dr. Pušenjak
Meni je Pušenjak danes naredil veliko uslugo in me rešil dvomov o stanju našega otročka. In to na lastno pobudo oz. ponudbo. Vedno mu bom hvaležna! Če bi delala moja osebna G, ne bi bilo nobenega problema, bi mi vsekakor pomagala tudi ona, čeprav ni strokovnjak za te specifične težave, a ker ni ne nje, ne moje “patološke” zdravnice, je vskočil Pušenjak, pa mu ne bi bilo treba, ga nič k temu ne zavezuje. Natančno je pregledal dete in me odrešil bremena skrbi, ko ne veš, a bi šel ali ne bi šel, a težiš ali imaš morda res kak vzrok – tiste, ki ste se kdaj soočale s takimi problemi, veste. Tako da – evo, še ena hvaležna pacientka, ki niti “njegova” ni. ZA teden dni bom lažje dihala, naslednji teden pa ponovno pregled. HVALA!
Jaz ne vem, ali je bog ali samo polbog, ker na sreco se nisem potrebovala bozje ali polbozje pomoci. In k njemu hodim samo na redne preglede, pa se to neredno. Zato pa vem, da si za pacientko vzame cas. In se mi zdi izjemno cloveski. Meni je ob zadnjem pregledu vsaj deset minut razlagal, kaksne vse moznosti imam kar se kontracepcije tice. Ceprav ga niti vprasala nisem. In sem mu rekla, da pac kot zascito uporabljam kondom. Deset minut mi je razlagal, potem pa se iz predala izvlekel cel kup literature, mi jo dal, mi rekel, naj si preberem in ce se bom kako odlocila, znova pridem. Pa to ni bil samoplacinski pregled, ampak pregled v Leoniscu. Zato se ne bi strinjala, da si za pacientko ne vzame casa. Mimogrede, jaz sem se zanj odlocila zato, ker zaposleni v porodnisnici pravijo, da je on najboljsi. Ce zenske, ki tam delajo, poznajo vse ginekologe in se lahko narocijo pri komerkoli, izberejo njega, meni to veliko pove. Jaz sem se zanj odlocila po priporocilu gospe, ki je z njim (kot tudi z njegovimi sodelavci) dolgaaaaa leta delala v operacijski. Seveda pa to ne pomeni, da so drugi slabi.
Zdaj ko sem to napisala, vidim, da ga je pohvalila tudi Skrbna, ki je prej napisala, da si za pacietko tezje vzame cas. Me veseli, da ti je pomagal in da je z otrockom vse v redu.
Za moj okus povprečen ginekolog. Njegove točke pri meni so nekoliko padle, ko je dvakrat na moje zastavljeno vprašanje odgovoril čisto drugače, še bolj pa, ko je šel virtualno dvomit o smotrnosti odločitve mojega ginekologa, da mi naredi cerklažo. Rodila sem v 26. tednu. Samo toliko o virtualni strokovnosti.
Jaz se nisem odločila zanj, pojma nisem imela kdo je. Sam je prišel po naju z možem, ko sva bila na posvetu pri genetiku, ker sva pač malo dlje od LJ. Vsaj eno uro je delal NS, tudi vaginalno, ker je mali šibal tako, da se ga ni dalo “ujeti”. Po pregledu mi je, samoiniciativno, razložil kaj sploh pomeni NH, kaj pomenijo meritve, ki jih je pravkar opravil, kako je tveganje… Skratka tudi meni je car, ker, ker… mi je ponudil informacije in ja, pomagal mi je tudi k manj stresni nosečnosti.
AnaAna, ne razumem zakaj daješ sodbo na podlagi dveh virtualnih odgovorov, res ne. Kolikokrat te je dr. Pušenjak pregledal? Povedal kaj misli? Sprašujem, ker se midva tudi nikoli nisva poštekala, takole virtualno, v reality pa brez težav.
Preprosto zato, ker ob visoki strokovnosti in ‘carskosti’ to ni tisto, kar ga poveličuje. Raje nimam odgovora kot kar nekaj. Moti me tista oblika vsemogočnosti, ko si vzame pravico soditi o določenih postopkih drugih zdravnikov, brez da vidi pacientko. Ne dajem ga v nič, daleč od tega, mi je pa pač le povprečen.
In tak je bil tudi njegov odnos do mene v porodni sobi. Povprečen.
