Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina dolgotrajno boleče in oteklo stopalo

dolgotrajno boleče in oteklo stopalo

Pozdravljeni!

Že en mesec imam težave z desnim stopalom, in sicer se je samo od sebe začelo kot bolečina v nartu, bolečina pa se je pojavljala predvsem ob dotiku, zato me je zaradi obutve ob obuvanju/sezuvanju in hoji bolelo. Nato sem kmalu začela opažati, da mi stopalo (vključno z gležnjem; zdi pa se, da je oteklost omejena le na stopalo) poleg tega tudi zateka (razlika je zelo očitna, ko obujem čevlje – tiščanje). Mislila sem, da sem mogoče kje pretegnila mišico ipd. in da bo minilo. A stanje se ni bistveno izboljšalo. Boli me mogoče malo manj, se je pa bolečina preselila/razširila na območje pri prstih in na zunanji rob stopala. Oteklost ne izgine, v zadnjem času pa opažam, da je desno stopalo tudi malo toplejše, poleg tega pa se nakazuje tudi rdečina na zgornjem zunanjem delu narta. Stopalo tudi težje iztegnem (nedolgo nazaj sem pri tem tudi občutila dokaj izrazite bolečine), ves čas pa imam občutek zategnjenosti mišic oz. celega stopala. Zgornji del stopala mažem z Voltarenom, ki mi mogoče malo pomaga, blagodejno (sploh v zadnjem času) pa deluje hlajenje. Nenavadno je tudi, da se zdi, da oteklost olajša položaj noge med vožnjo avtomobila (torej stopalo obrnjeno gor proti sebi). Bila sem na preiskavah krvi zaradi možnosti revmatoidnega artritisa (ki ga ima moja mama), vendar so bili izvidi normalni.

Ne vem več, kaj se dogaja in kako resno bi lahko bilo to stanje. Bi lahko bilo kaj z žilami? Katere preiskave bi priporočali vi? Sicer sem stara 32 let. Med nosečnostjo 2 leti nazaj pa sem tudi imela izkušnjo s precej hudim zatekanjem (preeklampsija).

Hvala za odgovor!

Lep pozdrav,

a.

Spoštovani!

Njaprje bi pomislil na vnetje kit, lahko pa gre za išijaz, ki je omejen le na stopalo. Grez pritisk na živec nekje v področju hrbtenice z izžarevanjem oblečine v del telesa, ki ga tisti živci oživčujejo.

Težko se odločim in razen zdravil proti bolečinam in lokalnim mazilom nimam nič boljšega svetovati. Ne bi pa smelo biti kaj posebej problematičnega glede zdravja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close