Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Dopust v Šilu na Krku – pomoč

Dopust v Šilu na Krku – pomoč

Odpravljamo se na dopust v Šilo na Krku. Na forumu sem zasledila, da letos stane mostnina 15 kun. Koliko pa stane cestnina za avtocesto (preko Delnic)? Ali je bolje iti čez Reko ali že prej zaviti proti Bakarju?

Kako pa je v mestu Šilo in okolici. Poznate kakšno restavracijo, kje je FKK plaža, kako je s plažami za otroke?

Veliko ti ne morem pomagati, ker sem bila tam samo enkrat en dan, vendar pa sem si zapomnila da prav veliko sence na plaži ni bilo. Torej obvezno s seboj marelo ali pa kaj drugega za senco.

LP, Tina

Živjo,

mislim, da je cestnina 12 kun (če se prav spomnim – prvi maj je že daleč::)).
Mi ne hodimo čez Reko, ampak gremo iz avtoceste na Jelen Dol (nekaj takega) oz. tam, kjer je označeno za otok Krk oz. Cres. Potem pa sledimo oznakam za Crikvenico do Jadranske magistrale (ta cesta je manj ovinkasta kot tista, ki je označena za otoke), nato pa zavijemo desno (saj je vse označeno) proti Rijeki (po magirstarli še kakih 5 km). Odcep za most je jasno označen.
LP, Alenka

Mi smo bili tam lani septembra in smo bili zelo zadovoljni. Imajo dve plaži, primerni za otroke (ena pesek, ena mivka) in je ena v senci dopoldan, druga pa popoldan. Sicer sta plaži bolj majhni in bi v sezoni znala biti kar huda gneča, septembra je pa bilo prav prijetno.
Glede restavracij – mi smo jedli malo tu, malo tam, malo smo kuhali, tako da glede tega nimam nobene pametne ideje, če se prav spomnim so imeli ob morju pri parkirišču eno dobro picerijo – če ti to kaj pomaga…

HI ČE SI DOMA BLIŽJE ODCEPA ZA KOČEVJE KOT ZA POSTOJNO POJDI ČEZ KOČEVJE OZ DELNICE JE BLIŽJE IN PONAVADI MANJ GUŽVE TAKO DA SI ČASOVNO PREJ DOL. GLEDE KRKA SENCE JE MALO ALI NIČ FKK PLAŽE SO VENDAR NE VEM NATANČNO KJE JE ŠILO

Bili za en dan “na izletu” v Šilu (drugače smo bili v enem drugem kraju) lani sredi avgusta, plaža je mivkasta, raj za otroke s kanglicami (naredili potičk za celo vas). Poleg nje še kar nekaj betonirane plaže. Pa tudi senca je bila tu pri mivki. Gužve nobene. Sem bila prav začudena, morda smo imeli pa srečo, kaj vem.
Nedaleč od Šila so opuščene soline, kjer se ljudje mažejo s črnim blatom. Tam pa ni sence in je dobro imeti kak senčnik. Na kopanje tu pozabi, ker se voda spušča v globino tako počasi, da si po 100m še z vodo do kolen. Po drugi strani pa ne rabiš takoj za otrokom teči, ko stopi v vodo.
Lepo se imejte.
z.

Mi smo nekaj let dopustovali na Šilu – z majhnimi otroci. Mivkasta plaža nam je zadoščala. Mi smo šli vedno čez Delnice za ceno avtoceste žal ne vem. V samem Šilu ni kakšne zelo dobre restavracije – tako, da smo mi kuhali doma ali pa se zapeljali do kašne dobre restavracije v drug kraj ( Gospoja!!!!) – zelo prijazni so v turistični agenciji Estee, kjer svetujejo dobre restavracije. Obvezen je bil tudi izletek z ladjico ali gliserčkom do Crikvenice – tam po nakupih na tržnico in sladoled. Lep dopust v Šilu!!!

Mi vedno gremo po avtocesti preko Delnic. Tudi lani smo se peljali tam. Ne spomnim se več, koliko je znesla cestnina.Mislim, da je bilo maksimalno 30 kun. Pravim, približno. Lep dopust.

V Šilu smo bili predlani v avgustu. Na tisti mivkasti plaži je bila katastrofalna gužva, sicer nimam pripomb. Lahko greš na sladoled, na pizzo, čisto ob plaži je ena konoba. Za kaj več moraš pa v Malinsko ipd.

Lp B

New Report

Close