Najdi forum

Ali mi lahko kdo pove, kako je zadovoljen s storitvami v domu Lenart, ker mislimo tja premestiti teto, ki je že zelo slabo pokretna in zelo odvisna od tuje pomoči (pri oblačenju, sedenju, komaj vstane ob podpori, je na vozičku). Zahvaljujem se za vsakršno informacijo.

Ali mi lahko kdo pove, kako je zadovoljen s storitvami v domu Lenart, ker mislimo tja premestiti teto, ki je že zelo slabo pokretna in zelo odvisna od tuje pomoči (pri oblačenju, sedenju, komaj vstane ob podpori, je na vozičku). Zahvaljujem se za vsakršno informacijo.

Lp,
Predstavijo tako lepo, da bi kar sam šel tja živet,….prvi dan pri sprejemu, se vsi smejijo in tekajo z nekimi vprašalniki in zahtevajo podpise,…potem pa,…hrana slaba, če ne hodiš jest v jedilnico dobiš mrzlo, mimogrede te tudi katera strežnica nadere,….zelo mlad kolektiv, ki mu še manjka občutka za starega človeka po moje,….

Tudi jaz se oglašam s prošnjo glede doma za starostnike.Moja mama je v domu TRnovem….katastrofa.
Je dementna in dializni bolnik. Negovalci ki jih je premalo so obremenjeni z delom tristo na uro. Menjajo se po nadstropjih od težavnosti varovancev, da ni eden preveč obremenjen od drugega,tako da ima varovanec v tednu kar vsak dan drugega negovalca. Veste kako je za starejše ljudi,ki pridejo v dom pa takoj se navadit najpej na žensko potem na moškega,potem spet …….Varovanci bi se na hitro preveč navadili na enega negovalca. S tem kroženjem potem nikoli ne veš kdo kaj ve, kako so seznanjeni z varovancem kaksne potrebe ima,ali je dovolj oskrbovan. Ko prideš na obisk so ti sicer vsi pripravljeni pomagat ampak čutiš da jim je pri vsem delu to še dodatno delo. V tem njihovem delu se nima nihče časa z njimi pogovorjat,razen takrat ko jih previjajo.Sicer imajo prostvoljce, ki jih obiskujejo,dom pa kljub temu , da se trudijo z raznimi aktivnostmi nima duše in to se čuti. Hrana je sicer kdaj pa kdaj kar okusna, potem pa dobijo za večerjo pogret burek…….kako ga pojest,če imaš slabe zobe. Mi veliko hodimo k mami,ji urejamo nohte, frizuro, peremo oblaačila(ker je njihovo pranje vse na preveč vroče in vse razvlečeno)oče preverja če je mama v modricah od kje……mnogo stvari ki bolijo. Direktor je sicer prijazen,socialna tudi.toda očitno jim nekaj ne gre.Nisem zadovoljna najbrž trpi mama pa tudi mi. ZATO VAS PROSIM KDO VE ZA DOM V KATEREM JE ZA NAŠE STARŠE LEPO POSKRBLJENO.

Mi smo dali en teden nazaj mojo taščo v dom Tabor. Ker je dementna je na oddelku, ki je posvečeno demenci v lažji in hujši obliki. Sobo ima zelo lepo in do sedaj nimamo pripomb glede uslug. Vsi so zelo prijazni, dom je prijeten. Pravi, da je hrana okusna in po pregledu jedilnika, ki je izobešen imajo zelo raznovrstno hrano.
Mislili smo, da bo hujše, pa smo prijetno presenečeni. Zanjo dobro skrbijo, je urejena bolj kot prej, ko je bila doma.Perilo ji bodo prali v domu in nam je čisto prav, saj ni zahtevna.Udeležuje se skupnih aktivnosti, ki jih imajo in vsaka čast osebju, da se tako trudijo.
Ima oskrbo 2 in bdijo nad njenim perilom in v tej oskrbi je tudi pomoč, striženje nohtov, …Hrano dobi v sobo. Tudi zdravila dobi vsakodnevno po predpisu.
Mi nimamo pripomb, boljše se ima kot doma. In tudi manj se pritožuje kot prej.
Je pa res, da ji nosimo priboljške, ker je sladkosneda in smo ji omogočili, da ima telefon in kabelsko televizijo in časopis, kot je bila vajena doma.

