeti lastno stanovanje in službo, da bom to vzdrževal
– šele potem me bo kakšna imela rada

– da vse to izhaja iz nesrečnega otroštva

Vse to o sebi jaz že vem. Kako mi torej ti psiho. pomagajo, razen, da me filajo s tabletami?

Smo jih že ene sedem vrst premenali, pa nič bolje, še slabše je bilo. po cele dneve spim, kolapsiram.

Ves čas pogovora me je tudi prekinjala, češ, kako se mudi, ker jo drugi pacienti čakajo. Pa sem jaz čakal 9 mesecev na ta velepomemben pogovor.

Sizif

Vem, da mogoce ni zate tapravo vprasanje, pa vendar , ce vse to o sebi ves in so celo razlicni psihologi enakega mnenja, koliko ti jih potem se mora to povedat, da bos zacel tudi sam kaj delati v to smer? Ali pac noces, da se stanje spremeni? Toda potrebno je vloziti veliko truda in pot ne bo enostavna – se pa splaca! Zelim ti vse dobro!

LP;

Ne vem iz kje si,samo jaz ti priporočam,Dr.Gorjanc Tatjano iz Ljubljane.To pa je zdravnica “na mestu” in prepričana sem,da ti bo POMAGALA.

SREČNO

Pozdravljen,

povsem te razumem, da si bil razočaran na pogovoru pri psihiatru, saj 9 mesecev je ogromno dolgo časa, ko si v stiski. Dejstvo pa je tudi, da so psihiatri enostavno preobremenjeni in tudi 24 ur na dan bi bilo premalo, da bi se lahko popolnoma posvetili vsakemu klientu. Morda je res čas, da se lotiš stvari, ki ti jih strokovnjaki svetujejo, verjamem pa, da je to zate v trenutnem stanju misija nemogoče. Svetovala bi ti, da si pomagaš z nevladnimi organizacijami kot je Ozara ali Šent, Dam itd. Tukaj je čakalna dobra vsekakor krajša, skoraj takoj si na vrsti, brezplačno, strokovni delavci so izkušeni in pogovori z njimi (nami) ti bodo pomagali prebroditi čas med obiski pri psihiatru in tudi konkretne načrte za prihodnost boš lahko tam napravil. Če rabiš naslove, telefone mi sporoči, lahko tudi na mail.

srečno in ne obupaj.

Maja

Vem, da mogoce ni zate tapravo vprasanje, pa vendar , ce vse to o sebi ves in so celo razlicni psihologi enakega mnenja, koliko ti jih potem se mora to povedat, da bos zacel tudi sam kaj delati v to smer?

O sebi vem…pravzaprav to poslušam od majhnega:

o od staršev (npr. iz tebe ne bo nikoli nič, ti nimaš nič, nikoli ne boš imel nič)
o od sošolcev, sošolk, učiteljev (ne njemu se ni treba delati norega, ker to že je)
o od punc (kako nimaš svojega stanovanja, saj imaš že 30 let …)
o od šefov (ti kar pojdi k psihiatru)
o sedaj čakam, da mi bo to rekel še sin, ko bo začel govoriti…

.
.
.

Še najbolje sem se imel na fakulteti; počutil sem se zaželenega, situacije so bile predvidljive, delo v laboratorijih pripravljeno, izpiti opravljeni takoj in v prvih rokih, desetice so me v indeksu le čakale.

Vem, če bi bil bogat, bi imel stanovanje, punce bi me imele rade, …vsega bi imel na pretek…

….tako pa OBUPUJEM!

Sizif

Bom povedal le na kratko še svoje mnenje…

A veš, ni to problem, da poslušaš in si poslušal od drugih. Če bi bilo to le v preteklosti, potem ssedaj ne bi bil več problem.
Problem je, ker sedaj to ,kar so ti drugi govorili, da nisi vreden nič, da iz tebe no bo ni…..sedaj sam sebi govoriš in zato obupuješ.

Imaš celo neke vizije o bogastvu, ki so skoraj nemogoče. Torej nemogoče cilje in to zato, ker slediš temu, kar so ti drugi govorili, pa čeprav tega nočeš.

Ni pogoj , da si bogat, da te ima kdo rad, ampak ,da imaš sebe rad in se ceniš, da si vreden, da te ima nekdo rad.

Robi.

Pozdravljen Sizif,

zelim ti , da ti uspe najvecji iziv – spoznati sebe! Vsaka negativna misel, ki jo imas o sebi bo potrebovala nadcloveski napor, da se spremeni v pozitivno.
Cestitam ti za vsako desetko, ki si jo uspel dobiti! Sigurno je pot, da naredis se kaj v tej smeri, tu cutim energijo…Se nekaj je zame pozitivnega-sina imas, prevzemi odgovornost in bodi ponosen oce, otroci so…otroci so bogastvo, raziskuj in odkrij! Ni enostavnih resitev, vsaka pot je edinstvena – je to dovolj velik iziv zate?
Zelim ti vse dobro in kot ti je napisal Robi : Imej se rad!!!!!
Ta svet je tudi zate!

Zdi se mi, da pričakuješ, da bo tvoje problem rešil nekdo drug. To žal ne gre tako, če želiš izboljšave boš moral sam delat na tem ne pa se zgolj pritoževat, da ti nihče ni pomagal. Zdi se mi, da misliš da bo peemoženhe vse rešilo ampak materialne stvari za počutje ne pomenijo nič, punce imajo recimo tudi klošarji pa oba spita na cesti in nista depresivna. Dokler boš mislil na tak način , kot si ga opisal ne moreš prit daleč.  Če oa boš sam prevzel kobtrolo nad svojim življenjem je pa razlika hitro očitna.

New Report

Close