doxyderm -težave
Pozdravljeni!
Približno pred tremi meseci sem obiskala demrtologa zaradi dolgoletnih aken in ogrcev po obrazu in dekolteju. Približno 2 meseca sem uporabljala kremi, ki mi ju je predpisal dermatolog, vendar pravih učinkov ni bilo. To je bil razlog, da sem se po nasvetu dermatologa odločila poiskusiti tablete doxy derm. Jemljem jih približno 3 tedne.
Vendar pa sedaj nastopi težava… pred približno 4 dnevi sem bila v termah in ker mi je zdravnik svetoval naj se izogibam soncu v času jemanja tablet sem to upoštevala. Približno 10 – 15 min samo, sem se kopala v zunanjem bazenu na soncu, ki pa ni bilo močno. Včeraj zvečer sem na hrbtu (kjer aken drugačen nimam, oz. se mi samo tu pa tam pojavi kakšna “nadloga”) opazila pravi izbruh mozoljev. Celotna ramena so polna rdečih pikic, na nekaterih mestih je v sredini bela čepica (torej majhni mozoljčki), ki so tako na gosto posejani po celem hrbtu, da je komaj možno opazit zdravo kožo. Najprej sem sklepala, da so ramena bila vseeno preveč izpostavljena soncu, kot sem jaz sprva domnevala, vendar se je na koncu izkazalo, da je stanje enako tudi na spodnjem delu hrbta (le da manj intenzivno).
Naj omenim, da se z aknami borim že 10 let (stara sem 21), ampak nikoli nisem imela toliko mozoljev oz. tako hude reakcije zato sem povsem obupana.
Zanima me, kaj mislite bi lahko bil vzrok, tako nenadnega in intenzivnega poslabšanja? Kombinacija tablet in sonca? Voda v termah? Ali samo alergija na zdravilo? Vsekakor me zanima tudi ali priporočate, da z jemanjem tablet nadaljujem.
Hrbet si sedaj umivam s Eucerinovim gelom, ne upam pa namazat nobene kreme. Bi lahko namazala kak Skinoren?
Se opravičujem, za tako dolgo”pismo”:)
Lep pozdrav,
Petra
POzdrav!
verjetno j vzrok kombinacija sonca in zdravil, tudi voda lahko poslabša stanje. klor!
Svetujem nadaljevanje jemanja zdravila, če pa se bo stanje poslabševalo pa obisk pri osebnem zdravniku ali dermatologu, več pa na podlagi tega opisa težko svetujem.
Lp