Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? dr.Jeričevič – vaše mnenje

dr.Jeričevič – vaše mnenje

spoštovane bralke, zanima me vaše mnenje o ginekologu dr.Jeričeviču. Da ne bo pomote – silno prijazen – za moje pojme celo preveč. Kar me moti je to, da me pri vsakokratnem (enkrat na leto) pregledu “posiljuje” z dodatnimi storitvami (samo plačniškimi, ki jih opravi seveda on) in sicer pregled dojk, osteoporoza (čeprav še nimam 40 let, ultra zvok, itd.). Da ne naštevam. Ko odgovorim, da teh storitev še ne rabim (če se mi bo zdelo potrebno, bom te preglede že opravila) se začne “pridga” o tem, kako slabo skrbim za svoje zdravje, kako sam pregled ginekološki nič ne pokaže (ne vem zakaj potem sploh pregledujejo), da on ne bo kriv če se čez eno leto pokaže kakšna huda bolezen, skratka, hoče me pripraviti do tega, da bi se za enega od teh pregledov le odločila. Namenoma se nisem, ker mi gre ta prisila na živce. To se je ponavljalo dve leti. Letos sem se spet odločila, da pri njem zanalašč ne opravim nobenega dodatnega samoplačniškega pregleda. Kar me je šokiralo, je bilo pa to, da je takoj, ko je odprt kartoteko, dejal: aha, vi ste pa tista, ki ne mara pregledov. To, da si je moje vztrajanje pri tem, da ne opravim dodatnih storitev pri njem celo zabeležil v karton, je pa izbilo sodu dno. Aha, pa še to. Ker pač nisem interesent za dodatno plačevanje teh njegovih pregledov, mi je rekel, da se vidiva spet čez tri leta. Še lansko leto je govoril, kako mora vsaka ženska skrbeti za svoje zdravje in da mora najmanj enkrat na leto na pregled. Sedaj pa to. Ker z mano ni dobička, se bova videla pa vsake tri leta. Zanima me, ali imam samo jaz to smolo, ali jo ima še kakšna od vas. Hvala za odgovore.

Kakor vem je novi zakon o ginekologiji preglede podaljšal na 3 leta, če si pa rizična pa ostajajo na 1 leto oz. po priporočilu zdravnika.
Torej tvoj zdravnik ni kriv, da se vidita čez 3 leta. Bodi vesela, da si zdrava!

Snežka, a ne štekaš poante Hanine zgodbe?????????

Hana, skenslaj ga. Zakaj bi vztrajala, če ti človeke ne sede. Zamenjaja ginekologa. Kaj je ta tvoj ginekolog privatnik?

Tude meni se je enako zgodilo pri istem zdravniku. Ko sem morala pred leti na operacijo (histerekotmija), je bil res zelo skrben, dogovoril se je z operaterjem v KC in skratka res sem bila več kot zadovoljna, čeprav sem bila takrat le kratek čas njegova pacientka, ker je zamenjal zdravnico, ki je šla v pokoj. Tedaj je vse to delal v ZD kot državni uslužbenec. Ko pa je začel delati privatno, so se začele enake peripetije. Ko sem mu odvrnila, da ne bom šla na dodatne preglede, ker osteoporoze zaenkrat zanesljivo nimam, saj so se mi kosti po hudi prometni nesreči, ko sem bila vsa polomljena, zelo hitro celile in sem bila mimogrede spet na nogah (pol hitreje, kakor so predvodevali zdravniki), in ker pač nimam tako visokih dohodkov, da bi si to lahko privoščila, mi je rekel, naj ne hodim k njemu na pregled, preden ne grem na peostale preiskave.No jaz sem zadevor rešila tako, da sem zamenjala zdravnika. Zdaj hodim v zasebno ambulanto, ki ima tudi koncesijo, k zdravnici, ki mi je sicer tudi predlagala preventivno mamografijo, pač zaradi let, ampak mi je dala napotnico.
To, da se vidita čez tri leta pa ni povezano s dodatnimi pregledi, ampak s spremebo zakona. Zdaj po novem plača sociala ginekološki pregled na tri leta, če pa hočeš pogosteje moraš plačati sama.

Spoštovani!

