Najdi forum

DOVOLJ IMAM!

Naslov Vam lahko že vse pove. DOST MAM! Ne grem se več! Ne bom se več uničevala!

Odločila sem se, da se danes, tj preden grem spat, poslovim od preklete razvade, navade – cigaret.

Ironija – ko to pišem, se vali dim iz pepelnika. Priznam, z užitkom ga še sedaj potegnem. Priznam tudi to, da mi paše. Ja, paše mi. Ravno zaradi tega je tako prekleto težko prenehat! Ne zaradi tega ker ne bi imela kaj za početi ko neham, ne zaradi škodljivosti mojemu, pa tudi vsem v moji bližini zdravju, ni problem v tem da mi obleke smrdijo po cigaretnemu dimu,…. sploh ne bi bil problem nehat s to hudimanovo razvado, če mi ne bi tako prekleto pasala.

Nisem začetnica – niti kot kadilka, niti kot nekadilka. Se pravi da sem že nehala – prekinila s to razvado.

Zakaj sem zopet začela, sploh nima smisla pisat, ker bi, karkoli bi napisala, zvenelo kot izgovor, neke vrste opravičilo, za katerega se zavedam, da nimam niti najmanjše osnove. Tudi če bi napisala da so to kakršnekoli težke situacije v življenju – je to samo IZGOVOR! Zavedam se tega, kot se se tudi zavedam kako GNILA (se opravičujem izrazu) bi izpadla, če bi se na te težke situacije v življenju sploh izgovarjala. Zato se ne bom!

Niti najmanj mi tudi ni pasal prvi PONOVNO prižgan cigaret, še manj drugi, peti, deseti. Ne vem, če sem se kdajkoli v življenju počutila tako nizko, tako brezveze, tak slabič… Pa sem vseeno kar vztrajala. Zakaj? Ker mi je kljub vsemu pasalo!

(Med tem pisanjem si prižigam že drug cigaret – seveda v mislih, upanju, predvsem pa ZAVEDANJU, da je tokrat zadnjič! ZADNJIČ!)

Malo me moti, da bo moje sporočilo objavljeno šele, ko bo moderator foruma to odobril, kajti želim si, da bi moj KRIK NA POMOČ vsi tisti, ki čutite podobno kot jaz, prebrali, se mi v prenehanju kajenja morda celo pridružili, morda bi mi vsi tisti, ki ste s tem že uspešno prenehali, napisali spodbudno besedo, morda kakšen koristen nasvet, karkoli, da bi z večjim veseljem VZTRAJALA. Vztrajala iz ure v uro, iz dneva v dan, iz meseca v mesec in tako dalje leta in leta.

Nisem več mlada, nisem niti stara – pred cca pol leta sem bila na RTG slikanju pljuč – menda je bilo takrat vse v redu oziroma se na sliki ni videlo nič dramatičnega. Seveda sem bila srečna, ko sem to slišala. Srečna, ker mi tako dolgoletno kajenje ŠE ni povzročilo PREvelike škode. Škodo mi je sigurno povzročilo, da me ne bi kdo razumel narobe. Tega se presneto zavedam.

Torej – od danes, ko se zavijem v toplo posteljo, ga NE prižgem več! Srčno upam, da bo moderator čimprej odobril mojo izpoved, moj krik na pomoč in da kmalu preberem kakšno spodbudno vrstico, kakšno POZITIVNO besedo BIVŠEGA kadilca. Zavedam se, da bo vmes priletelo tudi kaj negativnega, kaj takega, ki bi me lahko zrušilo, vendar Vam povem, da se dala NE BOM in BOM VZTRAJALA in ZMAGALA! Sem že in tokrat bom tudi! Seveda z bistveno razliko – da se sedaj, pri teh letih, zavedam, da cigareta NI igračka.

Če kdo želi, naj se mi pridruži – več nas bo, lažje bo!

V upanju po trdni volji in čim manjši krizi, želji po tej grdi razvadi Vas lepo pozdravljam,

J.

Spoštovana!

