Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina dolgotrajno povišana temperatura

dolgotrajno povišana temperatura

Stanje: suh kašelj v blagi obliki (pokašljevanje) in pojavljanje rahlo povišane telesne temperature ob večerih (37:0 do 37:2). To se dogaja sedaj cca 5-6 dni, pa tudi pred tem sem imela tu in tam kakšen dan malce vročine. Počutje sicer v redu, mogoče malenkost manj energije kot običajno.

Ali so takšna pojavljanja rahlo povišane telesne temperature lahko nevarna, bi se morala zaviti v oddejo in ne prilesti ven naslednjih xx dni ali pa naj se ravnam po počutju in si privoščim sprehod / hitro hojo (v neobljudenem gozdu za hišo) ter opravljam vsakodnevna opravila na vrtu? Sem oseba, ki težko poležava, če ima energijo – hkrati pa v teh časih ne bi rada izzvala razvoja kakšne bolezni, denimo pljučnice. Skrbi me predvsem to pojavljanje vročine ob večerih, ne vem kako se tega ne morem znebiti. Verjetno bi se v primeru pljučnice počutila mnogo slabše ali pa je kljub normalnemu počutju možnost, da se v ozadju kaj packa?

G. Rebolj – spremljam vaša javljanja v medijih in se vam zahvaljujem za vaš velik prispevek naši družbi!

Zdravo, glede na sedanjo epidemijo in nespecifične simptome okužbe s tem virusom, vam predlagam da se najprej posvetujete z vašim ali pristojnim zdravnikom okrog potrebe po jemanju brisa in da do takrat ostanete v samoizolaciji, pa četudi ne nujno rqvno v odejo zaviti. Ko bo možnost te okužbe izključena, pa se v veliki meri lahko ravnate po počutju, a za konkretnejše fizične obremenitve ne boste, dokler imate višjo tel temperaturo. Lep pozdrav in hvala lepa 😉

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close