Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Dolgotrajno jemanje Lamisil tablet

Dolgotrajno jemanje Lamisil tablet

Pozdravljeni,

prosim za nasvet ali mnenje glede sledečega.

Zaradi glivične okužbe nohtov na nogi, sem po navodilu splošne zdravnice jemala Lamisil 250mg, 1x dnevno. Tablete sem jemala 1 leto. Ko je za to dolgotrajno jemanje tablet izvedela moja dermatologinja je bila šokirana, prav tako pedikerka. Jetrnih testov nisem opravljala, ker nisem vedela, da so potrebni.
Od jemanja tablet mineva že četrti mesec in se sprašujem, ali lahko moje slabo počutje pripišem Lamisil tabletam? Čez dan sem nenormalno utrujena, zadnjih 14 dni čutim neprijetno, topo bolečino v predelu ledvic.

Lepa hvala za odgovor.
Monika

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdrav!

Običajna doza je 2-3 mesece, seveda za določene indikacije.
Glede na stanje priporočan laboratorij od osnovnih preiskav do jetrnih testov, testov za ledvica.
Menim, da kakšnih dolgotrajnih polsedic ne bo ali pa so malo verjetne, vendar mimo tega ni dobro.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Prijateljica ima glivice na rokah-nohtih. Sli bi skupaj na morje. Zanima me koliksno je tveganje zame. Normalno bi uporabljali dolocene predmete,brisac in posteljnine seveda ne oz bi potem oprala na 90 stopinj..me skrbi da bi se nalezla. Hvala za odg in lp.

Pozdrav!

V primeru, da se upošteva take ukrepe kot jih navajate: brisače, posteljnina, neuporaba istih škarij za nohte….. praktično ni nobene možnosti prenosa okužbe.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close