Upam, da sem dovolj hitro odobril vaše pismo. Prav rad verjamem, da vam tobak paše, po drugi strani pa si želite prenehari. Že to, da se odločate za prenehanje je izredno pozitivno. Ta odločitev je najpomembnejša. Sedaj pa samo naprej, zdržite. Prepričan sem, da ste sposobni premagati željo po cigareti. Umaknite pa iz svoje okolice vse, kar vas spominja na kajenje. Kajti že pogled na pepelnik ali vžigalnik vas bo spomnil na odvisnost, ki se je želite rešiti. Le pogum, držali bomo pesti za vas!

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Maslinica pozdravljena!

Vidim, da nisem edina, ki zadnje dni premišljuje o prenehanju kajenja. tudi meni je dost tega smradu, stran vrženega denarja in nenazadnje odgovori hčerki: Takoj pridem, samo na cigaret grem.

V soboto pa je prijateljica praznovala rojstni dan in seveda je bil super žur in včeraj tudi super maček. Kljub temu, da sem bila bolna, sem še kar vlekla cigaret… Itak, jezna sama nase zakaj mi je tega treba. Zjutraj pa sem vstala pospremila otroka v vrtec, prišla domov in pokadila še zadnjo cigareto, ki sem jo imela.

IN REKLA SEM SI STOP!!!!! Dosti kajenja, po 14 letih eno škatlico na dan, dosti smradu.

Pa je minilo, že kar par ur od cigarete, pa mi ni hudo in super mi je ker voham parfum….

Držim pesti tudi zate in zame in za vse tiste, ki se trudijo končati s tole razvado. Si ti vredu, kakšno je počutje?

OJLA – POZDRAVLJENE “BIVŠE” KADILKE

ČESTITKE OBEMA….BO ŠLO? JE HUDO? STE NERVOZNE? POGREŠATE DIM?
KOLIKO VPRAŠANJ..NEŠTETO…A VSE TO POZNAM IN SEM POPOLNOMA NA VAJINI STRANI IN DRŽIM PESTI DA VAM USPE PREGNATI NAJHUJŠO NAVADO,KI TI UNIČUJE ŽIVLJENJE NA VEČ NAČINOV….VSE TO RESNIČNO POZNAM
BILA SEM STRASTNA KADILKA IN POLNA DVA MESECA STA MINILA OD DNEVA KO SEM SKADILA ZADNJO CIGARETO…SPLOH NE BOM GOVORILAO TEM KAKO JE BILO HUDO IN KAKO JE HUDO ŠE OBČASNO – PREDVSEM TAKRAT KO SEM NERVOZNA,JEZNA,… LAHKO SI PREBERETE MOJO ZGODBO NA TEJ STRANI – “KONEC GRDE RAZVADE !!”
RESNIČNO VAMA PRIVOŠČIM DA VAMA RATA…JAZ ZASE VEM DA JE TO MOJA NAJVEČJA ZMAGA V ŽIVLJENJU IN SEM PONOSNA NA TO IN VEM DA ČE DO SEDAJ NISEM PRIŽGALA TUDI SEDAJ NE BOM VEČ…KAR POMENI DA SE DA ZDRŽATI.

Pozdravljeni g Čakš,

hvala za tako hitro odobritev mojega posta. V teh trenutkih res nujno potrebujem kakšno spodbudno besedo in čeprav se kabineta, v katerem je računalnik, na veliko izogibam, saj sem tu največ pokadila, imam sedaj nekaj, kar grem lahko prebrat, spodbudne besede, kot ste jih napisali Vi, še bolj pa sem bila vesela odgovora ge. ticike.

Ticika pozdravljena.

Nikakor ne morem reči da je lahko, še zdaleč ne, in tako, kot je napisal g. Čakš, je bilo nujno potrebno najprej vse, kar spominja na cigarete, umakniti izpred oči. Pepelnike pomiti in spraviti v predal, cigarete, ki so ostale sicer še niso letele stran ker sem manj živčna, če vem, da so še vedno nekje. Težje bi mi bilo, če bi vedela, da jih ni. Vendar bodo letele čez nekaj dni, še prej pa jih bom z užitkom prelomila.

Bojim se tudi da bi pridobila na teži. Bežim pred kuhinjo, izogibam se kabineta, kolikor se da, se zadržujem zunaj, poklicala sem tudi tisto številko, ki je zadnje čase napisana na škatlici cigaret, kjer so mi dali nekaj dobrih nasvetov in se jih poskusim držati, še vedno pa je presneto težko!

