Najdi forum

donat da ali ne???

Pozdravljene,

Trenutno se pripravljam na srečen dogodek in imam še nekaj vprašanj:

1. Sem zelo nagnjena k pridobivanju kg, med nosečnostjo sem jih pridobila 16 kljub temu da sem pazila na prehrano. Kako naj se lotim prehrane med dojenjem, kaj da in kaj ne, s tem, da bom imela kvalitetno mleko in hkrati ne bom pridobivala kg? Veliko žensk sem namreč slišala, da so jim šli kg po porodu le še gor, ker so jedle z namenom, da ne izgubijo mleka.

2. Imam zelo slabo prebavo. Med nosečnostjo si pomagam tako, da vsak dan spijem 0,5 l donata. Ali je donat dovoljen tudi med dojenjem.

Mojca

Jej zdravo, normalno raznoliko hrano, malo sladkarij in malo maščob, nikakor ti ni treba jesti za dva. Naj te potolažim, da so se meni (in večini mojih prijateljic, ki so dojile) kile po porodu kar topile, pri 3 mesecih sem bila že na isti kilaži kot pred nosečnostjo, potem pa sem morala zelo “paziti”, da mi niso še naprej padale. Jedla sem pa vse po vrsti, tudi sladkarijam se nisem izogibala.
Skratka, moj nasvet je – jej normalno (nikakor ne dietno!) hrano in čimveč hodi na sprehode.

ce bos zelela shujsati, bos pac pazila, da ne jes za dva, ampak cisto obicajno, cimvec zelenjave, sadja…in cimvec sprehodov, ter velikooo tekočine, najraje vode…pa čimmanj sladkarij (tudi po čokoladi rado črviči otočke…)…
lahko tudi ločuješ hrano, npr. za kosilo krompir in solato, za večerjo meso in zelenjavo (vmes mora biti vsaj tri ure razmaka), ta dieta je trenutno najbolj popularna in pomaga…

New Report

Close