Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Doziranje Euthyroxa

Doziranje Euthyroxa

Spoštovani dr. Pirnat, vljudno prosim za vaš cenjeni nasvet. Pred cca. mesecem dni je bil moj TSH 4,2. Višji kot tri mesece nazaj, ko je bil 3,6. Tako mi je bila doza Euthyroxa povečana iz doze ponedeljek in petek 75 mcg, ostale dni 50, na novo dozo – vsak drugi dan 75, vsak drugi dan 50.

Res je, da so mi ekcemi po rokah ter bolečine v nogah izginili, še vedno pa se počutim vsak dan utrujena, imam težave z razmišljanjem, ter zatekam, zjutraj cel obraz, dopoldne teklina okoli oči splahni, obraz pa še vedno ostane zabuhel. Redkokateri dan “izgledam normalno”. Sem tudi zelo bleda.

Zadnja menstruacija je izgledala takole. Pol dneva izcedka, potem 1 dan normalno močne M, potem ponovno izcedek 2 dni. Drugače so, v nasprotju s zmešnjavo pred zdravljenjem hipotiroze, ciklusi redni. Edino krvavitev sama traja največ dva dni.

Zanima pa me ali se doza Euthyroxa lahko majceno zviša. Recimo 2 dni zapovrstjo 75, en dan 50, ter v tem zaporedju naprej. To je samo moje laično videnje. Vas pa seveda prosim za strokovno mnenje, ali je kaj podobnega mogoče. Želela bi se počutiti vsaj kakšen dan dobro in imeti energijo še za kaj drugega, ne pa da celo “pokurim ” v službi.

Že v naprej se najlepše zahvaljujem za vse, predvsem pa energijo, ki jo delite z nami na tem forumu. Lep pozdrav! Atalanta.

Spoštovani!

Glede na vrednost TSH 4,2 lahko odmerek Euthyroxa zvišate, lahko tudi na 75 ug dnevno, 2x tedensko (npr. ponedeljek in petek), pa 5o ug. Upam, da boste ob nekoliko višjem odmerku zdravila tudi manj utrujeni.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close