Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! domače čestitke za novo leto

domače čestitke za novo leto

Novo leto je še daleč, pa vendar, imate kakšno dobro idejo za doma izdelane čestitke za novo leto?

V kakšni smeri dobro idejo? Variant je ooogrooomnooo! :)))

Jaz jih vsako leto naredim kakšnih 200, so pa vštete tudi službene.

– Hitre variante so, da jih porišeš s konturnimi barvami, lepili ipd.
– Na lepenko (različne barve) lahko lepiš razne začimbe – tale je idealna za
delo z otroci! Saj je vse posvinjano, a izdelek je prav poseben, veselje pa
še večje.
– Lahko vse to lepiš na valovito lepenko. Uporabiš lahko tudi “moss
gummi” , izrežeš oblike, jih nalepiš in dodelaš s konturnimi barvami
– lahko uporabiš kombinacvijo napihljivih barv in raznega materiala
– lahko posušiš pomarančine kolute in jih lepiš gor, seveda dodelaš lahko s – kakšnimi naravnimi materiali (rafija, juta, ….)
– Lahko se poigraš in delaš s paspartujem (lahko kupiš že narejene, a jaz
jih delam sama, ker pride predrago drugače)
– Na lepenko delaš s servietno tehniko – klahko pustiš samo sliko iz prtička, jaz jo pa navdno “osvežim” z “gliter glu” lepilom …

…. uf, dost maš. Ne morem več! :)))) Saj se bom še kaj spomnila. Pa težko je to napisat!

Se pa tudi jaz priporočam še za kaj!

Mi smolani naredili različne okraske za novoletno smrečico. Vsem prijateljem smo jih poslali po pošti namesto čestitke in s pripisom, “Naj vam novoletni okrasek na vaši smrečici polepša praznike in vas spominja na naše iskreno voščilo. Veliko sreče v letu, ki prihaja.”

Eno leto prej smo izdelovali magnetke (z novoletnimi motivi iz penaste gume) za na hladilnik.

LP Dreja

.................................................. http://dreja.moj-album.com/

Novoletne vizitke vsako leto izdelujem sama,približno sto jih izdelam
in sicer:
Posušeno slamo prerežeš polikaš in polepiš vizitko izrezano v obliki zvončka.
Z barvicami fun&fancy rišeš novoletne motive na prozorno tršo folijo,ki si jo predhodno razrezala v velikosti vizitk.Vizitke so takorekoč prozorne in zelo zanimive.
Lahko na blago izvezeš manjše novoletne motive in jih nalepiš na vizitko.
Na rdečo,modro ali zeleno vizitko zelo lepo pristaja manjši kvačkan krogec-lahko tudi v obliki snežinke.
Raznobarvno ptičje perje,ki se ga zelo poceni dobi v Antusu,prilepiš na vizitko in samo narahlo posrebriš,
Barvast papir z zlatim flomastrom popišeš z različnim tekstom,to potem brez nadzora nad tekstom razrežeš v voščilnice.
Iz Fimo mase oblikuješ tanjše in manjše zvezdice,ki jih potem lepiš ma voščilnice.Se pa dobijo tudi zelo tanki in majhni leseni novoletni okraski na katere vžigaš imena,letnice ali želje……
Tudi tanek furnir,ki ga nalepiš na voščilnico in na njem izžgeš novoletni motiv je zelo simpatičen……….

…idej je veliko še na zalogi,upam,da si boš s tem kaj pomagala.Veliko užitkov ob izdelavi voščilnic ti želim.
čao Tanča

-iz papirja izreži raznovrstne snežinke.
-snežinko položi na čestitko (narediš jo iz šeleshamerja, po možnosti barvastega) in posprejaj s srebrnim ali zlatim sprejem.
-snežinko odstrani, na podlagi se pozna neposprejan odtis snežinke

hitro, enostavno, učinkovito

Hvala za vse vaše ideje, nekaj bom že naredila. Rada bi, da bi sodeloval tudi naš malček, pa mu bom malo prste v barvo namočila in saj veste, kaj sledi…

Ua, nekaj novih idej! Super!

Tista z okraski za jelko mi je dobra! Za darilo smo jih že dajali, a kot čestitko pa še ne.

Očitno enako uživate v tem kot pri nas!

Veliko užitka!

LP Kate

Mene samo nekaj zanima… a na pošti nič ne bentijo, če je v navadni kuverti 0,5 cm debel okrasek, ki se sprehaja v notranjosti kuverte levo in desno? Ker bi bila velika katastrofa, da bi člvoek poslal 50 okraskov na 50 naslovov, pošta pa bi jih ruknila stran. :((

Kako je potem s pošiljanjem?

Mi smo lani iz barvastega kartona zrezali čestitke, nanj kar z navadnim lepilom za papir narisali novoletne motive (npr. smrekco, snežinko, sneženega moža, dedka mraza, darilo,..) in jih potem posuli z zelo drobno mivko. Mivka se prilepi na lepilo, preostanek odstraniš. Prav luštne so bile.
Obilo ustvarjanja,
T.

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Ker imam tako gužvo malo “manjkam”…

Saj poštnino plačaš po teži. Če imaš debelejšo kuverto ti tako stehtajo koliko je teža, pa daš recimo dve znamki namesto ene.

Ja dobre ideje uno z movko sem tut jest nardila.
FSM
Ajda

Poleg tega jih lahko vtakneš v najmanjšo oblazinjeno kuverto. Meni je tudi ideja všeč, za poslovne partnerje bi to lahko naredila. Če mi le znese.

Bye, Kitty

---------------------------------------- Prevajanje ni poklic, to je stanje duha. http://17slon.moj-album.com http://slovoni.blogspot.com

Na čestitko (jaz jih delam iz barvnega šeleshamerja) se lahko obriše motiv snežnike, sneženega moža, božička, zvončka ali podoben motiv (ideje lahko najdete na internetu če v google vpišete “coloring pages”), ter se ga pobarva s tempera barvami. Zelo lepo. 😉

http://poki.moj-album.com/

Kaj pa je z magnetki v pismu? Kako preprečite, da se po dve pismi ne ‘držita’ skupaj? Tudi meni je izjemno všeč ideja magnetka ali obeska…

Moje čestitke:
http://basti.moj-album.com/album/10101567/

mene pa zanima ali lahko na voščilnico prilepim CD-je.

ali lahko na voščilnico nalepim CD-je.

ali lahko na voščilnico prilepim CD-je.

New Report

Close