Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Seksologija – želiva si spolnosti dominantnost? pri spolnosti

dominantnost? pri spolnosti

Zdravo,

Mene pa zanima glede spolnosti naslednje: Stara sem 27 let, imam stalnega partnerja dobra 3 leta. Zdaj pa ne vem, kako bi opredelila to težavo, če je to spoh težava oz problem ali povsem nekaj normalnega.

Imava spolne odnose 2x tedensko, včasih tudi manj, ker nama ni do seksa, saj rabiva več časa, ki pa si ga v tem hitrem tempu ne moreva vzeti zase, saj sva zvečer že preutrujena, da bi poljubljanje in objeme nadaljevala v spolnost. Sama se tudi težje vzburim, zato gre precej časa za predigro, nekako ne čutim želje po seksu, nisem vlažna, bolečina ob penetraciji, težje in pa braz lastne pomoči potem ne dosežem orgazma, kar pripisujem stresu, obveznostim na faksu…
Orgazem sem v odnosu prvič doživela šele eno leto nazaj, se mi zdi, da sem se ga morala naučiti, medtem ko med samozadovoljevanjem z orgazmom nisem imela težal.

Glede vzburjenosti pa je precej drugače, če sem jaz tista, ki si želi odnos, da sem jaz tista, ki dam pobudo… takrat je pa drugače, libido, vlažnost – zdi se mi da potem vse štima, vsaj povečini. Še najbolj pa me je šokiralo to, da sem prvič doživela oragazem s partnerjem med odnosom, ko je bil bolan, in je bil med seksom čisto pri miru, skoraj bi lahko tako rekla, da sem popolnoma sama vodila odnos, ki je bil izrazito nežen, miren.

Kot drugo, pa najbolj uživam v tem, da partnerja vzburjam jaz od zadaj, da je on meni v naročju in ga božam, ljubkujem se igram z njegovo ritko in penisom, telesom. Že samo če se dotikam njegove zadnjice ali pa ga zadovoljujem analno, takrat pa se mi meša od vzburjenosti in zaporednih orgazmov….

Vem, da je to pismo kot pismo najstnice, ki odkriva šele spolnost, ampak jaz sem dokaj obremenjena s tem, ker se počutim sama sebi zelo nepoznana. Bolj me vzburja, da jaz penetriram s prstom v partnerja, kot on vame. nimam tega razčiščeno.

To je zame problem, ki morda celo ni. Vsaj za mojega partnerja ne, zame pa je nek slab občutek, ker ni po merilih, ker si seks med moškim in žensko predstavljam v drugačni poziciji. Sedaj pa se jaz obnašam kot moški? ne vem, nisem glih razčistila še teh pojmov in sama sebe sprašujem, bremzam z občutki krivde…. Lahko prosim za kakšen nasvet?
Hvala!

Spoštovani!

Všeč mi je, kako ste opisali, kaj vas vzburja. To razumem kot raziskovanje delovanja svojega telesa v odnosu z drugim telesom.
Ima smisel vedeti, kaj nas vzburja, ker to očitno vodi k doživljanju ugodja in orgazma. In to je edina pot.
Ali vam tukaj lahko kdo postavlja norme?
Gre za igro dveh teles, dveh ljudi, ki iščeta ugodje v poglabljanju medsebojnega odnosa, v delitvi intimnosti.
Ali so lahko tukaj še kakšna druga merila kot merila vaju, ki v tem sodelujeta in to skupaj ustvarjata?
Načelo je preprosto: kar pripomore k večji kakovosti je OK, če je OK za oba. Drugih v to niti ne vključujeta, niti jim ne moreta dovoliti, da bi se vključevali. (Tudi z morebitnimi komentarji tukaj na forumu).

Lep pozdrav,

New Report

Close