dr. REŠ in ostalo
Dr. Reš je priznan in prijazen zdravnik,ampak res PREVEČ forsira IVF postopek. Lani maja,ko nama po dveh letih še ni uspelo spočeti dojenčka,mi je pri 24-ih letih rekel,da pride v poštev le še IVF postopek(da IUI sploh ne pride v poštev).S tem, da je mož pri njem dvakrat opravil pregled semena(na srečo O.K.),mojih izvidov (UZ,HSG,LPSC,ki niso pokazali nič kritičnega)pa sploh ni videl.
Tašika, ne vem, če sem te prav razumela, ampak po mojem spontani splavi s PCOjem nimajo prav veliko zveze. A so ugotovili razlog za splav? Mislim, da ti IVF ne bo kaj prida pomagal, če so drugi razlogi za neuspešno nosečnost.
Po mojih izkušnjah na GK v LJ izrabijo in preučijo vse druge možnosti in te šele potem pošljejo na IVF. Jaz sem moji enkrat samo mimogrede omenila, pa mi je lepo rekla, da je še mnogo stvari prej za pogledat.
Zakaj dr.Reš toliko forsira IVF, pa je verjetno vsem počasi jasno.
Ne, razloga za splave niso odkrili. Histološki izvid je pokazal samo, da je plod odmrl, genetske preiskave pa da je vse O.K.
Pravijo, da pač 2 x “nisva imela sreče”, da “je bilo slučajno”. Ampak jaz pa vedno bolj razmišljam, kaj pa če imam nekvalitetna jačeca? To pa lahko vidiš samo pri IVF, ko jih izpunktirajo.
Sicer pa bomo videli, kaj bo v petek Medo (kot pravi Taja) rekel. Bom poročala!
Lp,
Tašika
Pozdravljene!
Čudi me kako je dr. Reš iz rešitelja naenkrat postal izkoriščevalec. Pred obiskom Tašike ste ga kovale v zvezde, sedaj dela samo še za denar.
Naj povem svojo zgodbo. Za zanositev se trudiva dve leti. Ker me je moj ginekolog hotel poslati na laparoskopijo brez drugih predhodnih preiskav, sem se po nasvetu prijateljice odločila, da obiščem dr. Reša. Tam so si preiskave sledile od nebolečih naprej. Prvo spermiogram, kontrola hormonov, klomifen, slikanje maternice. Po hsgju, je dejal naj kar še nekaj časa poskušava po naravni poti, ker ni nobenih fizičnih ovir in po slikanju velikokrat uspe. Niti enkrat mi ni omenil IVFja (kaj šele, da bi forsiral), kvečemu inseminacijo. Inseminacjo zato, ker je možno, da sluznica ne spusti spermijev skozi. Za slikanje maternice mi je predlagal Postojno. Ker to delajo samo na začetku ciklusa in nisem bila naročena (bil je pa zadnji dan, ko lahko opravijo preiskavo), je bil celo pripravljen on sam slikati, če me ne bi hoteli sprejeti. Bila sem na napotnico (se pravi, da ni direktno nič padlo njemu v žep). Do sedaj je imel do naju korekten odnos, povedal veliko stvari, ki jih moj ginekolog ni niti omenil. Čakalna doba pri njemu je res kratka, če imaš probleme, te sprejme brez komplikacij. Tudi samo na pogovor. Je pa res, da čudežev ne more delati ne on, ne zdravniki na ginekološki kliniki in še manj neki gospod iz Medvod.
Lep pozdrav in brez zamere. Povedala sem samo moje mnenje in izkušnje.
