Najdi forum

Dr. Pirnat

Moja prijateljica se je prijavila v program hujšanja pri dr. Pirnatu. Bila sem šokirana, ko mi je povedala, da bo po njegovem programu hujšala po 2 kg na teden. Bojim se, da bo stradala, potem pa vse spet pridobila nazaj.
Ima morda katera izkušnje s hujšanjem pri dr. Pirnatu?
Hvala za odgovor.

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

Nimam izkušenj, poznam pa eno, ki je hujšala pri sentočnikovi in je tudi morala iti dol 2kg na teden. V bistvu ne razumem tega, ker že vrabci čivkajo, da je zdravo hujšanje do 0,5kg na teden. Poleg tega je pa jedla same hrenovke – ne vem, meni je bilo vse skupaj čudno. Je pa zelo veliko plačala.

Pri dr. Pirnatu je cena 35 EUR za vsak obisk, torej 1x tedensko. Drago!

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

Dve prijateljici sta hujšali pri dr. Pirnatu. res sta shujšali in se seveda tudi obe spet zredili. Grozno je, da so ljudje za predpisano stradanje pripravljeni še plačat. Poleg tega da te še naderejo, če shujšaj 1,7 kg in ne 1,9, kot je po načrtu.Ko sem videla tisti jedilnik!!! Živa lakota in enoličnost. Nobene zveze z zdravo prehrano! Seveda ko se izstradaš, ne more bit drugače kot da se zrediš, pa ni potrebno da se nažiraš. Ma, nimam besed, zame je to izkoriščanje.

Se popolnoma strinjam, nekateri res znajo služiti na obupanih ljudeh.

Me pa res zanima tisti jedilnik, prijateljica mi ga noče pokazat. Pravi, da ji zbijam voljo. Ampak hujšati po 2 kg na teden res ne more biti zdravo, še manj pa učinkovito na dolgi rok.

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

Jaz sem bila pred desetimi leti pri sentočnikovi. DIeto je vsak teden spremenila, oklestila. Samo za informacijo: Ko je bilo najmanj hrane, je bilo takole:
Z: 20 dkg jogurta ali mleka
M: 25 dkg jabolko ali mandarina
K: 15 dkg solate, 2 dl juhe (lahko iz kocke, in zato sem kar naprej jedla umetno juho), 10 dkg pustega mesa, ribe, lahko tudi hrenovka
M: 24 dkg jabolko ali mandarina
V: 20 dkg mleka ali 10 dkg puste skute

Tak jedilnik sem imela 2 tedna, ko je bilo moje hujšanje na “vrhuncu”, potem je počasi dodajala, ampak tudi vzdrževalna dieta je bila hudo skromna. Sem se potem zredila, ker imam motnje hranjenja in sem kar planila po hrani, ko nisem mogla več… AMpak to je bilo pred leti.

D I E T A (DR. PIRNAT)
1. TEDEN

1. OBROK OB 7. URI (zajtrk)
3 dl mleka ali 1 vrečka enemona

2. OBROK OB 10. URI (malica)
2 jabolki ali 2 grenivki ali 2 kivija

3. OBROK OB 13. URI (malica)
1 jogurt ali 2 dl mleka

4. OBROK ob 16. uri (kosilo)
3 dl čiste juhe
25 dag zelene solate ali radiča (z eno malo žličko olja!) ali 30 dag kislega zelja
10 dag mesa (kakršnegakoli) ali 15 dag ribe (tehtaš pečeno ali kuhano) ali 1 par hrenovk ali 1 piščančje bedro (brez kože)

5. OBROK (večerja)
3 dl mleka ali 1 vrečka enemona ali 1 kuhano jajce ali 20 dag skute (nemastne)_________________________________________________________
+ en jogurt (po potrebi, poješ ga pri kateremkoli obroku!!!)

Vrstni red obrokov lahko prilagodiš sebi (zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja).
Piješ zeliščne čaje in kavo brez sladkorja oz. z natrenom, vodo, mineralno vodo (Donat) v neomejenih količinah, ne smeš sadnega čaja!______________________________________

2. TEDEN
Za kosilo lahko poješ namesto solate 40 dag kuhane zelenjave ali paradižnika ali paprike (brez olja), razen krompirja in rdeče pese! Vse ostalo isto!

3. TEDEN
Dopoldanski obrok sadja lahko nadomestiš s katerimkoli sadjem (20 dag, če pa ima lupino pa 25 dag-pomaranče). Vse ostalo isto kot 2. teden!

Zelo pomembno je, da upoštevaš termine obrokov – vsake tri ure – da se navadiš na pravilni prehrambeni ritem. Količine hrane moraš natančno upoštevati. Če ješ manj, lahko škoduješ zdravju, če pa več ali pa jedi, ki niso predpisane, ne shujšaš. Solato in zelenjavo moraš stehtati očiščeno in suho. Solato zabeliš s čajno žličko olja, količina soli in kisa ni omejena. Meso pripravljaš brez maščobe: kuhaš ali pečeš v AMC posodi, na žaru ali teflonski ponvi.
Piješ le navadno vodo in mineralno vodo, čaj ali kavo brez sladkorja. Količina ni omejena. Vsako jutro se stehtaj!

