Dr.Reš
hvala punce…zlate ste…
ja,je vprašal koliko jih želim,ker je baje možnost večja,če vstavijo dva….več kot dva itak ne dajo,ma sva tkoj rekla seveda dva..hehe…
drugače pa nič bolelo,po pravici povedano nisem pričakovala takega uspeha…
zdaj še pošto počakava…če pride do konca tedna pošta,so uspešno zamrznili še tretjega miškota,če ne pa je bil bolj šibek…
zdaj pa pridno dajem estimo ge na 6 ur…trikrat na dan…in čakam test na 25.5…
Super novice 🙂 Jaz bom tudi dala dva,,,in upala,da se oba primeta,da smo potem opravili s tem 😀 Nisem pa vedela,da bomo toliko časa morale stiskat pesti 🙂 Joooj,to bo po moje mojih (in predvidevam tudi tvojih) najdaljših 14 dni 🙁 😛
Jaz sem danes dala kri za progesteron, in čakam izvide. Čez cca 10 dni pa še vse ostalo, potem bo pa že prvi pregled 🙂
No lepo 🙂 Ne novaa, meni ni bilo potrebno delati drugih preiskav. Svetujem ti da pokličeš v ZD Dravlje in poveš Olgi (m. sestra) da si naročena in če ti lahko pove katere krvne preiskave moraš opraviti, namreč, s tem boš naredila en obisk manj, oz. boš tako hitreje prišla do “diagnozen”. Anti mullerjev hormon pa se že tako čaka 2-4 tedne. Jaz sem šla na samoplačniški odvzem. Vsak zgoraj napisan hormon stane 8,00€, Anti.mul.hormon pa je 45,00€. Sicer je pa tudi tako, da če je tvoja G. faca ti bo ona naredila na zdravstvo FSH, PRL in LH.
Sele zdaj vidim ko sem bila v Zagrebu na kliniki in pri Resu kaka je razlika. Sploh ni primerjave da ne omenjam odnosa in profesionalnosti in strokovnosti osebja in da imajo cisto drugacen nacin samega postopka kot pri nas.
Pri nas mi 5x ni uspelo v Zagrebu pa v prvo. Res se je za vprasat komu je v vecji interes da nam uspe zanosit. Zalostno pa je da sno pri nas samo poizkusni zajcki in na nas sluzijo.
Vijola mene pa samo nekaj zanima. Ko sem jaz hodila v MB, je bilo tam veliko pacientk iz Hrvaške. Kot so one povedale, naj na Hrvaškem ne bi bilo dovoljeno vstaviti več kot en zarodek, pa mislim, da imajo tudi omejeno koliko celic se lahko oplodi, ravno tako ne smejo zarodkov zamrzniti. So zdaj zakonodajo že spremenili ali še vedno velja vse to?
Glede zanositve v prvo je bilo pa pri meni tako. Pri Rešu neuspešno 1x, potem sva se prestavila v MB, kjer je bilo uspešno v drugem postopku. Dobila sva čudovitega sina, šla v nov postopek in je uspelo v prvo, pričakujemo punčko čez 3 tedne. Po mojih izkušnjah se mora za zanositev enostavno sve poklopit in uspe. S tem, da v tem postopku nisem pazila ne na prehrano, nisem počivala, še več mali je imel bronhitis in sem 4 dni po vstavitvi zarodka z njim sredi noči letela na Metelkovo in bila potem še nadaljne 4 noči z njim pokonci. Pa je kljub temu uspelo.