dr. REŠ in ostalo
Zdravo
Jaz sem začela že z Pergonal inekcijam, ki so bile občutno cenejše ( 2.500 sit/kom), vendar jih je bilo treba enako naročit in plačat. Baje so jih ukinili, ker so ugotovili, da je Gonal boljši, ker je bolj čist, samo večjega uspeha pa vseeno ne smete pričakovati ( samo ampula je dražja cca.6.000 sit).
Na GK imaš inekcije zastonj dokler imaš zastonj postopek, potem pa jih moraš isto plačati.
Če katera rabi inekcije Gonala naj samo sporočim, da jih imajo vedno na zalogi v Lekarni Dravlje (nasproti ordinacije dr. Reša).
LP
Jasmina
Hvala za ponudbo, ko bom v slepi ulici se ti sigurno oglasim s prošnjo za pomoč (a si slučajno pravnica? – če je preveč osebno, prosim pozabi, da sem vprašala). Najprej bom poskusila z insajderskimi informacijami, dobljenimi preko zelo bližnjih sorodnikov “pristojnih oseb”, da morda dobim kakšen namig, v kateri smeri naj “kopljem”… potem pa naprej. Žal sama nimam nobenih zvez…
Tašika in Miranda!
Glede Reša in GK. Vse smo že v naprej vedele, da Reš nima koncesije in se postopka plačata na GK pa krije stroške ZZZS. Ponavadi je tako, da ko izkoristiš kar ti država nudi (pa saj tudi tisto ni zastonj tako kot vsi mislimo – saj plačujemo mastne denarce vsak mesec za obvezno zavarovanje in še dodatno zavarovanje), potem pa poizkusiš se privat, ki pa se ponavadi plača (zobozravnik, ginekolog, dermatolog…..)
Midva hodiva k njemu, od začetka na napotnico, sedaj je moj izbrani ginekolog in ne morem reči nič slabega o njemu (pa sem že kakšne 3 zamenjala) in njegovem odnosu do pacientov. Ko sva bila prvič, si je vzel uro časa za pogovor. Tega nisem doživela še pri nobenem zdravniku, pa sem stara 31. Kako so potekale druge preizkave in kakšen je bil odnos dr. Reša, pa sem opisala v enem od prejšnjih postov.
Glede PCTja. Ne vem kako sta se menila, ampak meni je vseh 5 mesecev, ko sem bila na klomifenu delal v času ovulacije PCT. Sam je predlagal vsak mesec PCT, ker je treba kontrolirati kako se jajčniki odzivajo na klomifen. Sedaj sem bila 4 mesece brez klomifena, prihodnji ciklus začnem zopet z jemanjem in sledi PCT. In to vseh 5 ciklusov jemanja. Me je pa opozoril, da slab ali dober rezultat nič ne pomenita. Tudi tisti mesec, ko je v sluznici vse migetalo, jaz nisem zanosila.
Upam sicer, da bom sedaj. Aampak mislim, da če ne bom, sigurno ne bom krivila dr. Reša, da je on kriv.
Brez zamere, ker sem bila dolga.
Lep pozdrav in sončen dan.
Draga Urca!
Jaz nikakor nisem in ne bom nikoli krivila dr. Reša, da ne zanosim!
Sploh nobenega ne krivim za to!
Obljubila sem, da bom napisala, kako je bilo na posvetu pri njem in to sem tudi storila. Brez olepševanj, tako kot je bilo.
Mojo G sem preden me je poslala k njemu vprašala, če se pri njem kaj plača, pa je rekla, da naj kar njega vprašam.
Povedala pa sem že, da je meni grozno ne mudi, pa tudi denarja nimam na pretek in zato grem raje na GK.
O dr. Rešu ne morem reči nič slabega, ker ga premalo poznam. Čudno se mi zdi to okrog plačila, drugače pa si res vzame čas za pogovor. Tudi midva sva bila pri njem v ordinaciji 1 uro.
Bom pa videla razliko v petek, ko grem na GK – mogoče bom razočarana na odnosom ali čakalno dobo ali …. in tudi to bom napisala, če seveda koga zanima.
Pa brez zamere, Urca.
Lep pozdrav vsem!
