Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija doziranje calpola

doziranje calpola

Prosim, če mi poveste koliko calpola lahko dam 21 mesečniku za bolečine in vročino. ima 10,5 kg. Hvala

Calpol doziramo 10-15 mg na kilogram telesne teže in to lahko damo na 5-6 ur. Torej 10,5 kg otrok lahko dobi od 105 do 157 mg paracetamola na odmerek, to je od 4,3 ml do 6,5 ml na 5-6 ur.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

Hčerkica je imela zadnje dva dni virozo in s tem vročino do 40°C. Stara je 18 mesecev in tehta cca 10,3 kg
Za zniževanje telesne vročine smo uporabjali calpol. Dajali smo ji po žličko in pol, mogoče eden odmerek tudi dve žlički. Je možno, da bi s tem otroka predozirali? Je potreben obisk pri zdravniku? Calpol je dobivala dva dni. Za tak odmerek smo se odločili, ker na škatli piše od 1 leta do 6 let priporočen odmerek od 5ml do 10ml.
Razmaki med odmerki so bili vedno več kot 4 ure, zadnji dan celo na 6 ur.

Hvala za hiter odgovor.

Predoziranje se zgodi pri dvakratno ali večkratno prekoračenem odmerku, kronično pa pri dolgotrajnem jemanju večjih odmerkov, kot so priporočeni (toksičnost za jetra). Pri nekajdnevnem minimalnem prekoračenju odmerka pa se ne bo zgodilo prav nič in pregled ni potreben.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

13 mesečna hči ima 10,2 kg. Zaradi vnetega ušesa smo ji preko noči dali Calpol, in sicer ob 19h 5ml, ob 00.00. 5 ml. Ob 4.30 pa smo ji zaradi zmote (mož ni vedel, da sem ji že jaz dala sirup) dali najprej 5 ml,potem pa še max 7,5 ml.

Kakšni so znaki zastrupitve s paracetamolom. Ali moramo k zdravniku?

Hvala in LP, prestrašena mami.

Obisk pri zdravniku ni potreben, le pri večkratno predozirenam odmerku bi otroka opazovali. Gre le za nekaj več kot enrkatno prevelik odmerek, kar ne povzroča težav.

Spostovani,

21 mesecni sin je vceraj dobil bakterijsko vnetje (danes dobil antibiotik). Ze od vceraj ima povisano telesno temperaturo preko 39 stopinj. Za znizevanje temperature sem mu dajala Calpol, vendar sem danes pomotoma trikrat prekoracila odmerek – namesto 6.5 sem mu dala 10 ml (poleg tega pa se na 4 ure, kar pomeni da je vsega skupaj prejel se en odmerek prevec – poleg prevelikih odmerkov).
Ali je mozno da bi ga predozirala? Kaksni so znaki predoziranja?
Hvala za pomoc.

KOliko kg ima otrok?
In kateri Calpol ste uporabili, 120mg/5 ml ali 250 mg/5 ml?

Pozdravljeni.

prosim za nasvet, da razumem prav. Otrok star 1,5 leta ima 12,5 kg. Rečeno je da lahko dobi 180 mg svečka na 4h. Ali prav razumem, da mu potem lahko dam Calpol 120/5  v odmerku 7,5ml na cca 4h?

Calpola lahko dobi 7,5 ml, svečke pa ne dajemo na pol, ker ni zagotovila, da je vsa zdravilna učinkovina razporejena po vsej svečki in torej lahko dobi ali celotno učinkovino ali nič.

New Report

Close