dovolj imam, stradala bom
Pozdravljena,
v tvojem pisanju sem začutila veliko jeze – se morda motim?
Kaj je razlog, da želiš shujšati?
Verjetno mi ne boš verjela, vendar je tvoja telesna teža v mejah normale. Vsak od nas se v nekem obdobju znajde pod pritiskom in želi shujšati. Vendar je smiselno, da se vprašamo ali je to res potrebno.
Kaj želiš s tem doseči? Poleg tega seveda, da bi postala bolj vitka in da bi tvoje telo dobilo obliko, ki si si jo zamislila kot idealno zase.
Ne potrebuješ hujšanja. Mogoče se tudi tvoje telo upira tvojemu cilju, ker že ima težo, ki je zanj idealna oz. taka, da lahko normalno funkcionira.
Ali upaš z gotovostjo trditi, da boš ko dosežeš željeno težo s hujšanjem prenehala in bila z obliko telesa zadovoljna?
Kako se počutiš v svojem telesu? Pozornost daj na počutje. Gotovo misliš, da se boš bolje počutila, če boš drugače izgledala. Marsikatero dekle ti lahko odgovori, da se počutje redko spremeni v pozitivno, ko shujšamo. Na to kako se počutimo v telesu vpliva veliko stvari, včasih tudi počutje vpliva na to kako se vidimo in to kako se vidimo vpliva na počutje.
Ne začni stradati. S tem boš škodovala svojemu telesu. Poleg tega boš lačna in tvoj ritem prehranjevanja se bo popolnoma porušil. Naše telo potrebuje redne obroke za to da lahko deluje.
Praviš, da bi jedla samo toliko, da bo mami zadovoljna. Jesti moraš, ker hrano potrebujemo za življenje. Tudi ti sama ne boš zadovoljna s sabo, počutila se boš slabše, manj energije boš imela, če boš svoje obroke zreducirala na en obrok dnevno in še to skoraj nič. Pet obrokov dnevno potrebujemo, to veš sama.
Poskusi vsaj razmisliti o zgornjih vprašanjih in odgovoriti nanja. Boš videla, do kašnih zaključkov boš prišla. Mogoče bi bilo dobro, da se udeležiš kakšne delavnice o telesni samopodobi (nekaj o tem najdeš na vrhu sporočil).
Lep pozdrav,
Tatjana
Pozdravljena
NE ZAČNI STRADATI!!!!!!! To je najslabše kar boš lahko naredila zase. Pa pusti mamo, mame smo zato, da težimo. Poskusi se malo manj obremenjevati s svojo težo, saj ni prevelika, samo ti se verjetno ne počutiš dobro. ZAKAJ?? Res moj nasvet NE ZAČNI STRADATI. Sem mama deklice, ki se še vedno včasih bori z anoreksijo, oziroma njenimi posledicami, vmes je bilo še marsikaj drugega. Trpeli smo vsi, najbolj pa naše dekle. Dandanes mora narediti za sebe veliko več kot ostali najstniki, da lahko vsaj približno živi tako kot oni.
ANOREKSIJA JE BREZNO IZ KATEREGA PRIDEŠ SAMO Z VELIKO TRUDA IN VOLJE.
Želim ti vse najboljše
Mene pa zanima, če se šteje 250ml zelenjavnega soka (paradižnik, korenček, pesa, paprika) kot en obrok (malica)? Ima nekje 35kcal in zelo nasiti, pa glede na to, da spraviš v 250ml kar precej zelenjave, bi moglo štet kot en obrok, saj je to kot manjša skleda solate.Sprašujem zato, ker skušam čim bolj pospešit metabolizem (z povečanjem števila obrokov), pa se mi zdi to super način, samo ali zazna to telo kot en obrok ali ne?