REZULTATI:
pri 100 % upoštevanju predpisane diete: prvi teden shujšaš 3 kg (vsak dan približno 40 dag!!), naslednje tedne po 2 kg tedensko!!
Diete se je treba striktno držati, na prvi pogled je huje kot pa zgleda, lačen sploh nisi, ker ješ na vsake 3 ure.

Žalostno, da doktorji pacientom predpisujejo stradanje. Seveda je 5 obrokov na dan, ampak vse skupaj ne znese niti 900 kcal/dan. In verjamem, da na teden shujšaš 2 kg. Ampak 2 kg česa? Maščobe? Dvomim. Če pa k takemu jedilniku priklopiš še pol ure gibanja na dan, potem si na čudoviti poti anoreksije. Da pa niti ne pomislim na jo-jo učinek, ko začneš jesti “normalno”, recimo 1600 do 1800 kcal na dan.

Pa pustimo čas po dieti. 2 kg na teden pomenita 8 kg na mesec, kar pomeni, da se povešeni koži zlepa ne boste izognile. Recimo, da to pomeni 24 kg v treh mesecih: katastrofa! Na tehtnici bo res manj kg, ampak v ogledalu boste grozne z vso tisto visečo kožo.

Zdravo hujšanje pomeni, da ne pojeste manj od vašega bazalnega metabolizma, da se redno gibate in shujšate od pol do enega kg na teden. Vse ostalo so extremi, ki nimajo dolgoročnega učinka.
Žalostno, ampak resnično.

kje pa je ta dr. pirnat ?

Ljubljana – Šiška
V googlovem iskalniku najdeš vse podatke.

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

Živjo vsem! Rada bi še dodala, da poleg vseh teh diet, zraven še šprtajte, ker to je najboljša dieta!!! Tek, tek, lahek tek po eno uro dnevno. Na začetku 2 minute teka in dve minute hoje. Tako eno uro. Vsak dan več minut teka, manj hoje. 🙂

Lp
Imam nekaj vprašanj, in se že naprej zahvaljujem za odgovore.

1. Je čakalna doba pri tem zdravniku?
2. Ti redno merijo sladkor v krvi?

Hvala in lep pozdrav!

MojcaXY

Sem nerada kritična, vendar, če gredo te informacije naprej je dobro, da nekdo izve tudi negativno mnenje. Pred več kot 15 leti, je moja kolegica hodila k omenjenem zdravniku na tretma hujšanja z akupunkturo. Se še spomnim, kako mi je izdiktirala meni (zajtrk enemon, kosilo hrenovka in solata, malica 1 sadje, večerja enemon) in očitno je, da ta meni še vedno aktualen….?????

Mislim, da je hujšanje stvar individualnega tretmaja in ne enega popolnoma enoličnega in očitno večletno nespremenjenega jedilnika???? Gre tudi za nek celovit pristop in ne neko 14 dnevno agresivno spremljanje teže… (tudi kolegico so nadrli, ker ni hujšala “po programu”…)

Tako da svetujem definitivno kakšno drugo individualno varianto, kjer lahko osebi prisluhnejo in jo ne nadirajo! (pa še plačati moraš povrhu, o jojo efektu pa nihče ne črkne niti besedice…)

Dokler bodo ljudje gledali samo na številke in se ne bodo ukvarjali sami s seboj bo vedno tako.

Lp

Kaj tukaj sploh odgovarja konkretno na vprašanja??
Ker jaz nisem zdaj prosila za mnenja , sem pa postavila konkretna vprašanja,.. mnenja me trenutno ne zanimajo,..odgovora pa tud nišče ni napisal,…. tale forum je brezvezen, k itak nič ne izveš konkretnega,..
Brez zamere in lep pozdrav!

Mojcaxy

?????

Moje mnenje je bilo namenjeno avtorici,

glede čakalnih dob in merjenja sladkorja se obrni na ordinacijo zdravnika in vse boš izvedela v roku minute dveh, kot traja telefonski klic, tam ti bodo vse iz prve roke povedali…

ker pa imaš že jedilnik napisan, je po moje skorajda škoda denarja da se sploh prijaviš v tak program, saj je očitno dolgih 15 in več let, jedilnik popolnoma nespremenjen…….

aha,.. se opravičujem,.. sem mislila da je bilo to namenjeno meni,..,…. zato sem se oglasila,.. hvala za odgovor,…
pa brez zamere,.. lep pozdrav!

Mojcaxy

Ni panike, itak,…ti mirno pokliči zdravnika in se sama odloči glede na občutek, ki ga boš imela….