Tašika
Urca! Mene v bistvu zanima kako je s tem plačevanjem, ko bom to rabila. Mislim, da je bila Nana, ki je napisala, da je plačala oba postopka, pa ji za enega ne bi bilo treba, pa da jo je klical dr. Reš in ji grozil itd itd. Jaz bi samo rada vedela pri čem sem. In glede na to, da je veliko nasprotujočih si mnenj, bi bilo toliko bolj razrešit to zadevo. Ne bi rada, da me kap zadane, ko mi bo dal položnico, ki je nisem pričakovala, hehehe…
Sicer sem pa tudi jaz bila zadovoljna z njim, ko sem šla z možem na spermiogram. In smo se čisto fino pogovorili.
Ni nobene zamere, saj se samo pogovarjamo. Priznam, da me je malo razjezilo tisto z dr. Kešom. Kar se plačila tiče, bi bilo meni ljubše, če bi imel Reš koncesijo. Zato bom, če bo potreben IUI ali IVF, kljub temu, da sem podpisala, šla na GK po štiri x štiri poizkuse. V zadnji fazi bom pa tudi plačala, da poizkusim še drugačen postopek. Zanesljivo vem, da gre postopek pri Rešu malo drugače kot na kliniki. Zelo dobra prijateljica je izkoristila štiri IUI in štiri IVF na zavarovanje, sedaj pa hodi k Rešu.
Na GK prideš 21. dan po stimulacijo, nato jemlješ zdravila do M, po M te zopet stimulirajo za 12 dni in nato odvzem, čez 4 dni transfer.Pri Rešu te stimulirajo od tretjega dne M do ovulacije in takoj odvzem. Se pravi da prihraniš skoraj pol meseca psihičnega trpljenja in od 10-14 vbodljajev z injekcijo.
Je pa vredno poizkusiti (tako in drugače) to se pa vse strinjamo.
Lep pozdrav
Jaz sem pri dr. Rešu že leto in pol. Najprej me je zdravil tudi s klomifenom, dal me je na vse preiskave, kot je treba (PC test, HSG, laparo, kri), potem pa je predlagal po letu in pol (oz. po dveh letih in pol poskušanja) IVF.
V glavnem, jaz imam z njim dobre izkusnje (ceprav je vcasih res malo siten :-).
Moja kolegica je najprej bila trikrat na IVF postopku na GK, potem pa je šla k Rešu (po drugem postopku je uspelo) in pravi, da ni primerjave in da ji je žal, da ni šla k dr. Rešu že prej. Gre tudi za obravnavo med samim postopkom IVF. Je pa res, da je vse skupaj precej drago.
Tako, še malo drugačno mnenje.
Helena
Bolj berem vaša sporočila, manj mi je jasno zakaj se razburjate. Odločitev za zdravljenje pri dr. Rešu je nenazadje vaša, vedno imate tudi možnost GK, kjer je vse brezplačno, če seveda odštejemo dolge postopke, izogibanje IVF do zadnjega (ker je pač drag strošek za naše zdravstvo) in podobno.
Sama sem se po več letih neuspelih diagnoz, pregledov in operacij odločila za dr. Reša. Na pregled sem čakala manj kot mesec dni in glede na mojo anamnezo mi je takoj svetoval IVF (kar sem tudi sama želela). Že vnaprej mi je točno specificiral stroške. Lahko, da sem imela nekaj sreče, vendar je že prvi poskus uspel! Če ginekologu ne zaupate, potem nima smisla, da hodite k njemu: to ne koristi ne vam, ne njemu, neugodno pa vpliva na samo zdravljenje.
Ali ste se že kdaj vprašale, zakaj na GK tako težko odobrijo IVF, ali zakaj se na nekatere posege čaka po pol leta ali več in ti zadnji dan sporočijo, da operaterja ni in da se je potrebno znova naročiti? To je pač samo drugačna cena, ki jo je potrebno “plačati” na poti do tako željene nosečnosti, stvar vsakega para pa je, da se odloči, katera cena je zanj sprejemljivejša ali edina mogoča…
Veliko sreče vsem, ki boste poskusile IVF (ne glede na to pri kom)!
Marjetka
Ajda, postopek sem imela lani v drugi polovici leta, z gonalom sem začela drugi dan menstruacije in po devetih inekcijah dobila stop inekcijo (na srečo sem za to potrebovala samo dve škatli inekcij). Transfer je bil peti dan po punkciji, prenesena sta bila dva zarodka in sedaj čakamo dvojčke.
Vso srečo ti želim,
Marjetka