Najdi forum

Za moja starša bi rada nekje v mirnem v okolici Ljubljane rezervirala vrsto za v dom.Zaenkrat sta še v redu ,vendar ko(če) bo ostal samo še eden ali pa če zbolita ,bi želela da živita v lepem okolju.
Aje možno pri nas kje rezervirati ? Vem da so čakalne dobe dolge ,zato bi že sedaj nekaj ukrenila ,če se da.
Prosim za vaše izkušnje.
lp

Se da, obiščite dom (kjer želite) in vpisali jih bodo v čakalno vrsto.

Saj je tako povsod čakalna doba od 3-5 let. Preverjeno.

Neja, pozdravljena!

V Gornjem Gradu so pred kakšnim mesecem odprli zelo lep dom. Iz Ljubljane je do Gornjega Grada preko Kamnika in Črnivca samo kakšnih 60 km, sicer bolj ovinkaste ceste. Je pa tam zelo lepa in mirna okolica. Če ti ni predaleč. Pa zaenkrat imajo še prostor. LP

Zelo lep in nov dom je tudi v Zbiljah pri Medvodah. Stric ima tam sicer kupljeno garsonjero (varovano stanovanje), vendar imajo tudi klasičen domski del. Žal ti s kaj več podatki ne znam pomagati, najverjetneje pa so v imeniku (poglej pod kraj Medvode oz. Zbilje). Je pa seveda drago ko pes;))

Dom je lep in nov, poleg njega raste manjše naselje stanovanjskih hiš, blizu je gozd in ko bo zgrajeno še krožišče na vrhu medvoškega klanca bo to res enkratna lokacija – dosegljiva iz mesta v 15 minutah.

Kolikor vem imajo polno, vendar se le pozanimaj če imajo čakalno vrsto.

lp tinca

Če bi rada dom upokojencev, ti priporočam nakup varovanega stanovanja, ki bo omogočal neodvisnost. Ko bo hudo, pa bo tam zagotovljena vsa pomoč. Bolje to kot biti v domu upokojencev, kjer deliš sobo in kopalnico z drugimi in nimaš veš svoje zasebnosti. Tako in tako pa večina hitro shira v domu za upokojence, ker izgubi svoje dostojanstvo in so psihično tako prizadeti, da si želijo samo še umreti.
Zato prosim, razmisli, kaj delaš! Tudi sama boš nekoč stara. Sicer pa, kaj potem, če eden umre, drugi pa ja ima pravico živeti še naprej kot zna in želi in se gibati v okolju, ki ga pozna.

Hvala za tvoje mnejne.Prvič ,vem ,da obstaja fama o domovih za ostarele in nekaterim pomenijo strah in trepet.Ampak danes imajo baje tudi take ,kjer se ljudje tudi dobro počutijo.
Pri meni ne gre zato ,da bi želela koga strpati kam ,temveč zato ,da moj oče ,v primeru ,da ostane sam ,ne bo sposoben sam živeti ,in bo potreboval nekoga ki bo skrbel zanj,kot to počne sedaj žena ,on bo pa hodil okrog po naravi ..gozdovih …in bo imel tudi kakšnega s katerim se bo lahko tam v domu družil.
Onadava itak imata svoje stanovanje,strara sta šele 65 ,tako ,da sploh ni problema ,če bo moja mami zdrava .V primeru bolezni ,pa bo vsa odgovornost padala name .Imam ju najraje na svetu (sem edinka ) ,tako da imata samo mene in jima bom pomagala kakor bom mogla in znala.Ampak vemo ,da včasih ne gre .In je bolje urediti na drug način.
V domu mi gre predvsem za to ,da bi imela družbo .in seveda vsakodnevno pomoč.
V bloku ,kjer sta zdaj ,sta zelo nezadovoljna ,ker se sosedi grdo obnašajo in ni nikoli miru.
Že nekaj časa zato tudi iščem kakšno mirno stanovanje blizu narave ali pa kakšno hiško oz.dvojčka ali bivalni vikend,,kamor bi se onadava preselila ,pa ne najdem.Seveda v Lj ali v okolici Ljubljane. MI lahko kdo pomaga????????

Vem ,da gradijo v Medvodah ,pa me zanima če je še kje kaj takega za dva starejša ,da jima bo lepo????
lp
neja

Mi smo dali mamo v Kamnik, kjer je zelo zadovoljna , pa tudi soseda je rekla, da je to hotel A kategorije. Potekajo razne prireditve, telovadba, sestanki, maše, druženje, bralne urice, hrana in vsi zaposleni za pohvalit.

Imaš mogoče tel.številko ali naslov?Hvala.

8391518

Telefon pa ja bi poiskala v imeniku.
Moja starša imata 65 in 67 let, pa kaj potem, še vedno sta doma in o tem se niti pod razno ne pogovarjamo, ker imata itak preveč dela s psom in hišo. Lepo te prosim, kakšna starost je to 65 let??? Ne delaj iz svojih staršev “stare ljudi”, star si toliko kot se počutiš. Hvaležno je, da jima želiš pomagati, vendar ju ne imej za starca! Raje poišči kakšno novo stanovanje, ki bo jima ustrezalo. In ne govori o tem, da čakaš, da enega ne bo več. Ko bo, bo in to je naravno in tudi mi se temu ne moremo izogniti, vendar, oprosti, da sem groba, toda tvoj način mišljenja ni realen in pravilen. Oče pa se bo moral navaditi tudi na opravljanje stvari, ki jih je mama delala. Zakaj pa znajo mnogi moški sami živeti polno in brez problema. To pa je že druga stvar, mama je tvojega očeta tako navadila, da je odvisen od nje. Pa brez zamere, samo realnost je takšna.

Moram ti povedati da si mace preveč napadalna še posebej ker ti ne poznaš mojih staršev in nimaš pojma kako jima je.In tvoje obsodbe o mojem mišljenju …?????????????????????????????
Lahko je vašim ko imata svojo hišo pa psa .Odlično hvala bogu da uživata.In da sta samostojna.Ti vsaj ne bo treba skrbeti zanju.
Če bi dobro prebrala ,bi videla da že nekaj časa iščem drugo stanovanje da bi onadva živela v miru.Pa ga ne najdem .Zal.
Kar se pa tiče samostojnosti moških..in žensk …Ljudje so zelo različni ,očitno poznaš ti same take ki so sposobni vse sami narediti .No pa se najdejo tudi taki ,ki ne spadajo v to skupino,in se verjetno na stara leta tudi ne morejo naučiti .
Mre prav zanima odkod tak napadalen odnos?? HM

Koliko pa pride mesečna rezervacija????

82.000,00 sit mesečno

New Report

Close