Bom pa jaz napisala o svoji izkušnji pri dr. Pirnatu, če nobena druga noče.

Jaz sem bila pri njemu (trapa!) dvakrat – pred ca. 8 leti in ponovno pred ca. 3 leti (vsakič po pol leta – madona, je šlo enega denarja!). Nobenih preiskav ne dela, že vsa leta ordinira z ENIM IN ISTIM jedilnikom (dieto) v enakih količinah ZA VSE, ne glede na starost osebe. Po zdravstvenem stanju te sploh ne vpraša!!! Res sem obakrat shujšala okoli 25 kg, ker sem se strogo držala količin. Prvič sem hodila tudi na tiste lipolize (elektrostimulacija), ki tudi niso poceni (za ca. 30 lipoliz, na katere sem hodila 2x tedensko po pol ure – izvaja jo študentka, saj za to ne rabi neka strokovna oseba – sem zapravila skoraj eno plačo!). V drugo sem dieto delala brez lipoliz – efekt je bil isti, ker je bistvo diete omejen vnos hrane. Ampak ne lažem, da nisem NIKOLI čutila lakote. Včasih sem pojedla še manj kot je bilo predpisano, kar pa ni pripomoglo k izgubi teže.

Dieta je tako enolična, da človek po končani dieti komaj čaka, da poseže še po drugačni hrani. In se začne basati z vsem, kar je bilo med dieto prepovedano. In tako so se obakrat vsi kg povrnili v celoti, v enem letu po dieti. Nikoli več ne bi šla k njemu. Če katera želi hujšati po njegovi dieti, naj si sprinta gornjo dieto, ki je itak ista za vse, in to poskuša doma. Kajti če hodite k njemu, imate vsak vikend kontrolo, plačate res 35€ za njegov pregled (10 min v eni sobici, kjer kao z akupresuro – ne akupunkturo! – stimulira enih 8 točk na telesu, da nisi lačen. Tisto je larifari, itak nisi lačen, ker ješ vsake tri ure! Mogoče na pogled dieta izgleda siromašna, vendar je dovolj, da nisi lačen, sčasoma pa te nasiti že zato, ker si je že naveličan!

Sem lani (doma, sama) spet hujšala po tej dieti (ker nimam referenc za druge diete – se priporočam, če ima katera kakšno bolj zdravo, da jo da na forum), ca. 3 tedne. In greš res dol s kg, če se diete strogo držiš (in sem spet vse dobila nazaj že v naslednjem mesecu). Ampak se ve, prvi teden izgubiš enih 4-5 kg (največ na račun tekočine). potem pa po 1,5 kg tedensko (takrat se začne zmanjševati maščobna obloga), kar se mogoče vsakemu zdi malo, in obupa. V enem mesecu se že pozan pri konfekcijski številki. Ampak, kilogrami se vsakemu počasi naberejo, zato morajo tudi počasi dol. No, po tej dieti grejo res prehitro dol.

Tip si je omislil varianto, da grejo kg hitro dol. Saj vsi hočemo postati naenkrat vitki, kajne? Pri tem pa žal ne pomislimo na zdravje. Zdaj sem spet v fazi psihične priprave na hujšanje. Resnično se priporočam, da kdo napiše (ali svetuje, kje najti) kakšno dieto, po kateri se ne povrnejo kg, torej mora biti raznovrstna. Pa brez telovadbe prosim, ker sem prelena zanjo. :)) Pri obeh dietah je šlo lepo dol brez miganja.

Toliko o mojih izkušnjah pri dr. Pirnatu, ki uraduje v Mb, Lj in Ankaranu. Če je še kje, pa ne vem. Na telefon se pa ne oglaša on, temveč študentka, ki vam da termin.

No lepo obširno . Hvala za svarilo.
Priporočam 90 dnevno ločevalno dieto . ali pa jajčno dieto.
Trenutno sem na jajčni .Traja 3 tedne . Jedilnik je za 5 dni .
Naprimer začneš z ponedeljkom končaš z petkom ,soboto ,nedeljo ješ poljubno a zmerno .V ponedeljek pa spet v 2 ciklus in tako 3 krat po 5 dni .Vse skupaj 21 dni.
Ni tako naporna je pa rezultat .
Piše ,da se shujša tud do 15 kg. men se zdi to ogromno in nezdravo.
kot sem jaz 5 kg je glih vredu stem ,da sem malo pretiravala čez tiste vikende.
Če bi bolj pazila bi šlo mogoče več dol.Sem pa glih tako zadovoljna….
Sedaj sem na jajčni in 3 dan je zamano .imaš zajtrk ,kosilo in večerjo ter vmes ogromno vode ,čaje ,kakšna kavica in vse to z natrenom seveda ali pa brez . Pejdi na SMS DIETA .tam je več napisanega .
Pa l.p.

New Report

Close