Donat
Spoštovani!
Imam neke hormonsko ginekološke težave, ki jim uradna medicina očitno ni kos, zato sem se odločila za čiščenje telesa. Vem, da se pri čiščenju oz. detoksikaciji priporoča klistiranje, ki se ga iz več razlogov nisem pripravljena lotiti in se ga ne bom. Zanima pa me, če ga lahko v neki meri nadomesti čiščenje črevesja z Donatom. V treh do štirih urah spiješ 4-6 litrov omenjene tekočine, dokler ne priteče skoraj čista “voda” iz zadnjika. Tako, kot to počno v nekaterih bolnišnicah pred operativnimi posegi, le brez odvajala.
Hvala in lep pozdrav!
Veliko žensk ima “fobijo” pred klistirjem, ponavadi je vzrok slaba izkušnja pred porodom. Vendar je klistir zdrava metoda za razstrupljanje, ki nima konkurence. Zakaj? Zato, ker s klistijem “čistimo” zadnjih 30 cm črevesja, kjer je največ strupov. Vaša ideja z Donatom pa je za telo zelo nasilna. Z Donatom boste “očistili” tudi neprebavljeno hrano, ne boste pa očistili črevesne sluznice zadnjega dela črevesja, kjer je največ strupov. Zaradi neškodljivosti lahko s klistiranjem naredimo 14-dnevno kuro, kjer se klistiramo vsak dan, tudi s kavo, kamilicami, bazičnim praškom (namesto vode).
Na Donat pozabite, začnite s klistiranjem.
LP
Ojla!
Imam dobre zkušnje s klistiranjem, čeprav sem bila na začetku precej nezaupljiva in se mi je klistiranje zdelo silno težek in umazan opravek.
Predvsem sem morala premagati predsodke, ki so mi jih vcepili bogvekdaj v mladosti – ritka oziroma črevo je nekaj umazanega, česar se ne dotikamo in najrajši čisto pozabimo nanje. Zdaj sem sprejela tudi ta del svojega telesa in navezala z njim enak odnos kot ga imam npr s svojimi rokami.
Ko klistiranje postane rutina, ga opraviš mimogrede kot greš npr. na veliko potrebo ali kot umiješ zobe. Pomembno je upoštevati navodila – ležeč položaj in masiranje trebuha, ko voda priteka v črevo.
Pa še nekaj: ko je črevo očiščeno, je tako prima občutek, kot da bi se oddahnilo, da se je rešilo strupov, nekaj podobnega kot čutimo po dobrem orgazmu.
lp
Pozdravljeni!
Omenili ste 14-dnevno kuro s klistiranjem. Meni so priporočili tri tedne vsakodnevnega klistiranja ob isti uri, ker imam težave s praznenjem črevesja (sem bolj zaprta, kar sicer poskušam popraviti s prehrano, vendar dokaj neuspešno). V tem času naj bi se črevo navadilo rednega praznenja ob isti uri…
Zdaj se klistiram že dober mesec, vendar še ni takega učinka. Delno ja, v črevesju se tudi brez klistiranja nekaj dogaja, vendar ni nujno, da grem na stranišče, če pa že, se črevo ne izprazni dobro – kot da bi opravila le na pol.
Zanima me, če je klistiranje daljši čas lahko škodljivo?
LP
Sami ste že opazili, da takšna navodila niso bila učinkovita. Zakaj? Ker niso ugotovili vzroka, zakaj ne greste na veliko potrebo. kako pa se naj boprite proti “sovražniku”, če ga ne poznate? Poskusite s probiotičnimi mikroorganizmi (v tekoči obliki), pijte veliko vode, prehrano ste verjetno že spremenili. Drugih idej nimam, saj ste napisali premalo podatkov o simptomih.
LP
Medenka, najlepša hvala za vzpodbudne besede in opis vaših izkušenj.
LP
Pozdravljeni vsi!
Trdno verjamem v koristnost občasnega, 14-dnevnega terapevtskega klistiranja. Se pa zanj kljub vsem argumentom ne bom odločila. Raje bom izbrala daljšo pot razstrupljanja. Iz prehrane sem izločila še kruh, med in vse, čemur je dodan sladkor. Mesa, rib in jajc pa tako že leta ne uživam. Omejila sem tudi vnos mlečnih predelanih izdelkov. Uživam zeleno magmo, poseben čaj za razstrupljanje, uvedla bom še sok aloe vere in upala na najboljše.
Hvala vsem za Vaše izkušnje in mnenja.
Srečno!