Najdi forum

Dr. Hočevar v ZD Vič

Pozdravljeni!
Zanima me, če kdo vozi otroke k dr. Hočevarjevi? Naša dva sta pri njej odkar smo se preselili (par mesecev) in se mi zdi malo zmedena. Kakšne so vaše izkušnje z njo?

Lep zasnežen dan vam želim.

Polona

Živjo,
če misliš dr: Accetto HOčevar-jevo, potem ti povem, da sem hčerko po žal neprijetni izkušnji prepisala k dr. Tratarjevi, ki se mi poleg tega, da je človek z velikim srcem in dušo zdi tudi precej boljši pediater.

Aha, neprijetna izkušnja: – hči je bolj okrogel otrok – kar je sicer ne ovira pri športnem udejstvovanju, res je, da ima velik tek in z užitkom je, kar se postavi prednjo. Pazili smo pri hrani, se gibali itd., pa trebušček vseeno ni uplahnil – OK, nekaj je temu kriva tudi njena konstitucija, nekaj pa zalaganje s hrano pri babici (da otrok ne bo lačen). Špikanje in zbadanje tipa “ja, kakšna pa si, saj si pravi debelušček itd.” – med tem, ko sem pripeljala na pregled bolnega otroka z visoko vročino in vnetim ušesom me je zmotilo zelo kmalu – in sem zdravnici tudi povedala, da razumem, v kaj vse povečana telesna teža lahko rezultira, da pa se zelo trudimo, da bi jo ohranili v mejah normale in da naj v bodoče take in podobne komentarje prihrani zase – ali pa naj mi o svojih skrbeh zaradi “okroglega trebuščka” potoži na samem.

Hčerko so zdravničine pripombe zelo bolele in nekoč, ko je zbolela za angino, sploh ni želela več k zdravniku – ker se je bala njenega zbadanja. Grozljivo. Na koncu koncev otroka kljub pogostim obolenjem, ki jim je hči kot nalašč najbolj podlegala ravno takrat, nismo več vozili na pregled k zdravnici – motilo pa me je tudi to, da je zdravnica velik pristaš zdravljenja z antibiotiki – ampak najbrž ni edina.

Sodu je izbil dno sistematski pregled pri hčerinih 5-tih letih. Ker ravno takrat nisem mogla spremljati hčere, jo je tja peljala babica. Domov sta zaradi menda res grobih in pediatru popolnoma neprimernih izjav prijokali obe – hčerko je mora tlačila še celo noč :((((.

Naslednji dan sem poklicala zdravnico, ji povedala, da bom otroka prepisala drugam. Ni me vprašala za vzrok, jaz pa ji nisem povedala, da je posredi njeno pomanjkanje zdravniške etike in nespoštljiv odnos do pacienta.

Ljudje smo različni – nekateri so visoki, drugi nizki, eni smo bolj okrogli, drugi so pretirano vitki, tretji so plavolasi, drugi temni, nekateri skodrani, drugi imamo na glavi “repo” :))). Nisem pa še doživela, da bi me moja splošna zdravnica že na vratih pozdravila z ” o, glejte ga, debeluščka……” in mi med pregledom rekla: “ja, kakšni pa ste, poglejte, kakšen trebuh imate…..”

Ko premišljujem nazaj, obžalujem, da nisem takrat, pred dobrim letom in pol, dvignila več prahu in negativno izkušnjo s pediatrinjo posredovala naprej – najprej pristojnim v ZD Vič, nato pa še drugam.

Seveda pa je to le moja- najina – izkušnja, ki je lahko (ali pa tudi ne) izjema v sicer korektnem delovanju omenjene pediatrinje.

Lp, Ali

Pozdravljena!

Pozdravljena!

Tudi mi našega štiriletnika vodimo k njej in imamo z njo zelo dobre izkušnje. Otrok je pri njej precej pogosto zaradi angin in se z njim vedno zelo lepo ukvarja, ga zamoti, ko ga pregleduje… V teh 4 letih nisem našla nobene pripombe. Večkrat jo tudi pokličemo in samo preko telefona vprašamo za nasvet in vedno je pripravljena ustreči in svetovati.

LP

Neda

Pozdravljeni!

Mi smo našo punčko, ki je sedaj v prvem razredu o.š. vseskozi vozili k njej in smo bili z njo zelo zadovoljni.
Je zelo prijazna in se lepo posvetu otroku, prav tako posreduje informacije preko telefona, če ne utegneš pripeljati otroka na pregled.

Mi imamo z njo zelo dobre izkušnje!!!!!!!!

New Report

Close