Samo glede plačevanja gnekoloških pregledov: Če greste na pregled zaradi bolezni, bolečin, izcedka in drugih ginekoloških težav, ni nobene omejitve za plačevanje. Na tri leta imate pravico (torej plačano) do brisa materničnega vratu, kar je (poleg mamografije, ki jo navadno opravijo drugje) edina smotrna preventivna preiskava v ginekologiji (poleg mamografije v celi medicini). Z raziskovanjem velikega števila žensk o namreč ugotovili, da z brisi na tri leta dosežemo praktično enak uspeh, kot s pregledom vsako leto. V Sloveniji smo se za ta korak odločili, da bi na ta način (za ista sredstva kot doslej), pregledali tudi preostali dve tretjini žensk, ki doslej niso opravile tega t.i. preventivnega pregleda nikoli ali po več let ne. Te ženske bodo dobile na dom posebno vabilo in kdor bo le utegnil jih bo opozarjal na to. S tem naj bi v Sloveniji zmanjšali pojavnost napredovalih oblik raka. Pregled na tri leta pa vam opravijo šele, če je prvi pregled npr. v tem letu popolnoma normalen.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ne dolgo tega sem vsako leto dobila domov pisno opozorilo, da moram priti na pregled, če sem se slučajno pozabila naročit. Na enem takšnih vsakoletnih pregledov so tudi odkrili spremembe tkiva, zato so mi odstranili maternico. Spašujem se, kaj bi se lahko izcimilo, če bi, glede na to, da je bil bris eno leto pred ugotovljeno diagnozto b.p., prišla na pregled šele čez tri leta. Žal se glede na svojo izkušnjo težko strinjam, da bi bil uspeh enak kot pri enoletnih pregledih. Doslej so imele vse ženske možnost za pregled, in če katera ni šla na prelged je pač bila to njena odločitev. Prepričana sem, da tiste tudi sedaj ne bodo prišle in da zdravstvo ne bo zaradi redkejših pregledov preostalih prav nič prihrnailo. Saj je žedolgo znano, da je preventiva veliko cenejša kakor kurativa. Takšno je pač moje mnenje, ki sem si ga pridobila na podlagi bogatih življenjskih (in zdravstvenih) izkušenj in me nihče ne bo prepričal o nasprotnem.
Lep pozdrav,

Bravo, muca maca ! Kaj hočemo en rak več ali manj, ali pa sama plačaj, Vzajemna …..

Ja, najbolj butasto se mi zdi, ker je uradna medicina tako proti altenrativi, poleg tega pa svoje ugovore argumentirajo celo s tem, da moraš alternativo tako ali tako sam plačat, ter da te bodo tudi na uradni medicini pregledali kot samoplačnika. Trapasto se mi namreč zdi, da bi še enkrat plačevala tisto, kar sem že tako ali tako dvakrat plačala — obvezno in dodatno zavarovanje. Sprašujem se, če so ordinacije in zdravniki tako preobremenjeni, kakor pravijo, da več kot toliko pacientov ne zmorejo pregledat, kako to, da bi imeli čas zame, če to še enkrat posebej plačam? Zaradi preteklij izkušen bom raje šla k nekomu, ki mu nisem še nič plačala, saj se bo gotovo bolj potrudil,kerj mu bo vsak zadovoljen pacient nekakšna reklama, ker ga bo priporočal naprej. Izkišnje pa so take: Tudi zelo hude alergije, ki sem jih imela pred 25 leti mi ni pozdravila uradna medicina. Več kot en teden sem bila v bolnišnici na preiskavah in 3 tedne na strogi dieti, vendar niso ničesar ugotovili, in so mi predlagali jemanje tablet proti alergiji. Ker sem hotela odpraviti vzrok svojih težav in ne le simptome, sem se takoj ko sem prišla iz bolnišnice odpravila k altenrativcu — v Avstrijo, ker
tedaj pri nas te varinate še ni bilo. Po 10 seansah se mi je alergija pojavila samo sem in tja in mi brez kakih kemičnih zdravil sama od sebe izginila, po pol leta po terapiji pa se ni nikoli več pojavila. Ampak laternativa seveda samo blaži težave in ne zdravi. Kljub temu sem s to ublažitvijo zelo zadovoljna.

Spostovana muca maca
Tudi jaz sem pacientka dr.Jericevica,naj povem svoje mnenje,vrsto let ze hodim k njemu na redne preglede,vedno mi naredi ultrazvok,vzame bris itd….tudi samoplacnisko,pri svojih letih bi pa verjetno lahko vedela,kako koristni so taki pregledi,jaz se lahko zahval dr.Jericevicu,ker vestno opravlja svoje delo,z svojimi pacientkami ravna,strokovno ,profesionalno in clovesko,lahko povem da brez njega in njegovih samoplacniskih pregledov bi bilo zame verjetno prepozno,oktobra sem bila na op.posegu,rak maternicnega vratu,cista 8 cm,rak levi jajcnik,ce dr.Jericevic nebi naredil notranji ultra zvok,bi se lahko samo poslovila od zivljenja,lahko bi bila hvalezna,da on opravlja te preglede,da ne. Rabis hodit drugam,glede na tvoje izjave,pa ti recem zakaj bi se on z tabo obremenjeval,ce se ti ne,res veliko je 40 eur za pregled,ki ti lahko resi zivljenje,punca pamet v roke in bodi hvalezna za takega ginekologa…
LP

New Report

Close