dolsko (pri litiji)
M.,
Mož je iz tistega konca, potem pa… Pa saj mi bo verjetno postal všeč, čeprav me tisti verski fanatizem tam res moti in se bojim, da bo vplival tudi na našo družino, saj jaz nisem verna, mož (in njegova družina) pa.
Pa še: raje bi imela taščo precej dlje stran, kot da bomo blizu, to je pa verjetno precej močan razlog za to, da vidim vse črno (mimogrede: vse polno je gozdov za lepe sprehode z otroci, borovnice so in to, pa nihče ne hodi ponje, ker so klopi in to okuženi).
Je pa tako: ko bom jaz “zavohala” možnost imeti LASTEN domek, me bodo vsi pomisleki minili in bom z veseljem prišla za vašo sosedo!! Nenazadnje je pomembno, da si na svojem, da so po možnosti najbližji sosedi v redu, da se imaš s kom pogovarjati in te sprejemajo (če hodite v cerkev to ne bo problem), za v gozd boste pa pač imeli dobro protiklopno zaščito, kajne!!!
Želim ti dobre odločitve!
Lp
Mestna srajca
p.s. Mimogrede: je pa v Dolu župnik resnično super človek! (za tistega v Dolskem pa ne vem, vem le, da je njegova kuharica učiteljica na osnovni šoli nekje v LJ. in je krasna učiteljica).
Še to: šola v Dolskem je pa preverjeno v redu, ena izmed učiteljic je moja prijateljica in je res predana poklicu. Pa še ena dobra plat: tudi lekarna je kar blizu (v Podgori, nad OMV-jevo črpalko)
Za krožno križišče v Dolskem se pa bojim, da ga zaradi nasprotovanja tistih krajanov, ki bi jim bilo potrebno odkupiti zemljišča za to krožišče, še ne bo prav kmalu.
Zdaj pa res ugasnem računalnik!
Mestna Srajca
jaz sem letos nabrala toliko borovnic. Prvič v življenju. Pa me na srečo ni pičil noben klop. smo se fajn našpricali in namazali, pa je bilo.
Borovnic je bilo pa tudi veliko, ceprav je bil hrib pa tak, da si se skoraj z zobmi moral držati. Ampak sedaj pa uživamo v dobrotah iz borovnic, sploh borovničevcu. Njam.
Cene stanovanj in podobnih zadev so v Ljubljani itak katastrofa! Mi se za malce večje stanovanje nočemo preveč zapufat, pa selit se,… Konkretno, ali pa nič!
Ker bo to deljeno z dva, bomo le malce na slabšem (finančno), kot če bi se selili v večje stanovanje, staro okoli 30 let. Potem bi hoteli ostati točno tu v bližini, že zaradi šole.
Ko se bomo preselili, bosta pa dva že itak šolarja, saj rabiš nekaj let, da končaš. Ta čas bom imeli pa še vse pred nosom in se tiščali v majhni luknji, čez vikende pa na morje!
Pozdravček! Mateja