Ticika, kako je šlo tebi čez dan? Si bila uspešna? Če želiš, si lahko izmenjava tudi maila, pa se tam bodriva.

Sedaj pa spet bežim iz kabineta, ker je tukaj najhuje.

Lep pozdrav in veliko trdne volje želim Vsem, ki si želimo prenehati s to razvado.

Zdravo,

meni še kar uspeva, juhu….
Včeraj sem bila kar vredu, moram reči, da niti nisem tako zelo mislila na cigatere. Danes pa sem imela malo krize, predvsem dopoldan, ko sem bila sama doma in sem skoraj letela v trgovino po škatlico. Pa sem rekla NE, ne grem. Če je tako grem raje po obliže in za tisto plačam. In res, šla sem po obliže Nicorrete, si ga nalimala in od takrat naprej nimam popolnoma nobene želje kaditi.
Nisem živčna, razdražena, v bistvu se počutim svobodno in verjamem, da mi bo uspelo. Je pa res, da moram imeti nekaj za počet.
In tako sem bila zelo pridna dopoldan, posesala, pomila, skuhala kosilo, šla na sprehod in otrokoma sem naredila domač gosti sok, za katerega me prosita že kar nekaj časa.

Poleg vsega tega pa sem si napisala na list papirja tudi nekaj točk zaradi katerih nočem kaditi in če me slučajno zgrabi kriza si preberem listek in kajenje me mine.

Maslinica pošlji mi tvoj naslov, bova še po mejlu kakšno rekle. Držim pesti zate, ne obupaj in vedi, da nisi sama.

lp

Pozdravljene “bivše” kadilke

Sama sem večkrat poskušala prenehati s kajenjem, ker mi to ni uspelo samo z močno voljo sem se odločila za alternativno varianto. Pred 3 leti sem plačala 50€, 20 min hipnoze in prevoz do Poreča. Tam namreč gospod Darko Rauš s hipnozo pomaga ljudem s prenehanjem kajenja. Po seansi nisem imela več nobene želje po cigaretu,tudi če so vsi okoli kadili ne, nisem bila nervozna, pa še nekaj zelo pomembnega, zredila se nisem niti za kilogram.Z menoj sta bila tudi dva prijatelja, ki sta takrat prav tako nehala kaditi in ne kadita. Tega gospoda sem priporočila že večim ljudem, ki so poskušali brezuspešno prenehati s kajenjem in po izletu v Poreč sedaj prav tako ne kadijo. Če vas zanima, vam lahko sporočim njegovo telefonsko številko, saj se je potrebno vnaprej naročiti.
Zelo priporočam, če drugače ne gre.1

POZDRAVLJENI!

3 TEDNE NAZAJ SEM SI REKEL NE PRIŽGEM NIKOLI VEČ NOBENE CIGARETE
IN PRAV LEPO MI USPEVA.NE RAZMIŠLJAJTE O NJIH,SAJ SO BOLJ POMEMBNE
STVARI IN TUDI LEPŠE MISLI KOT PA MISEL O TEJ DRAGI RAZVADI!
ČE SAM NIMAŠ VOLJE,TUDI RAZNE TERAPIJE NE POMAGAJO!!!
PA SREČNO!!!

Pozdravljena in iskrene čestitke za to pogumno odločitev! Jaz sem se odločila, da preneham kaditi, pred enim mesecem in mi ni žal. Želja po cigaretih me je minila že po enem tednu, tako da ni tako hudo, boš videla, le vztrajaj!

Pozdravljena Jagoda111

Lepo rosim za telefonsko številko tega gospoda. Vredno je poiskusiti.
Lep pozdrav
Martina

Pozdravljena Martina 123!

