dolgotrajno jemanje odvajal
pozdravljeni,
imam težavo,in sicer kako se odvaditi jemanja odvajal.jem jih že približno 6let,začela sem z zeliščnimi in končala pr kemičnih,ki so seveda močnejše…ker ne začetku stvar ni prijela kot bi želela sem prešla na 15 tablet od enkrat,kar pomeni celo tablico,in zgodi se da vzamem obe,ki sta v škatlici tudi v razmaku nekaj ur.seveda mi je grozno slabo in zvija me itd…ampak če tega ne naredim je katastrofa.vsa sem zabuhla,otečejo mi roke in noge,nič fajn:(in ker bi se tega rada resnično odvadila,bi prosila samo za nasvet,kako naj pravzaprav začnem.imam pa,motnje hranjenja že od 17. leta,torej 8let.imela sem obdobje nejščnosti,in zdaj ostaja bulimija.bi pa se rada rešila vsega.in ja,sem klicala razne svetovalnice oz društva,pa je običajno že polno vse,tako da,se bom s tem spopadala sama.
v vsem tem času,sem nekjakrat imela zdravniške preglede,kri in ostalo je začuda ok,razn slabokrvnosti,ki pa jo imam že od malega.čudim se pravzaprav kako zelo je tole moje telo trpežno,bi mu privoščila vse dobro,samo štartati več kot očitno ne znam prav:(
če je tu morda kakšna oseba s podobnimi težavami…in bi si želela sogovornika s podobnimi težavami,sm z veseljem za,tako da mi lahko tudi piše na mail,[email protected].
Vam spoštovani, pa se že vnaprej zahvaljujem za vsakršno pomoč.
lp,petra
Draga Petra,
količina odvajal, ki jo jemlkješ je res velika. Dobro je pa to, da se tega azvedaš tudi sama. Res je, da očitno spomladi težve glede motenj hranjenja še bolj udarijo ven in potem se ti res lahko zgodi, da kamor pokličeš izgleda kakor, da je vse zasedeno in tudi je včasih. Vendar pojdimo po vrsti.
Odvajala boš res morala dati stran. Se pa azvedaj, da si se sama nanje že navadila in telo tudi in da bo potreben ačs, da se boš brez njih dobro počutila. Najbolje bi bilo, da skušaš postopno zmanjševati kar se tega tiče, če jih že naenkrat ne moreš dati stran. občutki napihnjenosti, ki jih opisuješ, če odvajal ne vzameš, so posledica tega, da se je telo anvadilo nanje. te občutke, če se boš odločila prenehati z jemnajem boš imela nekje mesec dni po prenehanju – podobno kot abstinenčna kriza telesa je to – pravzaprav to je to. telo boš morala postopoma anvajati na to, da ga stimuliraš s čim drudim. na začetku ne bo šlo zlahka. Izgledalo bo kot, da nič kar probaš ne deluje, venrjetno se boš res počutila napihnjeno in polno vode, vendar to odvajal naredijo. Prebava, presnova se upočasni, črevesje postane leno, ker so prej vse naredila odvajala. hrana, ki pri tem lahko pomaga so vlaknine – pobrskaj malo po netu, kaj vse spada pod to skupino, poskusiš lahko tudi z lanenimi semeni, namočenimi suhimi slivami čez noč in zjutraj spiješ tako vodo kot poješ slive, donatom – vendar le 2 deci na dan. Telo bo počasi našlo nazaj na ustaljeni ritem, vendar bo sprva vse bolj čudno kot ne. če po mesecu dni, ko bi prenehala še ne bi bilo dobro kar se tiče občutka napihnjenosti bi bilo dobro, da greš na pregled ledvic – včasih so razlog zaradi zlorabe odvajal pri napihnjenosti tudi težave z ledvicami.Pravzaprav lahko to že prej preveriš, če želiš seveda. Bi pa bilo dobro glede na težave, ki jih opisuješ in dolgotrajno jemanje odvajal.
Praviš, da si poskusila na raznih svetovalnicah in društvih, da bi šla na svetovanje. Si pomislila na psihoterapijo kot obliko pomoči? je izredno učinkovita.Lahko ti tudi jaz pomagam še poiskati koga, če bi to želela.
LP
Tatjana