donat, ego in dojenje
Spoštovana Karmen!
Morda mi lahko odgovorite ali vsaj poveste svoje mnenje o uživanju “odvajalne hrane” doječe mamice.
Sem v 8 mesecu svoje druge nosečnosti. Zaradi velikih težav s prebavo (kjub sadju, zelenjavi in velikim količinam popite vode) sem se pred leti navadila na pitje Donata in uživanje “lactobacilusnih” jogurtov. Od takrat s prebavo nimam več težav. Vendar to pomeni da zjutraj vedno spijem do 1I2 l Donata, čez dan pa še kakšen tekoči jogurt Ego ali kaj podobnega.
Ker sem en mesec po rojstvu prvega otroka odšla na operacijo, sem ga dojila samo nekaj dni, poleg tega pa smo mu dodajali še Aptamil. Zaradi hudih bolečin sem pred operacijo in po njej kar nekaj časa jemala Tramal in podobne protibolečinske tablete, zato so mi dojenje odsvetovali. Kjub Aptamilu je bil otročiček ves čas zdrav in živahen in nismo imeli kakšnih posebnih težav.
Upam da ne bom imela sedaj kakšnih posebnih komplikacij sama s seboj, zato se bom potrudila, da bi vsaj tega drugega dojila.
Zanima pa me, ali bo Donat, Ego,… na dojenčka prav tako vplival odvajalno? Predvidevam, da Donat in probiotični jogurti za samo mleko niso škodljivi, kaj pa to pomeni za dojenčka, si pa ne predstavljam….
Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav!
N.
Draga N.,
Donat in Ego na dojenje nimata vpliva. Plini (CO2) in bakterije iz jogurta v materino mleko ne prehajajo. Če otrok ne bo preobčutljiv na sestavine v vaši prehrani, je vaša skrb torej odveč.
Vesela sem, da imate močno željo za dojenje svojega drugega otročička in držim pesti, da vama bo uspelo! Če pa se bodo pojavile težave, pa se le obrnite na katero do svetovalk za dojenje ali na ta forum, z veseljem vam bomo pomagale.