Pred malo več kot dvema letoma sem shujšala za 15kg. Takole sedaj pri višini 186 cm tehtam 78 kg. A še vedno mi je ostala odvečna maščoba na trebuhu, bokih in stegnih. Ker bi sedaj želela shujšati na 72 kg, me zanima, kakšne domače vaje, kjer bi pokurila čimveč energije, naj poleg diete še opravljam, ker je problem v tem, da imam že po naravi močno razvite stegenjske mišice in zato ne bi rada pridobila na mišični masi na tem predelu?
Lp
Nikica18,
Največ kalorij porabljaš s tistimi vajami, ki vključujejo največje mišične skupine oz. celo več mišičnih skupin hkrati. Kljub temu da imaš močnejše noge lahko izvajaš vaje za noge, vendar daj povdareek na količini. Torej obremenitev ostane manjša, zato da lahko izvedeš čim večje število ponovitev. Drugače se izogibaj hoje v hrib, boljši zate je tek po rahlem klancu navzdol, po čim mehkejši podlagi. Tudi kolesarjenje v hrib ni idealno… raje kolesarjenje po ravnini.
Vseeno velja tudi zate enako kot za ostale, kljub temu da imaš močnejša stegna se ti treningu za noge in zadnjico ni treba izogibati.
Pri prehrani pa imaš zagotovo še tudi kar nekaj rezerve, zato preišči starejše odgovore o prehrani in preberi čim več člankov na to temo.. kjer jih pač najdeš, veliko jih je tudi na moji spletni strani.
Lp,
Goran