Najdi forum

Zdravo vsem

Zadnjič sem odkrila, da si moj dragi mož dopisuje z neko žensko. Pozabil je odprto email pošto in sem vse lahko prebrala. Opisuje, da sem slaba in nič vredna………zelo me je pretreslo, ker tega nisem pričakovala od njega, da me tako sovraži. Opisuje tudi, da se je zagledal v drugo itd. Meni se zdi to malo čudno, ker se dokaj dobro razumeva. Kaj bi to pomenilo? Bojim se mu povedati, da sem prebirala njegovo pošto. Kaj naj storim?

lp

Sooči se z njim, kaj pa lahko izgubiš? Mogoče nekoga, ki te ima za ničvredno… ali boš raje tiho in to nosila s sabo? Jaz s takim človekom ne bi mogla bit… Pač pozabil je zapret mail in si ga prebrala, povej mu brez slabe vesti, če jo ima kdo lahko, je to on… nimaš kaj, usojeno je bilo, da prebereš in nekja spremeniš, še danes….

Da ni on slučajno namerno pustil mail odprt, da bi ti to videla in bi se te lažje odkrižal?

Pogovor z njim, definitivno. >Pometeno pod preprogo zacne zelo zaudarjati. Srecno Alenka!

Alenka, živjo!

Slučajno si dobila zelo dobro informacijo – življenje včasih poskrbi za taka naključja.

Na tvojem mestu bi se pošteno zamislila nad svojim zakonom in se o tem pogovorila tudi z možem. Te pošte, ki si jo našla, sploh ne bi omenila (povzročila bi samo prepir in nejevoljo in še bolj preprečila komunikacijo med tabo in možem, ki jo že zdaj zelo primanjkuje).

Veliko pa bi razmislila, ali sem v zakonu zadovoljna, ali mi daje tisto, česar si želim. Podobne stvari bi poskušala izvedeti tudi od moža – ali je zadovoljen on. Zelo verjetno se bo pokazalo, da niti mož niti ti nista več stoprocentno zadovoljna z zakonom, da sta se malo zapustila in pozabila delati na kvaliteti odnosa. Tipična moška reakcija na tako stanje je, da si razumevanje in toplino začnejo iskati kje drugje (dostikrat neuspešno, seveda – katera normalna ženska bi pa prenašala jamranje moškega, ki si še svojega zakona ne zna pošlihtati, z jamranjem o svojem zakonu ne bo osvojil nobene fejst babnice).

Pri izvedbi pogovorov si pomagaj z literaturo – pet jezikov ljubezni je čudovita knjiga, pa Najina Ljubezen od Hendrixa, pa MOja ženskost moja sreča od Košička.

Dobre živce in uspešno pogovarjanje ti želim!

Draga Alenka!

Strinjam se s tistimi, ki vam svetujejo odkrit pogovor z možem. Povejte mu, da je pozabil odprto e-pošto in da ste prebrali, kar je napisal. Naj vas ne bo strah, saj niste namenoma brskali po njegovi pošti, temveč jo je pustil odprto in ste jo prebrali (to je seveda vaša odgovornost, a ni tako velika kot njegova).

On ima v tej zgodbi večji del odgovornosti, če tako piše o vas in to je bistvo problema, ne to, da ste vi prebrali njegovo pošto. Bodite pozorni, če bo mož v pogovoru z obtoževanjem, zakaj ste prebrali pošto, hotel preusmeriti tok pogovora k temu in se skušal izogniti svoji odgovornosti in razlagi, kaj se pravzaprav dogaja v vajinem zakonu. Zato vam predlagam, da se na pogovor z njim pripravite in vnaprej razmislite, kaj in kako mu boste rekli.

Ne pozabite: Zaslužite si njegovo spoštovanje in pojasnilo o tem, kaj se v resnici dogaja! Verjemite, da ste v sebi dovolj močni, da se soočite z njim, le prebuditi morate svojo notranjo moč!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close