Lepo pozdravljene
Že kar nekaj časa prebiram ta forum. Danes pa sem se odločila, da vam tudi jaz napišem svoji slabi izkušnji izpred petih let z dr.Rešem. Pri njem sem opravila dva poikusa IVF, žal oba neuspešno. Pri prvem poskusu ni prišlo do uspešnega transferja (ker je šlo vse mimo, češ da sem preozka). Ampak to mi je povedal šele ob drugem poizkusu. Plačati sem morala oba poikusa, pa se mi je zdelo malo čudno in sem malo raziskovala naprej in smo ugotovili, da je tudi zdravstvo plačalo moj drugi poizkus. Po tem dogodku me je dr.Reš klical 3 krat me zmerjal in grozil KAJ SI MISLIM, da to počnem, da sem lahko vesela da mi ni treba čakati tako dolgo kot na GK.
Takrat sem izgubila zaupanje v naše zdravstvo. Sedaj po petih letih sem znova poizkusila na GK pa je bilo vse drugače, čeprav zopet neuspešno ampak imajo čisto drugačen odnos do tebe in ni vse odvisno od denarja.
S tem sem hotela povedati, da je dr.REŠ RES DR.KEŠ.
Se opravičujem, če kateri to ne bo všeč, ampak v mojem primeru je bilo RES TAKO. Lep pozdrav Nana
Imam natanko takšne izkušnje kot Urca, s tem, da je dr. Reš dejansko sam opravil zame tudi HSG v Postojni. Vedno ga lahko pokličem in vprašam karkoli, do sedaj nimam nobene slabe izkušnje.
Tudi glede vsega ostalega, kar je povedala Urca, v celoti delim njeno mnenje.
Da jih je mnogo, ki so z dr. Rešem zadovoljne in jim je pomagal do tako željenega otroka (brez IVF in brez plačevanja), pa si lahko preberete na forumu Starši staršem – uporabite iskalnik.
Lepo se imejte, vsem želim pozitivne izkušnje z izbranimi zdravniki!
LP, Ena
Popolnoma se strinjam z Nano. Dr. Reš je zelo zagrižen na denar. Samo vidi denar in denar. Zato pa o drugih postopkih noče slišati, ker nima veliko dobička. Nana po moje bi tebi dr. Reš mogel vrniti denar za drugi postopek. Kako to, da nisi dobila stroške povrnjene? Saj zavarovalnica njemu vse plača. Sem klicala na zavarovalnico in jim povedala moje slabe iskušnje z dr. Rešom. Povedali so, da oni njemu vse plačajo, samo,da je zelo čuden gin in, da je takšnih primerov ogromno, ki jih obravnavajo.
To je moje mnenje, in kaj se slišala z strani zavarovalnice.
Lep dan
Doroteja
Punce! Čisto ste me prestrašile! Najprej je bilo vse dobro napisano o dr. Rešu, potem pa BUM! in tole kar berem me kar malo straši, ker nočem, da bo moj gin. gledal le na to, kako bo zaslužil pri meni.
Danes se že nekaj časa ubadam z vprašanjem, ali naj grem julija k dr. Rešu na PCT ali ne? Ker, ko bom tam in mi bo povedal kako je z mano in predlagal karkoli, bom sigurno rekla ja, ker bom čisto prestrašena in neučakana od vsega tega.
Če imaš namen narediti PCT kar pojdi k njemu. Saj menda še edino on dela ta test. No, tudi jaz sem mislila, da mi ga bo naredil. Še rekla sem mu, pa ni bil zato. Menda zato, ker če jemlješ Klomifen, ta slabo vpliva na sluznico in potem je tudi rezultat slab.
Je pa res, da če ne maraš iti naprej v postopek IVF, moraš biti kar trdna, ker te zelo prepričuje. Meni je rekel, da sem že prestara (31) za kaj drugega, kot IVF.
Poskusi. mogoče boš pa ti imela več sreče pri njem.
