Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! DOPOLNILNA DEJAVNOST

DOPOLNILNA DEJAVNOST

Brala sem že pogovore na forum “iščem delo”. Tam je že postavljeno podobno vprašanje, pa nihče ne odgovori… Morda ve kdo od vas, ki tako veliko in lepo ustvarjate, da ne morem verjet… Ali ima morda kdo prijavljeno “dopolnilno dejavnost”- zanima me, kje se to uredi oz. prijavi , koliko stane ustanovitev ter kako to potem poteka v praksi, če so kakšne redne mesečne dajatve in podobno. Zelo bom hvaležna za vsak odgovor!!!

Vse vas lepo pozdravljam.

Osebno dopolnilno delo – Davčna Uprava Republike Slovenije
… o DDV v Evropski uniji Vpis v vpisnik samostojnih podjetnikov posameznikov Osebno dopolnilno delo Davki – predpisi in pojasnila Prispevki za socialno varnost Davčni obrazci …
http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl&f=13.html – 29 KB – 12.03.2005 – hitri predogled
Več rezultatov iz: http://www.gov.si

Pobrskaj po iskalniku pod DOPOLNILNO DELO, boš našla vse informacije, ki te zanimajo.

Lep pozdrav!

Najlepša hvala!!! In en lep utvarjalen pozdrav še naprej ti želim.

Sem brezposelna, doma, nisem na zavodu in razmisljam o sp,pa je sp veliko bolj zahteven kot tale dopolnilna dejavnost.
Sedaj pa me zanima kaj pomeni tale dopolnilna dejavnost, prebrala sem vse a nikjer ne zasledim ali imam lahko to in si potem sama placujem delovno dobo in zavarovanje, kot da bi bila nekje redno zaposlena ali bi imela sp..je to mozno, ali je dopolnilna dejavnost mozna le ce si ze nekje zaposlen???

Za dopolnilno dejavnost gre tedaj, ko ste že zaposleni, pa v prostem času opravljate še nekaj kar vam prinaša zaslužek…..
…če si želite plačevati zavarovanja (tako kot da ste zaposleni) je najboljša oblika sp, kjer ste lahko obdavčeni na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov ali pa na podlagi normiranih stroškov…kaj več vam bodo povedali na vašem davčnem uradu…
ni pa nič zakomplicirano…če vaši prihodki ne presegajo 5. milionov letno niste davčni zavezanec (govorim o ddv)…vodite samo knjigo prihodkov in odhodkov – (za potrebe davčne službe), dnevnik (za lastne potrebe), 15 v mesecu morate plačati davke in prispevke…to je v grobem to

Ampak, če prav razumem, si lahko tudi nezaposleni uredi dopolnilno dejavnost. Po mojem mnenju se lahko uredi dopolnilno dejavnost tudi takrat, ko sicer nekaj zaslužiš, ampak to ni dovolj za to, da bi lahko plačeval davke in prispevke…sicer pa ne vem, če je tako. Jaz samo razmišljam na podlagi podatkov, ki sem jih uspela najti. Če imaš s.p., moraš le 15. v mesecu plačat davke in prispevke in morda s svojo dejavnostjo, posebno v začetku, ne zaslužiš dovolj…prosim, javite se tisti, ki o tem veste več. Na podlagi podatkov, ki sem jih našla na zgornjih naslovih, nisem mogla ugotoviti, če imaš kaj fiksnih stroškov vsak mesec (ali morda letno) pri dopolnilni dejavnosti. Iz danih podatkov se da sklepati, da plačaš davek samo od prodaje. Torej, če nič ne prodaš, moraš tudi kaj dat?

Prej sem pozabila napisat: seveda pri dopolnilni dejvnosti nimaš plačanega zavarovanja oz. ne teče ti pokojninska in delovna doba, pri s.p.pa to imaš, zato pa tudi prispevki 15.v mesecu, a ne? Sem prav razumela?

Mislim, da si prav razumela.

Dopolnilno dejavnost lahko registriraš tudi, če si brezposelen in prijavljen na Zavodu za zaposlovanje (preverjeno – moja soseda ima tak status), samo mislim, da ne smeš preseči neke vsote pri zaslužku na letni ravni.

Dajatve plačaš samo od dejanskega prometa!

LP, Dreja

.................................................. http://dreja.moj-album.com/

vsak lahko imam dopolnilno dejavnost!

vendar ce je oseba nezaposlena, si lahko sama placuje le dodatno zavarovanje, kar se tice zaposlitve ali placila delovne dobe, pa v tem primeru ne mores, ostajas se naprej nezaposlen.

zanima me, če smo že pri tem, če morda kdo ve, koliko znašajo davki in prispevki (mesečno) pri s.p., da se bomo znale tiste, ki nas to zanima, pravilno odločiti. LP

Prosim za vec informacij glede dopoln. dela.jaz na obcini nisem dobila nic odg.
kaj ce delas dop.dej. ali moras vseeno placevat davke?
kako izdajat racune?

Minimalni prispevki so približno 53.000,00 (s članarino obrtni zbornici) plus akontacija davka iz dejavnosti, ki pa je določena s strani davčne uprave, ko napoveš dobiček v tekočem letu.

New Report

Close