Donat
Dobro jutro,
Ali lahko 2,5m zaradi zaprtja spije donat in koliko, če lahko? Je polno dojen, oz. ali bi kaj pomagalo, če ga jaz pijem, da bi lažje kakal? Ni kakal že več kot deset dni. Cel dan ga zvija in ga mučijo vetrovi . Pa se mi zdi, da vetrovi niso dovolj ali pač? Pil je tudi že sladkane kamilice, pa nič. Tudi s toplomerom in glicerinskim milom smo poskusili pa nič. Mogoče še glicerinske svečke?
Prosim Vas, svetujte mi.
Hvala in lepo jutro
Pozdravljena!
Rajši Donat svetujem Vam. Postanega brez mehurčkov. Pomenbna je njegova sestava, mehurčki so le za okus in vetrove.
Z masažo, ki izgleda tako, da roko ploskoma položite na otrokov trebušček in krožite z njo v smeri urinega kazalca, lahko pomagate peristaltiki(premikanju črevesja), da je bolj učinkovita. Vratar v ritici je narejen za dražljaj od znotraj. Čimmanj dražljajev od zunaj, torej.
Na izbiro je še glicerinska svečka in mini klizma. A pri dojenem otroku bi to izvajala po posvetu s pediatrom.
Srečno!
Hvala,
to pomeni, ker bom jaz pila donat, bo preko mleka prišlo tudi k njemu. Koliko donata pa lahko na dan?
Še enkrat Hvala
Pozdravljena!
Če Vam je okus brez mehurčkov všeč, bi ga pili kar za žejo-do 2 litra na dan. Sem se pa poglobila v literaturo in nikjer nisem zasledila izrecne prepovedi. Tako, da načeloma nebi smelo biti nič narobe, če bi dali direktno otroku. Kot že rečeno, brez mehurčkov. To dosežemo, da tekočino pogrejemo, vendar ne zavremo. Primerno toplo ponudimo po žlički, ne več kot 50 ml.
Direktne izkušnje, kako reagirajo otroci, nimam. Prosim, napišite mi, kakšna bo reakcija.
Srečno!
Še enkrat pozdravljeni,
včeraj po Vašem nasvetu sem mu takoj dala donat po žlički (flaške ne mara). Približno 5 čajnih žličk je popil. Danes, vsakič ko se zbudi, mu vedno dam čajno žličko donata, danes jih je popil že tri. Pa še nič. Jaz sem že popila 1l donata pa še nič.
Kdaj pa naj bi donat začel ”delovati” in ali sploh preko mojega mleka?
Ali so mogoče za 2.5m starega otroka dovolj vetrovi in ali je dovolj, da je enkrat do dvakrat na dan ”poprden” – plenička je malo umazana in tudi ritka, ko jo obrišem?
Še enkrat HVALA
Pozdravljena!
Predlagam, da mu daste enkrat in takrat več.In sigurno brez mehurčkov. Najbolje zjutraj. Spodbujam Vas, da se poskusite v masaži trebuščka.
Ko pa Vi pijete čez cel dan, vplivate na zaloge mineralov v svojem telesu. Kalcij, fosfor, magnezij, natrij, kalij so zagotovljeni, če jih je dovolj v Vašem telesu. S pitjem preprečujete, da bi praznenje zalog Vam škodovalo.
Srečno!
Dober večer,
dober dan po zaužitju donata se je pokakal. In to za vse dni nazaj, ko ni. Negativne reakcije pri otroku nisem opazila, razen okusa, po njegovem obrazu sodeč, je blazno grenak.
Najlepša hvala za vso pomoč
Lahko noč
Pozdravljena!
Me veseli za vaju oba. Pomoč je delovala, svetujem pa na tem mestu, da ne ponavljate večkrat kot 2x tedensko. Ko pa bosta pričela uvajati mešano prehrano, bi za nekaj časa opustila, da se lahko izrazi delovanje te hrane na presnovo. Lahko se zgodi, da se bo spremenila pod vplivom drugih živil poleg Vašega mleka.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.