domači prašič?
ups, nisem vedela, da se tako imenujejo. Hvala, vse sem pregledala. Glava cela.
Kaj pa si ti po poklicu, hobiju? Kamorkoli pogledam med živalske forume, tam ti odgovarjaš. To pa je ljubezen. Čestitam za vso to obveščenost. Priznam, da sem sama le na zelo ozkih poljih tako obveščena – in to niso živali (včasih še moj lastni žep ne).
p n
Nina, živjo! Po izobrazbi sem vzgojiteljica predšolskih otrok, vendar ne delam v svojem poklicu. Hobijev imam mali milijon. Rada imam naravo z vsem, kar paše zraven. Kar se tiče denarnice, sem na žalost zelo dobro obveščena o stanju 😉 nisem pa poučena, kako negativo spremeniš v pozitivo (matematika je moja šibka točka)… Sicer se spomnim, da naj bi dva minusa dala plus, vendar to nekako ne deluje ;-)))))
Lp, Yo
Si pa stalno gor na netu?
da dva minusa dasta plus, je prav le pri mati v Sloveniji, v slovnici pa ne, torej se meni ne zdi tako pomembno pravilo. V angleščini, če uporabiš dve negativni besedi, je to spet plus. A ni tko? A sem se zmotla?
Vzgoja praviš? Ha, moja mat uči na tem faksu. sam ne verjamem, da je tebe že mela. Par let je tam. Jaz sem pa likovna učiteljica, pa ne delam v mojem poklicu. Sva si kvit?
pn
Hišni prašiček
Pozdravljeni,
prebrala sem na vaši strani o hišnih prašičkih, ampak ne najdem naslova, kje in kdo jih vzreja oz. prodaja. Zamimajo me mere, navade, karakter, rada bi videla kakšno slikco.
Mi je jasno, da je to odgovornost, saj imam že 2 psa, pa mačke, pa ptiče, pa ribe……………..
Mi mogoče lahko vi pomagate z kakšnim naslovom?
Hvala
Lučka
Nekaj o vietnamskih pujsih lahko najdeš tule: potem pa najdeš Vietnamese Potbelly in tu je.
Drugače pa so po obnašanju taki kot domači prašiči. Izredno inteligentni, družabni in ne boš verjela zelo čisti (kar se tiče lulanja in kakanja). Podobno kot psi. Kako je pa z ubogljivostjo ti pa ne znam povedat.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
lučka, preko Salomona boš dobila kvečjemu mladiča krško-poljske svinje, za katerega ti bo preprodajalec sveto zatrjeval, da je vietnamski prašiček. Vzrediteljev vietnamskih prašičkov namreč ni. Kaj boš čez kakšno leto z 200kg (ali več) svinjo, je vredno premisliti.
Aja, ne bi bilo odveč, da si na netu prebereš čimveč, tudi o tem, kakšne težave imajo z vietnamskimi prašički po državah, kjer so postali modna muha. Jp, celo posebna zavetišča so morali odpreti zanje.
Eno je želja, drugo pa je, če res imaš pogoje – pa ne tistih minimalnih, ampak optimalne!
Lp, Yo
hvala, Yo, ampak sem zasumila, da bo zrastel v velikega prašiča, pa nisem niti težila, da bi šla pogledat.
Vseeno, placa imam dovolj, sem na vasi, časa tud, veselja tud, imam 2 psa, pa maške, ribe, ptiče……………..
ampak, se mi en res majhen prašiček bi se mi pa res prilegel….. 🙂
No, kakorkoli kadarkoli kdo izve kaj novega, bom vesela informacij
lp
lučka
lučka, te moram razočarati 🙁
Tudi PRAVI vietnamski prašiček ne ostane prav majhen, ravno zaradi tega imajo po svetu z njimi velike probleme. Vsak bi lahko imel 10-20kg prašiča, vendar ta raste, raste in raste…
Če si ga res želiš, ti priporočam, da poiščeš na netu strani od društev kot so RSPCA in ASPCA – oni so tisti, ki imajo kar veliko problemov s temi pujsi. Mislim, da ti bodo znali povedati za vse pluse in minuse, mogoče preko njih dobiš kakšnega prašička, ki je ostal brez doma (če želiš vietnemca ga boš tako ali tako morala uvozit)?
Sicer pa, če pogoje imaš, lahko vzameš “navadnega” pujsa – zakaj pa ne? Vsi prašiči so inteligentni, učljivi itd. Mislim, da bi imela ravno tako veliko veselja z njim…
Lp, Yo