Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Donorstvo

Donorstvo

Zanima me, kako gledate na donorstvo? Bi darovale? Bi daroval vas moz?

Ja, jaz bi darovala, ampak šele potem, ko bi že imela otroke.

jaz pa ne bi darovala, ker lahko ima to posledice v prihodnosti.
Zamisli si, da imas ti sina ki se zaljubi in poroci (otroci) s tvojo (ali mozevo) hcerko, se pravi polsestro.

lp
H

jaz pa ne bi darovala, ker lahko ima to posledice v prihodnosti.
Zamisli si, da imas ti sina ki se zaljubi in poroci (otroci) s tvojo (ali mozevo) hcerko, se pravi polsestro.

lp
H

Ne. Mogoče se sliši sebično, vendar Slovenija je premajhna tako ali drugače. Poleg tega tudi ne bi prenesla, da nekje živi otrok, ki je bil nekoč del mene, vendar ga ne poznam in ga ne morem imeti rada.

Jaz tudi načeloma bi, sem o tem že razmišljala.

Ampak zadeva je taka, da ti recimo pri IVF postopku vzamejo jajčeca, jih oplodijo, morebitni “višek” zarodkov pa zamrznejo. Zarodke zamrznejo, ne jajčec (z zarodki pa ni mogoče “razpolagati” tako, da bi jih darovali). In jasno, da se ne bom odločila, naj zamrznejo jajčeca, če ne vem, ali se bo kakšno od ostalih oplodilo ali ne, ali bo kakšnop preživelo tistih neskončnih pet dni v gojišču in končno, ali se bo po ET prijelo in ostalo…

No, pa potem, ko bom že imela svoje otroke? Mislim, da bi se bistveno lažje za to odločila, če bi žensko, ki bo deležna mojih jajčec osebno poznala, če bi šlo npr. za mojo prijateljico, ki bi ji na ta način lahko pomagala. Kar tako se podvreči stimulaciji in potem še punkciji pa ni enostavno. Ampak po zakonu ni mogoče darovati spolnih celic točno določeni osebi.

Kaj pa vem, vprašaj me, ko bom imela (po številu dovolj) svojih otrok!

Hope

Ne bi darovala. Ne bi mogla sprejeti tega, da je nekje biološko moj otrok. Vem, da se to sliši sebično, a vseeno. Sem pa razmišljala o tem, da bi to naredila npr. za sestro, če ne bi mogla imeti otrok. Mislim, da bi bila zanjo celo nadomestna mati, če bi seveda bil otrok sad njenega jajčeca in semena njenega moža in bi to bilo dovoljeno. Kaj menite o tem?

Strinjam se s Špelo, ker imam dve sestri s katerimi smo si blizu. Torej najbližji osebi bi dala.
Z darovanjem kar tako pa ne vem, mogoče če bi imela svoje in, če bi poznala osebo, ki bi ji darovala. Nenazadnje bi tudi jaz rada poznala osebo, če bi bila situacija obrnjena. Ali pa ne?

Ne vem odgovora na to vprašanje je preveč posebno in polno čustev, ki se jih v dani situaciji ne da nadzirati, kako bi se takrat počutila.

LP Ema

Pri meni pa je ravno obratno. Jaz sem bila za darovanje dokler nisem dobila svojega otroka. Zdaj pa nikakor ne bi mogla živeti z mislijo, da je nekje raste moj otrok, ki ga sama ne poznam.

New Report

Close