Pozdravljeni !
Moja mama je bila vključena v Dom Pod gorco v Mariboru, žal samo 2 meseca in pol, potem je umrla zaradi padca katerega posledica je bil zlom kolka. Stara je bila 93 let.
Odkar je prišla v dom, je postala druga oseba. Bila je na oddelku za demenco.
Odlično se je počutila, rada je imela ljudi, kateri so delali z njo. Niti enkrat, ampak res niti enkrat ni podala kritike čez koga.
Zadovoljna je bila z medicinskim osebjem, delavno terapevtko, socialno delavko, negovalkami, posebej še s kuhinjo.
Navdušena je bila nad čistočo v domu, skratka vse je bilo v najlepšem redu. V domu je zacvetela, kot da se je pomladila.
Do nje so imeli vsi spoštljiv odnos, imela je občutek, da jo imajo zelo radi.
To, da je padla in se poškodovala, je bila kriva sama, saj ni upoštevala navodil, da naj počaka, da ji bodo pomagali pri oblačenju. Tako mi je povedala sama.
Glede na to, da je bila mama zelo zahtevna oskrbovanka in istočasno zelo zadovoljna z vsem, kar je imela tam, bi ocenila Dom Pod gorco z 10+ .
Darja

Jaz bi pa povedala, da sem imela 92 let staro mamo v Domu pod Gorco v Mariboru.
Mama nikoli ni bila z ničemer zadovoljna, v tem domu pa je blestela. Vse je bilo naj, naj in spet naj. Ker še ni bila dementna, sem lahko vetjela njenim izjavam.
Dogajalo se je dopodan, dogajalo popoldan, skratka…kadarkoli sem prišla k njej, je bila nasmejana in dobre volje.
Imela je družbo sebi enakih, ob sebi uslužno osebje, ki jo je imelo zaradi njenega pozitivizma zelo rado. In spet…pozitivna je bila, ker so bili zaposleni do nje takšni. Na oddelku so se veliko smejali, pogovarjali in varovanci niso bili nikoli sami. Res nikoli sami. Žal je preživela tam samo 2 meseca in pol. Po svoji krivdi je padla ( ni počakala na negovalko, da ji pomaga pri slačenju, ampak je hotela to opraviti sama. Češ, saj zmorem. Pa ni šlo. Padla je, si zlomila kolk in 2 dni po operaciji umrla. Sama je povedala, da bi morala počakat, ampak da je vedno prehitela negovalko. To se ji je zdelo fajn in super, ker je bila potem majčkeno kregana, ampak vse v hecu.
Tako mi je povedala v bolnici in dodala, da nihče ni kriv za njen padec.
Po operaciji so bile njene prve besede :” Boš videla, ko bom prišla nazaj v dom, bom hitro na nogah, ker bom imela vsak dan terapijo. In…komaj čakam, da se vrnem.
Večno nezadovoljna gospa je v tem domu našla vse, kar je potrebovala in postala prav prijetna in zabavna starostnica.

Jaz imam pa o tem domu (Dom pod Gorco) popolnoma drugačno mnenje – negativno. Zaradi tega sem že nekajkrat sestankovala z glavno sestro, o problematiki zdravstvene nege pa je bila obveščena tudi domska zdravnica.
Spoštovana gospa Darja! Moja mama pa ni zahtevna oskrbovanka, je pa kljub vsemu za pričakovati, da se terapija deli po navodilih zdravnika (to je le ena izmed problematik tega doma). Glede na prebrano sem mnenja, da ste v omenjenem domu zaposleni in s takšnimi izjavami želite dvigniti ugled tega doma. V medijih namreč nisem zasledila nobene izjave, ki bi potrjevala vaša videnja glede oskrbe varovancev. Če sem kaj spregledala, se pa globoko opravičujem. Pa da ne bom samo grajala, čeprav nisem veliko, bi pa pohvalila novo domsko zdravnico. Zdravnica s srcem, zna prisluhnit, pobožat. Velikokrat jo priganja čas, dela izven delovnega časa, pa vendar tega pri moji mami ni bilo nikoli občutiti. Napisano je zgolj moje mnenje oziroma dejstva, za katerimi trdno stojim.

