Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Dovoljenje za montažo klimatske naprave

Dovoljenje za montažo klimatske naprave

Pozdravljeni!
Zaradi vse večje vročine, sem se odločil, da si bom priskrbel klimatsko napravo split izvedbe (stenska – notranja in zunanja enota).Ker ne živim v hiši, temveč v stanovanjskem bloku v drugem nadstropju, sem se vprašal, če lahko dam montirat zunanjo enoto klimatske naprave brez kakšnega dodatnega dovoljenja za montažo.
Potem sem sam pri sebi sklenil in odšel na Staninvest d.o.o., kjer sem dobil spisek sosedov (solastnikov tega bloka). Moral sem zbrati najmanj 55% soglasij. Zbral sem jih 73,7%.

Zdaj pa vas sprašujem, ali si moram za izvedbo montaže zunanje enote klimatske naprave na fasado bloka pridobiti še kakšno drugo dovoljenje, ali je dovolj soglasje lastnikov stanovalskega bloka.
Naj še povem, da je to navadni blok z navadno fasado in ni kakorkoli zavarovan pri spomeniškem varstvu.
Zelo bi bil vesel vaših komentarjev in nasvetov, saj bi rad vse po predpisih, da nebi bilo kasnejših problemov z demontažo itd.

Hvala za vaše informacije!
SAŠO

Ne rabiš nobenega drugega dovoljenja. Tako so mi rekli pri našem upravitelju.

Pomagač, hvala za informacijo!

lp, SAŠO

New Report

Close