Uf, je kar dobro že zašla ta tema. V nedogled lahko naštevamo, kaj nam je določen ginekolog naredil dobrega in kje ga je “zasral”, nihče ni popoln, pa tudi ena sama (ali pa deset) pacientk ne more biti merilo, če jih povprečen ginekolog pregleda 30 – 40 na DAN. Med njimi je tudi dosti takih, ki nikoli ne pogledajo ali oddajo komentar na forum in tudi te imajo svoje izkušnje z njimi.
Je že prav, da pohvalimo, kadar se kdo potrudi za nas, pretiravanje pa tako ali tako nikjer v življenju ni dobro.
Preden debata o naših carskih ginekologih zaide v prepirljive vode, bi rada samo še enkrat poudarila, da se mi edino to ne zdi fer do ostalih zdravnikov, ker če nekoga tako kuješ v zvezde (pa čeprav upravičeno), ob tem spregledamo celo četico ravno tako dobrih, so pač manj znani, ker se pacientkam posvečajo v ordinaciji, ne pa tudi na internetu.
Poleg tega ima vsak kdaj slab dan, če bi imela recimo edini kontakt z dr. Drobničem na dan, ki sem ga opisala zgoraj, bi tudi menila, da je tip vse prej kot nadpovprečen. Tisti dan je bil namreč vse prej kot meden. Ampak upoštevaje da je bilo na hodniku vsaj 27 stopinj c, da ga je čakal cel trop žensk, da je bil edini, ki je še delal, bil je vidno izmozgan (morda je imel še kakšno zoprno operacijo za sabo), se je potrudil biti na uslugo. Kakšna druga bi imela morda na njegov pristop tisti dan čisto drugačno mnenje. Ker pa sem bila večkrat pri njemu, vem da je v normalnih razmerah zelo dober in tudi zelo človeški.
Tako je, mislim tudi z vsemi ostalimi “veličinami”. Zato nima smisla, da druga drugi izpodbijamo mnenja, tega je že na SČ več kot dovolj.
Lep dan vsem skupaj!
Moje mnenje je, da je večina ginekologov ok. Jaz sem s svojim zadovoljna. AMpak vseeno menim, da ima Pušenjak več izkušenj, sploh ker ima več opravka s patološkimi nosečnostimi,
To kar ga pa naredi carskega pa je, da vsak dan odgovarja na zaskrbljene vprašanje nosečnic na forumu že najmanj 5 let. Za toliko vem jaz.Včasih je duhovit, včasih malo zajedljiv, ampak odgovori pa.
No, pa sem ga tud jaz spoznala… Slavnega Pušenjaka. Ta primerjava z alpinistom je dobra :)))
Jaz sem pričakovala, da bo starejši.
No opravil mi je pregled NS. Blo je vredu, normalno, z malim je vse Ok…
Skratka, čisto vredu zdravnik, ki tud ob 19.30 zvečer ni sitn :):)
Aja, pa prvič v življenju sem doživela, da sem bila pri zdravniku na vrsti 15 min prej, kot sem bila naročena!!! ČUDEŽI SE ŠE DOGAJAJO. Pohvalno!
Ga morte vidiet še po ta dolgem dežurstvu, ko je že ornk zmatran in navleče nase eno črno usnjeno jakno – človek bi ga mel za enega smrkavca, ki ma pred bajto še en fajn motor parkiran in gre v lov za novo avanturo 🙂
Jaz imam podobno izkušnjo kot Skrbna. Ko bi lahko pil kavico in dal noge na kavč je čisto prostovoljno poskrbel zame in našega škrata. V veliki meri je tudi njegova (poleg mojega os. ginekologa) zasluga, da se je vse tako lepo zaključilo.
To pa seveda ne pomeni, da je edini dober ginekolog. Daleč od tega. Po strokovnosti je cela klinika špica. Vprašanje pa je koliko drugih ginekologov je pripravljenih zastonj pomagat in se odpovedat velikemu delu prostega časa.
O Kitty, dobrodošla med živimi :)))
Osebno poznam še 2 taki zdravnici, obe sta zdaj “moji”, in nobena ne pozna “frej” časa, če jo nekdo rabi. Sami smola je ta, da sta obe hkrati na dopustu 🙁
Luknjica, ki naj jo ne bi videl dr Pušenjak sploh ni srčna napaka! Je fiziološka zadeva, odprtinica, ki ostaja odprta pri 1/3 ljudi in tudi če se ne zapre ne dela prav nobenih težav! Tako da se dr Pušenjak nič ni zmotil, ampak so tisti za njim videli nekaj, kar ni. Toliko o blatenju brez znanja na forumu!