dolgotrajno slabo počutje
Pozdravljeni.
Moj mož ima že dalj časa rahlo povišano telesno temperaturo (največ 37,2), že cca 1 mesec ima tudi vnete oči (rdeče in “motne”, tudi popokane žilice) in temne kolobarje pod njimi, občasno kiha in se mu zamaši nos, občasno ga boli glava in se počuti nasplošno slabo. Drugih bolečin nima, tudi apetit ima normalen. Zdravnik mu je najprej svetoval lekadol, ko ni bilo nič boljše in temperatura ni padla, mu je predpisal 3-dnevno kuro z antibiotiki,vendar ni nič boljše. Zdravnik mu niti ne verjame več, da se počuti slabo in da je brez energije in moči za delat. Prosim če mi lahko svetujete kaj bi lahko bilo narobe z njim in kam naj se obrnemo, saj se vse skupaj vleče že več kot mesec dni in sem že čisto izmučena od skrbi. Hvala za info in lp.
Spoštovani!
Ni nujno (čeprav ne tudi nemogoče), da so vse težave iz iste zgodbe. Telesna temperatura sama ne pove dosti in niti ne dosega merila za “vročino”. Ob kombinaciji vnete oči, kihanje, zamašen nos, bi najprej pomislil na alergijo, glavobol bi lahko pripisal zamešenemu nosu, če boli v predelu sinusov. Utrujenost ima kot rečeno kopico vzrokov (ne vem za koliko starega moža gre). Če pri pregledu ni nič najti in težav ni možno pripisati virusom, je najlaže izključiti slabokrvnost (redko sicer pri moških), z laboratorijskim pregledom krvi (sklepam, da ga je opravil pred antibiotiki). Ob primernih težavah bi se lahko pregledalo delovanje ščitnice (če ob pregledu obstaja seveda kak sum, da bi šlo lahko za to), nikakor ne gre pozabiti na zelo pogosto depresijo!!! (in predpostavko, da so vnete oči, smrkanje, kihanje iz drugega vica). Dvom njegovega zdravnika razumem bolj kot dvom, da gre za neko telesno bolezen in ne dvom v to, da ima vaš mož dejansko težave.
Lep pozdrav!