Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Dominikanska republika

Dominikanska republika

Pozdravljeni!

V mesecu juliju nameravava s fantom oditi v Dominikansko republiko ali pa na Maldive ( 14 dni do tri tedene). Destinacija je odvisna od razmer v Ameriki. Zanima me, če so za ti dve države predvidena kakšna posebna cepljenja ali kakšna posebna previdnost glede pitne vode, hrane in podobno. Vsak nasvet je dobrodošel.

Hvala in lep pozdrav!
TaNiTa

Za potovanje v Dominikansko republiko vam priporočamo cepljenje proti hepatitisu A (ni pa obvezno). Cepljenje je potrebno opraviti vsaj 14 dni pred odhodom. Večina Srednje, Južne Amerike in Karibskih otokov je s hepatitisom A zelo okuženo področje. Previdnost je potrebna tudi pri pitni vodi in surovih, neolupljenih živilih. Najbolje je piti ustekleničeno vodo, paziti je potrebno tudi, da vam v pijačo ne mešajo ledu, saj je lahko pripravljen iz oporečne vode. Hrano je potrebno dobro prekuhati.
V deželi obstaja tveganje za okužbo z malarijo preko celotnega leta, zlasti v kmetijskih področjih v zahodnih provincah: Castanuelas, Hondo Valle in Pepillo Salcedo. V teh področjih se priporoča zaščita z antimalarikom: klorokinom. Antimalarik je potrebno pričeti jemati 1 teden pred potovanjem, v času popotovanja in še 4 tedne po vrnitvi. Antimalarij jemljemo 1 krat tedensko, vedno isti dan v tednu.

Na Maldivih posebnih omejitev ni. Pazljivost (lupljenje, dobro prekuhanje in prepečenje) pri hrani je smiselna, saj hrana nikoli ni sterilna, mikrobne vrste v južnih krajih pa se nekoliko razlikujejo od naših.
Pozdrav!
Nina

V dominikano hodim stalno… Nikoli se nisem cepil pa tudi nič staknil. Seveda vodo in vse ostalo samo stekleničeno.. Če nočeš biti samo v kompleksu oz. hočeš malo začutiti pravo dominikano pojdita v Sosuo, Cabarete… To letiš na Puerto Plato Če bosta šla mi pišita in povedal vama bom več LP moj mail, [email protected]

New Report

Close