Želim vam prijetno branje še naprej,
Majda

http://www.maribor24.si/lokalno/kaj-se-dogaja-v-domu-pod-gorco/13480
http://www.delo.si/novice/slovenija/zaposlitev-za-necakinjo-in-torta-za-erjavca.html
https://www.dnevnik.si/1042654814

PS: knjiga pohval in pritožb se nahaja pri receptorju. Še en dokaz, da imamo vsak svoje mnenje.

Mi se pa soočamo z drugo težavo, in sicer moja mami je mlajša od 65 let (53 let bo dopolnila) in zato skoraj povsod, kamor pošljemo prošnjo za premestitev v dom, dobimo negativen odgovor. Eden od pogojev za sprejem je namreč tudi starost in domovi se zaradi inšpekcije tega v večini kar držijo. Trenutno je mami v domu v Novi Gorici, želimo pa jo prestaviti v Ljubljano, saj tukaj živimo in bi s tem prihranili ogromno časa ter denarja, predvsem pa bi jo lahko pogosteje obiskovali. Prosila bi vas za kakršnekoli informacije o domovih v Ljubljani oz. okolici – če morda poznate kak konkreten primer, kjer so sprejeli tudi mlajšo osebo od 65 let, kakšen nasvet o tem, kako pristopti do določenih zaposlenih v posameznih domovih in pa predvsem kakšne so vaše izkušnje s posameznimi domovi? V Ljubljani naj bi mlajše sprejemali v domu Bežigrad in Fužine, pa tudi v Črnučah, seveda pa so tam čakalne vrste res dolge. Konkretno me zanima tudi dom v Horjulu. Kakršnakoli resnična informacija bo dobrodošla. Vem, da je v splošnem osebja v domovih premalo in zato je ravno od njih odvisno, kakšno vzdušje je v domu ter kako skrbijo za uporabnike – če bi se dalo dobiti čim bolj aktualne informacije o tem, bi bilo res super. Vnaprej hvala in lep pozdrav!

Tudi jaz menim da bi bilo dobro dati babi v dom. Ima težave in jih ne prizna. Ker ima nepremičnino se ji zdi bedasto da bi šla v dom. Ampak mora iti…kako jo pripravti do tega da se mora sprijazniti da ji bo v domu bolje kot doma?

Imam mamo, ki je v domu upokojencev Lenart. Stara je 91 let. Opazil sem, da nekdo zgoraj išče informacijo o pogojih oz. zadovoljstvu varovancev v tem domu. Moja mama je sicer še delno pokretna in ne more prehvaliti življenja v domu. Postala je čisto drugačna, nasmejana, optimistično razpoložena, udeležuje se raznih “aktivnosti”(pevski zbor, ročnodelski krožek itd). Res nima ne ona ne mi, nobenih pripomb.

Če vas zanima kako preurediti stanovanje da bo bolj prijazno starostniku, si preberite članke : http://www.jesendoma.si/clanek/category/dom-starostnika

Joooj vidu na Dnevniku Slo 1 Strgarja, direktorja v Domu Šiška,kjer je moja mama….za bruhat…bluzijo pa TV o hrani in različnih obrokih z veliko vlaknin…bull shit…mama je zadnjič jedla večerjo ob 17.00…Halooo ….pol pa zaprejo luč…večerja pa je bila 5 kosov kuhanega krompirja in nekaj kaljic bučnega olja gor…naj grejo inšpekcije pogledat kaj delajo v teh domovih…kadar pridemo obiskat mamo, dobimo negovalke ob mizi na kavici, mobič in čiki….dej no ne me basat…bom pisal na uredništvo Slo 1, da se malo boljše pozanimajo kako ravnajo z našimi starimi…v sobah in na hodnikih pa skrbi…pa taka kadrovska stiska….kako imajo tolko časa…mi pa dajemo ohoho denarja …je treba res javiti tole…tu bom šel pa do konca

New Report

Close