dopolnilno zdravljenje po odstranitvi dojke
Zakaj je potrebno dopolnilno zdravljenje, odvisno od patohistoloških izvidov, kadar je odstranjena cela dojka in je varovalna bezgavka čista, torej, brez metastaz? Ali to pomeni, da je vseeno lahko kakšna metastaza ušla in se lahko razvije rak drugje (kosti,pljuča…), ali da je bolnica zaradi raka na dojki bolj dojemljiva za raka kje drugje, ali zakaj? Po zdravi kmečki logiki bi človek rekel, da je rak odrezan, da ker ni šel ven oz. ni bilo metastaz je zdaj zadeva ad acta. Ne pa, da se zdaj, v bistvu, šele začenja uničevanje organizma s kemoterapijo, hormonskim zdravljenjem, biološkimi zdravili.
Razmišljam narobe?
Jaz sem že po operaciji. V ponedeljek bo konzilij povedal kako in kaj naprej.
Kirurg mi je po prvih izvidih povedal, da je moj ran hormosko neodvisen HER neg. Menda so pobrali iz dojke vse, vzeli so mi varovalno bezgavko in je čista. Po njegovih besedah naj bi imela preventivno kemoterapijo in potem še obsevanja. Ne vem zakaj, če je vse odstranjeno.
Če ima katera kakšne izkušnje bom zelo vesela odgovora.
Seveda jim svetujejo. Ker mikrozasevke ne morejo videti. Sicer pa nikogar ne prisilijo, da karkoli počne. Če gospa meni, da ji bo bolje brez, je nihče v nič ne sili. In zato stavek od gospe zgoraj, ki se zgraža nad tem, kaj delajo, ni na mestu. Nihče ne dela ničesar na silo. Če želiš, sprejmeš, če ne pa je njim tudi v redu.
ne gre za to kaj oni zahtevajo in kaj ne, oni predlagajo to, kar MORAJO predlagati, ne to kaj je dobro za pacienta!
A ti misliš, da je to dobro za pacienta, da mu odstranijo zdrave bezgavke?
Zadnjič je nekdo na tem forumu zapisal, da so mu odstranili 21 ZDRAVIH bezgavk in mu to veselo novico sporočili, namreč da so bile VSE BEZGAVKE ZDRAVE…..mislim, daj no, če je to tebi normalno. Vprašaj se zakaj nam je Bog namenil bezgavke, sigurno ne za to, da bi nam zdrave ven jemali. Bezgavke so zelo pomembne, kar beri vprašanja na tem forumu ženske po odstranitvi bezgavk imajo ene strašne težave….mene zanima, če bi ti kirurgi tudi svoji ženi kar takole za vsak slučaj odstranili bezgavke.
Tudi sama sem pri 64 letih zbolela ra rakom dojke.Bila sem operirana,dojka ohranjena,odstranjena bulica v zdravo tkivo.Sledila je kt,obsevanje in leto dni bioloske injekcije.Rak je bil hormonsko neodvise Her2.Ni mi zal za vse kar sem dala skozi.Avgusta bo dve leti od operacije.Pocutim se super.
Lep pozdrav in korajzno naprej