Domače težave
Upam, da sem se obrnila na pravi naslov. Mama in oče ste že nekaj let v sporu – sta poročena, živita pod isto streho…in sedaj je tukaj nastal problem, z mamo sta pred leti najela kredit, ki ga nato oče ni plačeval in mami so trgali celo plačo. Sedaj pa je nastal spet durg problem, oče me je vzel 2 krat za poroka dveh kreditov torej, 1.700.000 in 1.300.000 in pred kratkim je dobil obvestilo iz banke, da ni poravnal obroka. Zgleda, da je prišel spet tako daleč da ni mogoče plačevati. Sama sem 4 leto redno zaposlena, stara 24 let, od očeta nisem imela nikoli ničesar, za vse sem mogla poskrbeti sama, sedaj pa me je še namočil v takešen kredit. Kaj mi je za storiti, z mamo ne veva kam naj se obrneva, ker tudi svoj posel opušča in bojiva se, da bo pričel vse skupaj prodajati (ima brunarico s prodajo hitre hrane) na koncu pa še mi bodo krediti ostali. Na hipoteko ni ničesar, imamo hišo. Kam naj se z mamo obrneve, kje naj poiščema pomoč? Sem v letih ko bi morala pričeti ustvarjati, sem že sedaj po tem takem v bankrotu. Še med šolo sem garala, da sem si prislužila za šolanje in nato izpit in avto. Sedaj bom pa garala za očetove dolgove, od katerih nisem imela ničesar. Naj omenim, da oče pije, sedaj še bolj, ampak njemu ni mar za popolnoma ničesar. Prosim pomagajte mi…..
Hvala
Ko nekdo vzame posojilo, banka zahteva garanta. Lahko vzameš poroka ali pa zavarovalnico. V vašem primeru ste šli vi očetu za poroka. To je za vas obveza, ki vas sedaj bremeni. Vam je pred leti podjetje potrdilo da ste kreditno sposobni, vi pa ste se podpisali, da boste v primeru očetovega nevračanja posojila, to storili vi.
Pišete, da nimate ničesar na hipoteko. To je za vas v redu. Če bi imeli kredit do višine hipoteke in ga ne bi mogli vrniti, bi ga banka prodala na javni dražbi in vi bi ostali na cesti.
Kredit boste morali vrniti. Če ga ne bo vaš oče boste morali to namesto njega storiti vi. Mogoče bi bilo dobro, da se greste pogovarjat z banko za za vas čim ugodnejšo obliko vračala ( s tem mislim višino obrokov, dolžino).
Sicer bi bilo pa za vas primerno, da se z očetom sporazumeta oz dogovorita, da vam v zameno za dolg, ki ga boste odplačali namesto njega podari z darilno pogodbo brunarico za prodajo hitre hrane. Darilna pogodbe je v prvi liniji oproščena davka. Vi pa tudi ne bi denarja vrgli čez okno.
Forum je zaprt za komentiranje.