Dopust
Nova zakonodaja določa, da sedaj za otroke do 15 let starosti pripada dopust obema staršema.
Zanima me, kako je z dopustom za otroka s posebnimi potrebami. Pripada ga namreč od 3 – 5 dni. Ali tudi velja za oba starša ? Oba sva zaposlena v istem podjetju, žena ima že ta dopust.
Hvala za pojasnila in odgovore !
Carlos,
dopust za otroka s PP lahko izkoristi samo en starš – torej, če je ta dopust priznan že ženi, ga vi ne morate uveljavljati.
Lep pozdrav, Petra
Carlos,
to ni izrecno nikjer napisano. Takšen odgovor sem dobila na različnih sindikatih.
Imate mogoče prav, da v različnih organizacijah dodatne dneve dopusta različno “tolmačijo”.
Če bom vam uspelo “izvrtati” kaj več – prosim, javite!
Lep pozdrav, Petra
kolektivna pogodba ponavadi določa dopust znotraj organizacije v kateri si zaposlen. Najdi slošno KP za gospodarstvo ali negospodarstvo pa si boš kaj pomagal po moje. Mislim pa da so ženi točno na sklep o dopustu napisali prav tako tudi tebi iz katerih zakonov so to gledali. Dopust pripada obema samo od organizacije je odvisno ali ga prizna obema ker sta v isti org. Medva imama oba dopust jaz malo več kot partner a vseeno privatniki ne priznavajo radi dopusta.