Lp,
Tašika
Zdravo
Jaz sem šla tudi prvič k dr. Rešu, ko je možu ugotovil premajhno količino spermijev za normalno oploditev. Pri meni sploh ni delal nobenih preiskav, razložil pa mi je, da lahko naredi raziskave, vse skupaj traja kako leto in potem v končni fazi velika večina pristane na postopku, ker če ti po letu rednih spolnih odnosov brez zaščite ne zanosiš, je čas za pomoč. Vendar računaj da si leto starejša
Jaz sem mu hvaležna, da mi je takoj predlagal ISCI ( to je najdražja metoda – in na žalost pri meni edina možna ), začela sem ko sem bila stara 27 let in pri 28 letih prvič rodila, in sedaj sem stara 29 let in 2 meseca noseča. Res je šlo ogromno denarja, samo odnos je pa čisto nekaj drugega kot na kliniki. In verjemite, odnos je pomemben.
Pa še nekaj kar mu res ne gre v prid, vseh 6 postopkov sem plačala, čeprav je bilo res najprej rečeno vsak drug postopek je zastonj.
Pa vsem veliko sreče
LP
Jasmina,
kako ti je pa odgovoril, ko si ga vprašala, zakaj je rekel, da je vsak drugi postopek brezplačen, če to v končni fazi ni držalo in je zahteval plačilo?! Ne vem, meni se zdi to čudno in zavajajoče.
Kolikor sem izvedela na ZZZS z njim nimajo sklenjene pogodbe, zato se mi je takoj zdelo čudno, da bi bil vsak drugi postopek zastonj. Po kakšni logiki le?! Razen, če ga ne krije v svoje breme?
Ne vem, malo sem zmedena, ampak obljubim, da bom prišla zadevi do dna…
Ajda,
po pravici nisem spraševala, tako ali tako mi je rekel da so inekcije za plačat, ker jih moram že na začetku prinest s seboj, ko sem dobila pa zadno stop inekcijo pa mi je dal položnico in rekel da naj jo plačam in prinesem s seboj v Postojno.
Kolikor pa spremljam podelitev koncesije zdravnikom, vem, da njemu baje ne podelijo koncesije in zato tudi ne more sam poseg it na socialne stroke.
Pa da ne bo pomote plačala sem samo inekcije in dejanski ISCI postopek, vse ostalo (pregledi in UZ ) je šlo na napotnico, ki mi jo je dala moja ginekologinja.
Če kaj novega izveš mi prosim povej. Čeprav trenutno sem preveč vesela z zadnjim izidom, da se verjetno ne bom pritoževala, je pa dobro da ostale vedo, ker dejansko je dober zdravnik!!
Lep pozdrav
Jasmina
Jasmina in vse ostale
tudi jaz sem ena Reševih pacientk in me zelo zanima kako se bodo te stvari razpletle. Vse vas bi prosila, da če katera kaj izve naj takoj sporoči na forum.
Tudi sama sem zelo zmedena glede njegove koncesije in dela. Na ZZZS pa so še boljn zmedeni in nejasni kot me.
Jaz vse opravljam pri svojem ginekologu, le punkcijo in transfer naredi Reš. Prvič nisem plačala NIČ, niti zdravil, zdaj pa Reš pravi, da si jih moram sama nabaviti. Na ZZZS pa, da ta zdravila nabavi bolnica in da v nasprotnem primeru ne krijejo stroškov.
Konec tedna sem naročena pri svojem ginekologu in bom poskušala dobiti čim več odgovorov glede celotne zadeve.
Sončen pozdrav Katarina
Ko je meni dr. Reš rekel, da se pri vseh postopkih (IUI in IVF) zdravila plačajo, sem šla vprašati še v lekarno, kako je s tem. Povedali so, da moram za Gonal F prinesti recept, nato zdravilo naročijo, ker ga nimajo na zalogi in je za plačati, čeprav je na recept. Zelo so bili začudeni, kako to, da Gonal-a nisem dobila na GK, kjer so 4 poskusi zastonj. Povedala sem, da prihajam od dr. Reša in jim je bilo vse jasno. Prav v lekarni so mi tudi priporočili, naj grem raje na GK, ker se baje samo tam dobijo zdravila zastonj.
Taka je bila moja izkušnja – prosim, povejte če boste izvedele kaj novega!
Pozdrav,
Tašika