Telefonska številka g. Rauš Darko: +38591 531 71 60.
Naročiš se lahko med 11 in 16 uro.
Pa še to, jaz nisem imela želje prenehati kaditi, saj mi je bilo kajenje všeč, vendar pa sem kašljala, kar mi ni bilo všeč. Mi smo šli tja čisto sproščeni, rekli si smo, da bomo pač imeli vsaj izlet, če to proti kajenju ne bo delovala. Poznala sem sicer kar nekaj ljudi ,ki so bili tam in niso več kadili, vendar dokler ne preiskusiš na svoji koži pač ne verjameš. Garantiram deluje, ko smo prišli ven nobeden ni imel več želje po kajenju. Z nami je bila tudi prijateljica, ki sicer kadi, vendar ne želi prenehati, ona nas je čakala zunaj. Ni nas motilo, ko si je na povratku domov prižgala cigareto in tudi kasneje kot sem že napisala, sem kavo pila normalno naprej, se družila z ljudmi ki kadijo, mene ni niti malo mikalo.

Pozdravljeni vsi z močno voljo,

Tudi jaz se vam poskušam pridružiti pri prenehanju te grde, nepotrebne in konec koncev drage razvade.
Bila sem v sredo na nekem manjšem operacijskem posegu v bolnici – šla sem domov še isti dan in sem v torek zvečer pokadila vse cigarete iz škatle, ker sem bila kao “živčna” kar seveda ni izgovor, da moraš kaditi, ker se lahko pomiriš in sprostiš tudi na drugačne načine. Danes je sicer šele tretji dan minil brez cigarete in mi ni še nič težko. Zdaj sem doma in verjetno bo prva preizkušnja ko bom šla v službo, ker tudi najbližje sodelavke kadijo in smo hodile skupaj ven.
Upam, da mi bo uspelo,in pričakujem še kakšno vašo spodbudo in nasvet kako premagujete.
Zavedam pa se, da je močna volja edino v življenju, da lahko marsikaj narediš in spremeniš.

Lep pozdrav

za prenehati kaditi je potrebna samo volja in poštimane zadeve v glavi.Hipnoze in podobne alternative se mi zdijo povsem neutemeljene ker to ni to….metanje denarja v smeti…no če ga imate dovolj pol že a dvomim

VSI TISTI KI STE PRENEHALI VESTE DA JE POTREBNO VELIKO TRUDA KI SE GA NE DA POPLAČATI Z NOBENIM DENARJEM IN TUDI VOLJO NE PRODAJAJO NE TRŽNICI….TKO DA VSE TO MORA IMETI ČLOVEK SAM V SEBI VSE OSTALO JE METANJE PESKA V OČI.
ČESTITKE VSEM KI VAM USPEVA (TUDI MENI) IN KI ŽIVITE ŽIVLJENJE BREZ DIMA OKROG SEBE.

Vse kar nekoga motivira, da poskusi s prenehanjem kajenja je PRAVILNO! Posebno, če je dober rezultat. Dopustimo vendar, da smo različni, saj ni univerzalnih receptov.
Po 30 letih kajenja, 2 škatli v zadnjem letu na dan; ko sem se ustrašila za življenje ( srčna aritmija ), mi je uspelo prenehati čez noč! 18. 2. je bilo eno leto; pa mi še vedno zadiši.

Pozdravljeni,

Maslinca, kje si? Kako ti gre odvajanje? Zakaj se nič ne javiš?
Zase moram rečt, da mi nekako kar uspeva, je res, da kakšen dan prižgem ampak striktno samo zjutraj ob kavi, ker če drugega ne vsaj zato, da lažje odhitim na WC…
Čez dan ne kadim, in že to mi je velik uspeh. Včasih uporabim obliže Niccorete, če vem, da bo situacija “stresna” kakšen dan sem pa tudi čisto brez obliža.
Kakorkoli, ponosna sem, da sem iz 20 – 30 cigaret na dan prišla na max. 2 na dan.

Lepo in čimbolj zdravo naprej…

Pozdravljeni,

Moram vam povedati, da je minil že 37 dan ko ne kadim več. Zelo sem ponosna nase, da mi to že uspeva več kot en mesec. Pride včasih kriza ko bi v tistem trenutku prižgala ampak se takoj zamotim s čim drugim npr.grem na sprehod ali si poiščem kakšno drugo delo v hiši ali na vrtu.
Res je vse v pozitivnem razmišljanju; prvo moraš imeti rad sam sebe in potem gre vse lažje.

Lep pozdrav

New Report

Close