Najdi forum

dovolj vode

Malo me skrbi, ker moja (hisna) macica skoraj nic ne pije. Vodo ima vedno ob hrani in jo tudi redno menjavamo (ob vsakem obroku, t.j. trikrat na dan). A je se nihce ni opazil, da bi iz svoje skledice tudi dejansko pila (skledica je cista, tudi vodni kamen redno odstranjujemo). Pije pa obcasno iz sobne “fontane”, vendar tudi zelo malo. Macica ima zelo rada suho hrano (brikete, dobi kaksno manjso porcijo na dan), pri kateri se posebej priporocajo, da bi naj macka poleg popila vec vode. A se kdo opaza kaj podobnega?

Ja, seveda. Naš pes (rotvajler) ne pije skoraj NIČ. Poleg tega ima čudno navado, da se vsako leto pred poletjem in poleti “posti”. Čudno!!!

Hehe, posti se najbrz zato, da bo v kopalkah lepsi… 🙂 Poletje (in prej) je tudi za cloveka ponavadi cas posta, ker se najbrz prebava malo spremeni (poleni) – laicno mnenje. Ampak kako te male mrcine brez vode zdrzijo…. Ne, res mi ni jasno.

Hoj! Če si kaj brala prejšnja sporočila, si mogoče opazila tudi mojega: “KAJ JE MUCKU?”. No, jaz še vedno mislim, da je moj mačur imel probleme z vnetjem ravno zato, ker premalo pije. Tako kot ti, sem tudi jaz zelo redko videla, da pije in jedel je pretežno suho hrano. Ko je prišlo do težav, sem seveda poskušala dobiti čimveč informacij, da se po zdravljenju to ne bi ponovilo (za muco je lahko tudi smrtno nevarno). Svetovali so mi konzervirano hrano (seveda kvalitetno!), ki ima veliko več vlage kot suha. Poleg tega sem mu začela pogosteje pripravljati domačo hrano in zdaj upam, da ne bo več zbolel. Če muca dobro prebavlja mleko (večina odraslih ga ne) potem lahko daš v vodo malce mleka. Mojemu je to všeč. Zelo rad tudi pije direktno iz pipe in je prav hecen, ko z jezičkom lovi curek 🙂

Lep pozdrav!

Ne, ne, to me ne skrbi (ja, sem videla tvoj post), ker se nasa maca prehranjuje v glavnem s konzervirano hrano (ali kaksno kuhano ricico, zajcem itd.). Saj, iz pipe ji je bilo na zacetku prav interesantno, ampak je ta interes zal izgubila (sicer pa ne mores vedno doma cakat, kdaj se bo kosmata gospodicna spomnila, da je zejna :)) ).

Če je tako, potem nič bat, da bi muca utrpela dehidracijo… ;-))

Lep pozdrav!

Nekoč sem imela mačko in kadarkoli se je zredila, je potem za kak teden stradala. Pila je pa tudi zelo malo.

Muce načeloma pijejo malo, pogosto pa vihajo nos nad posodo z vodo, namenjeno prav njim. Iz neznanega razloga jih izrazito privlačijo drugi vodni viri – pipe, kanglice za zalivanje rož, fontane itd. Zato pazite, da bo v teh “virih” resnično neoporečna voda (ne dodajajte gnojil!). Mačke imajo raje postano vodo, iz katere je klor že izhlapel.

New Report

Close