Dormicum pri štiriletniku
Pozdravljeni,
vljudno prosim za mnenje. Sem mama štiriletnika, ki je bil rojen s heiloshizo in ima zaradi operativnih posegov v preteklosti strah pred zobozdravstvenimi pregledi. Obiskala sva že 4 različne otroške zobozdravnike in ker ne dovolj nikakršnega posega (ima pa mimogrede na 4 zobeh karies, dnevne bolečine, je zaradi tega neješč itd.) mi je osebna zdravnica svetovala, da je edina možnost splošna anastezija. Naknadno mi je zobozdravnik s koncesijo, ki sva ga tudi obiskala, svetoval, da lahko opravi poseg z Dormicumom, ki bi ga uspaval, umirl in bi lahko zobe popravil v tem stanju.
Zdravilo imam sedaj pri sebi, naročena sem prihodnji teden, vendar zelo skeptična, saj je zapisano, da je Dormicum kontraindiciran pri otrocih.
Kaj menite? Je tveganje z Dormicumom preveliko? Je splošna anastezija res lahko boljša izbira?
hvala za odgovor,
Sanja
Pozdravljeni,
poseg z Dormicumom je možen v takšnih primerih, vendar je to zdravilo, ki ga je potrebno dozirati v točno določenih dozah in sodi izključno v roke zdravnika!!
Splošna anestezija je priporočljiva v primerih, ko je prizadetih precej zob in poseg v ambulanti ni mogoč. Je pa žal čakalna doba za takšen poseg izredno dolga.
Srečno.